• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da belediye başkanları ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da belediye başkanları ile bir araya geldi.

Malatya ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Malatya'nın sorunlarının ele alındığı toplantıya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin'de katıldı. Toplantı öncesi İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın makamında açıklama yapan Tüfenkci, Malatya'ya her fırsatta geldiklerini ve Malatyalılarla buluşmaktan onur duyduklarını söyledi.

Malatya'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin gelişmişliğini tamamlamaya en yakın aday illerden biri olduğunu ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Özellikle 64'üncü hükümette yer alan programlardan Malatya'yı en iyi şekilde yararlandırma noktasında ve Malatya'mızın yıllardan beri kronikleşmiş bazı sorunlarını çözme noktasında teşkilatlarımızla beraber çözüm noktasında çaba sarf edeceğiz. Bugün de özellikle ilçe belediye başkanları ile karşılaştıkları sorun varsa projeleri bunları teşkilatlarımızla birlikte takip ederek kısa zamanda hizmete dönüştürmek noktasında istişarede bulunacağız."

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde sürdürülen terörle mücadelenin getirmiş olduğu bir takım olumsuz yansımaların Türkiye ekonomisine olduğu gibi Malatya ekonomisine de yansımaları olduğunu söyledi. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası yaşanan ihracat ambargosu karşısında da Hükümet olarak başarılı önlemler aldıklarını belirten Tüfenkci, "Yeni pazarlar ve yeni imkanlar ile berabere üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın sıkıntılarını en aza indirme noktasında gayret gösterdik" dedi.

Tüm küresel pazarlarda bir daralma yaşandığını kaydeden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Şu krizler bize şunu gösterdi, esasında Türkiye olarak biz ihracatta tek pazarla bağlı kalmamamız gerekiyor. Pazar çeşitlendirilmesine gitmemiz gerekiyor ve bu pazar çeşitlenmesine giderken de bu pazarlara uygun üretim yapmamız gerekiyor. AR-GE çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor. Geçen günlerde AR-GE ile ilgili Bakanlar Kurulunda yeni bir taslak meclisimize sevk etmiş bulunuyoruz."

Ülkenin refah payını artırmak ve insanların bu paydan daha fazla yararlanması için gümrükleri hızlandıracaklarını söyleyen Tüfenkci, sınır kapılarındaki bir takım sıkıntıları en aza indirerek sıkışan piyasa ihracatçıların rahat nefes alması için uğraşacaklarını dile getirdi.

Bakanlık olarak çalışmalara hız verdiklerini belirten Tüfenkci, "İnşallah önümüzdeki dönemde aldığımız ve alacağımız kararlar ile en azından ihracatçılarımızı umutlandıran ve şevk veren bir sisteme de geçmiş olacağız" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim