• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Bakan Tüfenkci: "İşsizliği Yüzde 5-6’ya Düşürmeyi Hedefliyoruz"

Bakan Tüfenkci: "İşsizliği Yüzde 5-6’ya Düşürmeyi Hedefliyoruz"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de 7 milyon insana iş bulmalarına rağmen halen yüzde 10'larda seyreden işsizliğin büyük bir sorun...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de 7 milyon insana iş bulmalarına rağmen halen yüzde 10'larda seyreden işsizliğin büyük bir sorun olduğunu belirterek, "İnşallah 2019'un sonunda işsizliği yüzde 5-6'lara düşürme gibi ciddi hedeflerimiz var" dedi.

2 günlük Mersin programı kapsamında AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, huzur ve istikrar ülkesi olan Türkiye'ye kan sıçratmaya çalışan terör odaklarının, şer odaklarının bulunduğunu söyledi. Partililerine 1 Kasım seçimlerindeki dik duruşu, çabası ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tüfenkci, "1 Kasım'da gerçekten destan yazdık. Mersin'de de kendi rekorunu kırarak bir sıçrama yaptı ve 4 milletvekili çıkardı. Beni inanıyorum ki, bu birlik ve beraberlikle 2019 yılında hem milletvekili sayımız artacak hem de inşallah Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni de AK Partili belediye yapacağız. Bunun için sizlerin çabaları ve birliği çok önemli. Eğer bizler bölünürsek, parçalanırsak, "sen-ben" kavgasına düşersek, kaybeden teşkilatlarımız olur, kaybeden Mersin olur. Mersin kaybettiğinde de Türkiye kaybeder" diye konuştu.

Mersin'e hükümet olarak bir çok hizmet yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Tüfenkci, "Havaalanındaki sıkıntıları biliyorsunuz. Kısa zamanda bu sıkıntıları aşıp tekrar rayına sokmuş olacağız. Tarımdaki bir takım projelerimizi biliyorsunuz. İkinci organize sanayi bölgesindeki çalışmaları biliyorsunuz. Bu dönemde Sayın Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan önderliğinde Mersin'de bir çok şeyi değiştireceğimize inanıyorum. O nedenle biz birliğimizi muhafaza ederek, sürekli insanların içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin milletin içinden çıkan bir parti olduğunu dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti: "Milletin bizzat kendi kaderini, AK Parti'nin kaderi ile eşitleyenlerle beraber yola çıktığı, kadim medeniyetimizden güç alan ve bu coğrafyada birliği, beraberliği ve kardeşliği temsil eden bir partidir. Onun için biz her daim ne diyoruz; tek bayrak, tek vatan, tek millet diyoruz. Biz bu düstur içerisinde, milletimizle el ele vererek gitmediğimiz, sıkmadığımız el kalmayacak şekilde mücadelemize devam etmemiz lazım. Teşkilatlardan gelen biri olarak, teşkilatlarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Teşkilatlarımızın, hem partimizin politikalarını hem de hükümetimizin politikalarını anlatma gibi bir görevi var. Teşkilatlarda görev yapmak gerçekten çok onurlu ve şerefli bir görev. Türkiye tarih yazarken bunun içinde olmak inanın bir çok şeye değer. Önümüzdeki dönemi teşkilatlarımızın çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu dönem kendimizi yeniden çek etme, yenileme ve yeniden yola koyulma zamanı. Biz hükümet olarak seçimden önce vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek adına hızlı bir çalışmaya girdik. AK Parti ne taahhüt etmişse onu yerine getirir. Biz kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Ahmet Davutoğlu'ndan bunu öğrendik. Teşkilatlarımız da bu dönemde bu yapılanları halkımıza iyi anlatmalıdır".

Türkiye ekonomisini istikrarla ve huzurla beraber büyütmek istediklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, küresel pazarlardaki daralmalara, rekabet ortamının çok kızışmasına ve 2015 yılında üst üste 2 seçim yaşamalarına rağmen ülkeyi yüzde 4'ler oranında büyüttüklerini vurgulayarak, "İnşallah 2016 yılında daha fazla büyütmeye çalışacağız. Türkiye'de 7 milyon insana iş bulmamıza rağmen halen işsizlik büyük bir sorun ve yüzde 10 civarlarında seyrediyor. Biz inşallah 2019'un sonunda işsizliği yüzde 5-6'ya düşürme gibi ciddi hedeflerimiz var. Bunun için de ekonomimizi güçlendirme, üretimimizi arttırma adına hem bölgesel hem de sektörel teşviklerle ve yeni pazarlara uygun üretimlerle, üreten insanları destekleme, ar-ge faaliyetlerini destekleme, yeni pazarlara girme noktasında da ihracatçımıza destek vermek istiyoruz. Bakanlığımız görev alanı içerisinde yer alan gümrüklerde de ihracatçımızın işlerini kolaylaştırma ve hızlandırma noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Güvenli ticaretin, kolay ticaretin önünü açıp, yasal ticaret yapanları her daim destekleyeceğiz. Yasal olmayan, bu ülke insanlarının geleceğini, sağlığını tehdit edenlerle de her türlü mücadeleyi yapacağız" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci: "İşsizliği Yüzde 5-6’ya Düşürmeyi Hedefliyoruz"

Bakan Tüfenkci: "İşsizliği Yüzde 5-6’ya Düşürmeyi Hedefliyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim