• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'yi eleştirerek, "Türkiye'de ana muhalefet partisi sorunu var" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'yi eleştirerek, "Türkiye'de ana muhalefet partisi sorunu var" dedi.

AK Parti Genişletilmiş il Toplantısı'na katınla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti olarak bugüne kadar ne vaat ettiyseler arkasında olduklarını ve yaptıklarını söyledi. Milletle beraber yürüdüklerini ve yürümeye de devam edeceklerini ifade eden Tüfenkci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Tüfenkci, "Başkanlık sistemi diyorsun, Türkiye'de tartışsın diyorsun önce hemen Recep Tayyip Erdoğan var diyorlar. Anayasa değişikliği yapalım Türkiye'nin önünü açalım, toplumsal mutabakatı sağlayalım dediğimizde Ana muhalefet partisi olmaz Recep Tayyip Erdoğan var diyor.

Sanki cumhurbaşkanlığı seçimi, eğer sen bu kadar iddialı isen ey Kılıçdaroğlu o zaman cumhurbaşkanlığına aday olaydın. Bu milletin huzuruna çıkıp yarışsaydın ve millet sana oy veriyorsa seni cumhurbaşkanı seçebiliyorsa o zaman konuşsaydın. Senin muhatabın ne Recep Tayyip Erdoğan ne Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Eğer bir eleştirin varsa eleştirilecek yer başbakanımız veya hükümetimizdir" dedi.

Türkiye'de bir ana muhalefet partisi sorunu olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Bütün Türkiye ile ilgili ön görüleri, önerileri ve çalışmaları tamamen AK Parti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın korkusu üzerine. Dolayısıyla hiçbir şey üretemeyen hiçbir şey öneremeyen bir muhalefet partisi ile karşı karşıyayız. Milletin mesajını doğru algılayamayan, her seçimde milletten gerekli cevabı alan ama hiçbir zaman kendisini değiştirmeyen, dönüştürmeyen daha da içine kapanan bir muhalefet partisi görüyoruz. Bu muhalefet Türkiye'nin başına bela olan terör örgütü ile terör örgütünün siyasi uzantıları ile şuanda mecliste kol kola girmekten hiç te çekinmiyor" diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Erdoğan karşıtlığı nedeniyle terör örgüyü ile birleştiğini ifade eden Bakan Tüfenkci bildiri yayımlayan akademisyenleri de eleştiride bulundu. Tüfenkci, "Daha dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki o Kürt çocuklarına, bebeklerine bomba atmaktan çekinmeyen bir örgütün yanın da duran sözde aydınlar var. Bildirileri ile bir tek kelime ile terör örgütüne ses çıkaramayanlar sözde dünkü çocuklara atılan bombalar karşısında merak ediyorum acaba ne söyleyebilirler" ifadelerine yer verdi.

Bildiri yayımlayan akademisyenlerin terör örgütüne laf söylemediğini belirten Tüfenkci, "Bu sözde aydınlar, Türkiye'nin demokratik gelişimi ve barış için çalıştıklarını ve bir akademik sorumluluk içerisinde bu bildiriyi yayımladıklarını söylüyorlar. Acaba Çınar'daki hiç suçu olmayan İrem bebeklerin, Esra bacıların veya oradaki esnafların hiç mi bu akademik platformda yerleri yok. Hiç mi akademinin vicdanında yer etmiyor. Burada ölenler o yörenin insanları" şeklinde konuştu.

Terörle ilgili olarak da Bakan Tüfenkci, "Çocuklara bomba atmaktan çekinmeyenler acaba kimin taşeronluğunu yapıyor. Terörün amacı Türkiye'nin önünü kesmektir. Türkiye'nin önünü kesmek için iç ve dış güçlerin tamamının bugün taşeronluğunu bu terör örgütü yapıyor. Hem de seve seve yapıyor. Eğer Rusya Türkiye ile bir kriz yaşıyorsa koşarak oraya gidiyor, eğer Suriye ile bir kriz yaşanıyorsa koşarak oraya gidiyor ve diyorlar ki "bize bir vazife var mı" diye konuştu.

İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "Teşkilat olarak yarın bir seçim olacakmış gibi dinamikliğimizi koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda Malatya'da toplam seçmen sayısının yüzde 20'sine yakın vatandaşımızın AK Parti'ye üye olduğunu biliyoruz. Teşkilat olarak bütün üyelerimizi evlerinde ziyaret etme gibi bir düşüncemiz var. Yüz binin üzerinde olan bu üye sayımızı inşallah evlerinde tek tek ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Milletvekilleri adına ise söz alan TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Malatya Milletvekili Taha Özhan da, ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti. AK Parti'nin bir yönüyle yeni Türkiye'nin ismi olduğunu ifade eden Özhan, "AK Parti ile biz eski Türkiye defterini büyük ölçüde kapattık, yeni Türkiye defterini açtık. Şimdi o defterdeki boş sayfaları elimizden geldiği kadarıyla doğru düzgün bir şekilde doldurmaya gayret ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Toplantıya Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Taha Özhan, eski milletvekili Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ile diğer ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”

Bakan Tüfenkci: “Türkiye’de Ana Muhalefet Sorunu Var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim