• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması da gündemde"

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması da gündemde"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İleri ki zamanlarda veya günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gündemde. Cumhurbaşkanımızın ifade...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İleri ki zamanlarda veya günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gündemde. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi her an kapatılabilir. Oradaki birtakım gelişmeleri bekliyoruz. O gelişmelerin neticesine göre de sınır kapımızı kapatıp, başka önlemleri de alabiliriz. Petrol vanasının kapatılması gibi birtakım önlemler ve yaptırımlar var" dedi.

Bingöl'e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı ile ilgili açıklamada bulundu. Habur Sınır Kapısı'nın şuan itibariyle açık olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Ama baktığımız zaman önceki günlere göre giriş çıkışların çok azaldığını görüyoruz. İleri ki zamanlarda veya günlerde Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması da gündemde. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi her an kapatılabilir. Oradaki birtakım gelişmeleri bekliyoruz. O gelişmelerin neticesine göre de sınır kapımızı kapatıp, başka önlemleri de alabiliriz. Petrol vanasının kapatılması gibi birtakım önlemler ve yaptırımlar var" diye konuştu.

"Gelişmelere göre adımlar atılacak"

Kuzey Irak'taki referandumun gayri meşru olduğunu da vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Sonuçları itibariyle kabul etmediğimizi ifade etmiştik. Tüm uluslararası toplumun itirazına rağmen Barzani hükümetinin bu noktadaki atmış olduğu adımlar, esasında oradaki Kürt kardeşlerimizin de lehine olmayan bir durum olduğunu Cumhurbaşkanımız, Başbakan ve bakan arkadaşlarımız ifade ettiler. Elbette bunun birtakım sıkıntıları da olacak. Bu referandumun sonuçlarıyla beraber sıkıntılı bir sürece girdiğini göstermiş oldular. Bizde daha önce ifade ettiğimiz 3 aşamalı tedbirleri zamanı ve yeri geldiğinde uygulama başlanacak. Oradaki askeri tatbikat planlandığı şekilde devam ediyor. Iraklı askerler de geldiler. Irak hükümetinin özellikle sınır kapısının kendilerine devri noktasında da talepleri var. Dolayısıyla gelişmelere göre adımlar atılacak" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması da gündemde"

Bakan Tüfenkci: "Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması da gündemde"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim