• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Tüfenkci, Malatya’da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin başkanlığında Malatya'da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin başkanlığında Malatya'da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin başkanlığında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, yatırımcı bölge ve il müdürlükleri, ilçe kaymakamlıkları ile belediye başkanlıkları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Malatya'da 2015 yılında yapılan ve 2016 yılında da yapılacak olan yatırımların değerlendirildiği İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Tüfenkci, Malatya'ya daha fazla nitelikli yatırımın ve hizmetin gelmesi için toplantının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Tüfenkci, "İlimizde 2015'te neler yaptık, 2016 yılında neleri hedefliyoruz, geleceğe dönük perspektifimiz nedir? Bugün hep beraber bu konuları görüşüp ilimizin kalkınması, gelişmesi için istişare edeceğiz. Malatya'nın bakanlık düzeyinde temsil edilmesi, ilimizin birtakım işlerinin daha kolay ve farklı bir şekilde planlanması, projelendirilmesi ve yaptırıma dönüştürülmesi noktasında bunu bir avantaja çevirmemiz lazım" dedi.

"Elbette ki Türkiye'deki bütün illerden biz sorumluyuz ama seçildiğimiz ve Malatya milletvekili olmamız hesabiyle de Malatya'daki yatırımlar noktasında sizlerin bakış açılarınızı görmek, aynı zamanda bunların takibi noktasında varsa sıkıntılar bunları tespit etmek benim için önemli" diyen Tüfenkci, "Malatya'nın jeopolitik önemi, misyonu ve Türkiye'nin doğuya, doğunun da batıya açılan kavşak merkezi olması nedeniyle Türkiye için önemli bir il. Bu nedenle şehrimizin gelişmesi noktasında inşallah bu toplantıda önemli şeyler çıkar. Bunun temellerini de biz önümüzdeki günler de atmış oluruz. Hemen gerçekleştireceklerimizi, orta vadede gerçekleştireceklerimizi veya uzun vadede gerçekleştirebileceklerimizi belirlersek hedeflerimizi bu anlamıyla koyarsak bunların gerçekleştirilebilme şansını da ona göre yükseltmiş oluruz. Çünkü nihayetinde Türkiye'nin bir yatırım bütçesi var. Türkiye'nin öncelediği sektörleri var. Hedefleri var ve bu hedefleri yakalama noktasında da bölgelere göre yatırım planları var. Bunların içerisinde Malatya'ya daha fazla nitelikli yatırım ve hizmeti getirme noktasında neler yapabiliriz, bunları bugün burada tartışacağız. Bugün burada bir vizyon ortaya koyalım ona göre yol haritamızı belirleyelim" şeklinde konuştu.

İnsanların ve kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Tüfenkci, toplantıda alınacak kararlar ile Malatya'nın yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti. Tüfenkci, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin farklı alanlardaki hizmet kollarının tamamı, hükümetin belirlediği vizyon ve öncelik noktasında bakanlıklarımız politika belirler. Bu politikaların illerdeki uygulayıcıları ise sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin görüş ve düşünceleri çok önemli. Sizlerin görmüş olduğu aksaklıklar veya sizlerin belirtmiş olduğu "Şunlar da yapılsa daha iyi olur" denilen şeyler de varsa onları da hep beraber burada konuşalım ve yol haritasını biz Malatya ölçeğinde belirlemiş olalım. Bugün bu toplantıda genel anlamda beklediğim husus budur. Biz şimdiye kadar ne yaptık, neredeyiz, bundan sonra neyi hedefliyoruz, bunları görmemiz lazım. "Öncelikli projelerimiz şunlar, orta vadede Malatya'ya şu yapılsa iyi olur veya uzun vadede şöyle bir yol haritası çıksa daha güzel olur" denilebilecek bir ortam oluşturabilirsek çok güzel olur. Yoksa klasik anlamda zaten yapılanları sizler bakanlıklara raporluyorsunuz. Bunlar çeşitli platformlarda önümüze geliyor ama ben burada bizim yöneticilerimiz ne düşünüyor, onların projeleri nedir, öngörüleri nedir bunları öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Malatya’da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da İl Yatırım Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim