• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Tüfenkci, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkci, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

2 günlük Malatya programı çerçevesinde Akçadağ ilçesinden sonra Doğanşehir ilçesini de ziyaret eden Bakan Bülent Tüfenkci, Kaymakamlık ve Belediye ziyaretinden sonra vatandaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Polat Mahallesi'ni ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci burada kendisini karşılayan vatandaşlara "Sizlere teşekkür etmeye geldim. Sağolun bizleri iktidar yaptınız. Karşılığında da Malatyalı bir Bakan olarak burada olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu. Polatlılara proje hazırlamaları konusunda talepte bulunan Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Daha sonra Doğanşehir Kaymakamlığı'na geçen Bakan Tüfenkci, burada ilçe Kaymakam Memiş İnan'dan Doğanşehir de yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı. 7 Haziran ve 1 Kasımda kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür eden Bakan Tüfenkci, "Doğanşehir gelişmekte olan bir ilçemiz.İlçenin sorunlarını biliyoruz. Doğanşehir tarım ilçesi olarak biliniyor, tarım alanında bir takım sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıları gidermek için yapılacak projelerle Doğanşehir'in gelişimine ve dönüşümüne yardımcı olacağız. Kaymakamlık ve belediyenin büyükşehir belediyesi ile beraber yapacakları projelere destek olacağız" şeklinde konuştu.

Ekonomi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, "Bizim mali disiplin tablomuzun güçlü olması, finansal sektörün kendini revize ederek sağlam temeller üzerinde gitmesi, Merkez Bankamızın bağımsızlığı ve piyasalar üzerindeki yön verici konumunu devam ettirmesi ile bu kriz ortamında Türkiye kendi ayakları üzerinde güçlü olarak durdu" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin şu anda 197 ülkeye ihracat yaptığını belirten Bakan Tüfenkci, bu ülkelerde 200'ün üzerinde ürün çeşidiyle piyasalarda olduklarını ve bunun önünün açılması noktasında da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak çalıştıklarını söyledi. Gümrüklerin hızlandırılması ve şeffaflaştırılmasının önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Bununla ilgili adımları biliyorsunuz attık, tek pencere sistemi gibi. İnşallah bundan sonra ihracatçılarımız ve ithalatçılarımız bir noktada müracaatla işlemlerini yürütecekler ve sonlandıracaklar" ifadelerine yer verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Doğanşehir Belediyesine geçen Tüfenkci, Belediye Başkanı Vahap Küçük'ten Doğanşehir'de yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler aldı. Tüfenkci "Başkanımız proje yapsın bizde vefa borcumuzu yerine getirelim" diyerek kendilerine destek çıkan Doğanşehirlilere teşekkür etti. Ziyarette Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Bakan Tüfenkci'ye el dokuması halı hediye etti. Belediye de balkona çıkan Bakan Tüfenkci, burada da kendisini dışarıda bekleyen Doğanşehirlilere hitap etti.

Bakan Tüfenkci'nin Doğanşehir'deki programlarına Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan,AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı,Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ile çok sayıda partili de eşlik etti.

Bakan Tüfenkci, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkci, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkci, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim