• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Tüfenkci: “İster Kandil’de, ister Afrin’de yuvalansınlar inlerine gireceğiz”

Bakan Tüfenkci: “İster Kandil’de, ister Afrin’de yuvalansınlar inlerine gireceğiz”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Afrin operasyonuna ilişkin, "İster Kandil'de, ister Afrin'de, ister de Cudi'de yuvalansınlar, biz onların inlerine...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Afrin operasyonuna ilişkin, "İster Kandil'de, ister Afrin'de, ister de Cudi'de yuvalansınlar, biz onların inlerine girdik, gireceğiz" dedi.

AK Parti merkez Artuklu İlçe Kongresi yapıldı. Bir otelde yapılan kongreye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Alkış, Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Metin Bulut, İl Başkanı Nihat Eri, kanaat önderleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Bakan Tüfenkci, HDP'nin halk tarafından Türkiye partisi olarak TBMM'ye sokulduğunu ancak bölge partisi bile olamadığını belirterek, bölgenin hiçbir sorununa siyaseten çözüm üretemediklerini ifade etti. HDP'nin Kızıltepe'ye ve Artuklu'ya giremediğini, Kızıltepe'yi çukur siyasetine mahkum edemediğini kaydeden Bakan Tüfenkci, dağları da, sokakları da terör örgütlerine dar ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini vurguladı.

"Emellerine son verene kadar devam edeceğiz"

Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, "İster Kandil'de, ister Afrin'de, ister de Cudi'de yuvalansınlar. Biz onların inlerine girdik, gireceğiz de. Bu ülkede olan emellerine son verene kadar devam edeceğiz. Barış, birlik ve beraberlik istiyoruz. Hep birlikte Türkiye'yi büyütmek istiyoruz. Türkiye büyürse Suriye ve Irak'taki mazlumların da umudu büyür. Türkiye büyürse ümmet ve insanlık büyür" dedi.

"Hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok"

Türkiye'yi küçülmeye ve teröre mahkum etmeye çalışanların millet ve yargıya hesap vereceğine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, "Hem FETÖ'cüler hem PKK'lılar, hem DHKP-C'ler, hem de DEAŞ'lılar hesap verecek. Biz savaş yanlısı değiliz. Hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Biz her ülkenin kendi sınırları içinde barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz ama o ülkeden bizim ülkenin sınırlarına eğer bir kalkışma, bir terör yuvalanması varsa Allah'a hamdolsun Türkiye, güçlüdür, büyüktür, kendi göbeğini kesecek güçtedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim