• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Tüfenkçi: "Kürt Halkının Vicdanlarında O Çukurlara Gömülecekler"

Bakan Tüfenkçi: "Kürt Halkının Vicdanlarında O Çukurlara Gömülecekler"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki saldırının büyüklüğünü gördüklerinde, hiçbir insan evladının,...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki saldırının büyüklüğünü gördüklerinde, hiçbir insan evladının, hiçbir gerekçeyle açıklayamayacağı manzaralarla karşılaştıklarını belirterek, "Ben bugünkü gördüğüm manzarada o açmış oldukları çukurların içerisinde, o yörenin insanlarının, özellikle de Kürt halkının vicdanlarında o çukurlara gömüleceklerini de gördüm" dedi.

Bakan Tüfençi, bakanlığa bağlı birimlerde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi. İki günlük Mersin programına valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Tüfenkçi, Vali Özdemir Çakacak'tan brifing aldı. Tüfenkçi, yaptığı açıklamada, aslında Mersin programının sabah saatlerinde başlayacağını ancak özellikle Diyarbakır'daki şehit cenazesi katıldığından ve akabinde Çınar ilçesindeki ziyaretlerinden dolayı gecikme olduğunu söyledi.

"İNSANLIĞA SIĞMAYAN, KALEŞÇE YAPILAN BİR SALDIRI VAR"

Diyarbakır'da özellikle Çınar'da insanlığa sığmayan ve kalleşçe saldırılar yapıldığını kaydeden Tüfenkçi, oradaki sivil halka ve istirahat halindeki emniyet güçlerinin evlatlarına, eşlerine yapılan menfur bir saldırı olduğunu belirtti. Oradaki saldırının büyüklüğünü gördüklerinde, hiçbir insan evladının, hiçbir gerekçe ile açıklayamayacağı manzaralarla karşılaştıklarını vurgulayan Tüfenkçi, "Biz insanların işini büyütmek isterken, aşını büyütmek isterken, ekmeğini büyütmek isterken, birileri buna inat, özellikle barışa, kardeşliğe çukur kazarak gönüllerdeki bu kardeşliği zedeleyecek ve bitirecek faaliyetlerine devam ediyorlar. Ama ben bugünkü gördüğüm manzarada o açmış oldukları çukurların içerisinde, o yörenin insanlarının, özellikle de Kürt halkının vicdanlarında o çukurlara gömüleceklerini de gördüm" diye konuştu.

Çünkü "barış, demokrasi, insan hakları, bebek" diyenlerin, orada ne insanlıkla ne barışla ne de demokrasi ile alakalı olduklarını gösteren hiçbir iz bulunmadığını ifade eden Tüfenkçi, şöyle devam etti:

"Sadece diktatörlükten, sadece o yöre halkına, Kürt halkına yapmış oldukları zulümlerin, işkencelerin ve bebek katili olmanın izleri vardı. Daha 2 yaşına gelmemiş İrem bebeğin ne suçu vardı? Bunu kamuoyuna izah etmeleri gerekir. Orada evlerini başına yıktıkları halk hangi halktı? Kürt halkı değil miydi? Evsiz kalanlar kimdi? Esnafın dükkanını yıkarken, yağmalarken ve oradaki ticareti öldürürken, ben soruyorum hangi halkın ekmeği ile oynadılar? Tamamen o yöre halkının ekmeği ile oynadılar. Elbette ki, bunun hesabını önce oradaki halkın vicdanında, sonra da Allah'ın huzurunda verecekler. Tabii devlet huzurunda verdikleri hesap ayrı. Orada bir takım yardım yataklık yapanların yakalanması ve faillerine inşallah kısa zamanda ulaşılacak. Devlet olarak oradaki zararları karşılarız, hasarları gideririz, orada tekrar hayatın normale dönmesini sağlarız ama terör örgütünün vicdanlarda açmış olduğu o hasarı nasıl tamir edeceklerini, hangi gerekçelerle izah edeceklerini doğrusu merak ediyoruz."

"KURALLARA UYAN İNSANLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ"

Liman ve Serbest Bölge'nin Mersin ticaretinde önemli yeri olduğunu dile getiren Bakan Tüfenkçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amacımız özellikle ticaret erbabımızın, sanayicimizin, ihracatçımızın önünü açmak, onların işlemlerini gümrüklerde hızlandırmak, aynı zamanda yasal ticaretinin önünü açıp ama bununla beraber güvenli ticareti de sağlamak. Çünkü kurallara uyan insanların önünü açmak istiyoruz ve desteklemek istiyoruz. Bugün bir takım aksaklıklar var mı, yok mu? Bunları inceleyeceğiz. Bugün ve yarın buradayız. Mersin için gerçekten faydalı şeyler yapmak istiyoruz. Buradaki ihracatçılarımızın, tüccarlarımızın önünü açıp, buradaki ihracat ve ithalat rakamlarımızın yükselmesini istiyoruz. Ve buradan Mersin'in kazançlı çıkmasını istiyoruz. Mersin kazançlı çıkarsa Türkiye kazançlı çıkacak, Türkiye kazançlı çıkarsa insanlarımızın işi ve aşı büyüyecek."

Tüfenkçi, valilik ziyaretinin ardından Mersin Limanı'na geçerek, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün botuyla şamandıra ve akaryakıt platformunda incelemelerde bulundu. Tüfenkçi, incelemelerine liman ve serbest bölge ile devam etti.

Bakan Tüfenkçi: "Kürt Halkının Vicdanlarında O Çukurlara Gömülecekler"

Bakan Tüfenkçi: "Kürt Halkının Vicdanlarında O Çukurlara Gömülecekler"

Bakan Tüfenkçi: "Kürt Halkının Vicdanlarında O Çukurlara Gömülecekler"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim