• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Tüfenkci: “Biz artık bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz”

Bakan Tüfenkci: “Biz artık bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Düşünün 2016 yılında aldığımız kararlar 2017 başında ancak işleme geçmeye başlıyor. Biz artık bu...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Düşünün 2016 yılında aldığımız kararlar 2017 başında ancak işleme geçmeye başlıyor. Biz artık bu bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz. Onun için cumhurbaşkanlığı hükÜmet sistemine inşallah hep beraber "evet" diyeceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak referandumun önemine dikkat çekerek, "Bizim etkin ve sürdürülebilir bir yönetime ihtiyacımız var. Bürokrasiden burada bulunan muhtarlarımız arasında şikayeti olmayan yoktur. Muhtarlarımız bürokrasiden çok çekmiştir. Biz istiyoruz ki artık bürokratik vesayet ortadan kalksın. Ankara'da almış olduğumuz kararlar hızlı bir şekilde Malatya'ya intikal etsin. Hemen işleme geçebilsin. Düşünün 2016 yılında aldığımız kararlar 2017 başında ancak işleme geçmeye başlıyor. Onun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine inşallah hep beraber "evet" diyeceğiz" diye konuştu.

Malatya'ya yapılan yatırımlardan da bahseden Tüfenkci, Battalgazi ilçesine yeni bir devlet hastanesinin yapılacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, "Malatya'ya Sağlık Bakanı ile geldik. Tekrardan Battalgazi ilçemize Devlet Hastanesi ile ilgili konuştuk. Yanımda aradı. İnşallah proje çizimine başlamışlar. Temmuzun 15'ine yetiştiririz inşallah" ifadelerini kullandı.

Yeşil Kuşak Projesi'nin Malatya için önemine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Yeşil Kuşak Projesi kapsamında büyük gayret gösterdiğini belirterek, "Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Biz de bu projeye her türlü desteği veriyoruz. Gerek kurumlarla, gerek özel şahıslarla, gerekse Milli Eğitimle, şehrin içindeki okulların dışarı çıkarılması konusunda belirli bir mutabakatı sağladık" şeklinde konuştu.

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise, "Hepinizin bildiği gibi AK Parti halkın içinden çıkmış, halkın isteklerine kulak veren, onun istekleri doğrultusunda hareket eden bir partidir. Bu bağlamda önümüzdeki 16 Nisan'da çok önemli bir referandum var. Ülkemiz için bir dönüm noktası sayabileceğimiz bir referandum. Malatyalı her zaman sağduyu olmuştur. Her zaman yeniliklerin yanında yer almıştır. Önümüzdeki süreçte de yeni oluşacak bir sistemi Türkiye'de uygulanması için Malatyamız her türlü gayret ve çabayı sarf edecektir" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan de, belediye faaliyetleri hakkında bilgi vererek, katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliği kapsamında önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Gürkan, "Biz seçimlerden önce Malatya'yı çağdaş anlamda elimizden gelen gayreti yapacağımızı ifade etmiştik. Biz siyasi mülahazalarla projelerimizi ifade etmiyoruz. Biz söylediklerimizin en az üç katını yapacağımızdan emin olun dedik. Çünkü geçmişteki tecrübelerimizin tezahürü olarak bundan sonra da aynısını yapacağımıza inancımız tamdı. Niyetiniz halisane olursa, siz Cenabı Allah'a yalvarırsınız, Allah yapılamayacak işleri sizlere nasip eder, o yapar siz seyredersiniz. Bugün Battalgazi Belediyesinin bütçesini değerlendirdiğiniz zaman, yapılan çalışmalara baktığınız zaman yüz yıllık bir belediyede neler varsa bu üç yılın içerisinde Battalgazi Belediyesine hepsini ihdas ettik" diyerek yapılan yatırımları anlattı.

Toplantıya Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, belediye meclis üyeleri, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bakan Tüfenkci: “Biz artık bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz”

Bakan Tüfenkci: “Biz artık bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz”

Bakan Tüfenkci: “Biz artık bürokratik vesayetin ortadan kalkmasını istiyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim