• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı
Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile gerçekleştirildi. Tüfenkci, Malatya'yı bölgenin yıldızı yapmak için el ele vererek, birlikte hizmet edeceklerini söyledi.

30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temel atma törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı ve halkoyunları ekibinin gösterisi ile başlayan temel atma töreni, Battalgazi Belediyesi'nin faaliyetlerini içeren tanıtım filmi ile devam etti. Temel atma töreninde ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, temeli atılan hizmet binası ile ilgili bilgiler verdi. Gürkan, "Bu binanın tarihi noktasındaki bazı anekdotları paylaşmak istiyorum. 30 Mart 2014 seçimlerinde adaylığımız belli olduktan sonra değerli milletvekillerimiz, o zamanki il başkanımız Bülent Tüfenkci ile birlikte Devlet Su İşleri'nden sorumlu olan Orman ve Su İşleri Bakanımızı makamında ziyaret ettik. Talep ve isteklerimizi ilettik. Bakanımız tarafından makul karşılandı. Bakanımızın teklifi ve Başbakanımızın onayı ile bu yer bize geçti. Bize geçtikten sonra Devlet Su İşleri bizden yer istedi. Bu anlamda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a da teşekkür ediyorum. Kendileri hazineye ait 46 dönümlük bir yerin talep edildiğinde oradaki imar çalışmaları ve düzenlemeleri yapılarak Devlet Su İşleri Hizmet Binası yapılması noktasında göstermiş oldukları çabadan dolayı Battalgazi Belediyesi ve halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu binalar sanat abidesi binalardır. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanı olan ve her katında bir medeniyeti ihtiva eden, aynı zamanda yaşayan bir müze hüviyeti içerinde bölgesinde gerçekten de bir sanat abidesi bir belediye hizmet binası olacak. Bu binaya emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bakanımla Perşembe günü görüştük ve gününü belirledik. İki gün içerisinde arkadaşlarımızı bu çalışmaları hazırladılar. Sizlerin iştirakiyle de bu tören icra edildi. Bu bina kendi elektriğini güneş panelleriyle birlikte kendisi üretecek. Yani yenilenebilir enerji ile kendi elektriğini kendisi üretecek. Ayrıca yağmur su ve drenajlarını da gri su dediğimiz tekrar alanın sulanması anlamında ve her katın bir medeniyeti ihtiva etmesi anlamında bölgesinde bekli de Türkiye'de bir ilk olacak. Bununda burada müjdesini vermiş olayım" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Malatya'nın büyükşehir olması ile birlikte daha fazla hizmet almaya başladığını ifade etti. Çakır, "Battalgazi Belediyemizin belki de yüzlerce yıl boyunca hizmet vereceği binasının temelinde hep birlikte şahitlik ediyoruz ve temelini atmış oluyoruz. Büyükşehir yapılanmasından sonra hem Battalgazi ilçemiz olsun, hem Yeşilyurt Belediyemiz olsun ve diğer ilçelerimizle birlikte hem büyükşehrin idari yapılanması ile ilgili ilçelerimiz ve Malatya'mızın geleceğe yönelik projelerini yaparken, bir yandan da hizmetlere devam ediliyor. Çalışmalarımızda bu zamana kadar da hiçbir aksama olmadı. Özellikle iki büyük merkez ilçemizin kurulması ile birlikte buralara gerekli olan alt yapıların yapılması da gerekiyordu. Bunlarda iki metropol ilçe belediye başkanımıza nasip oluyor. Dolayısıyla bu iki merkez ilçe belediyemizle birlikte bu güzel binaları Malatya'mız için toplumumuza kazandırmış oluyoruz. Bu güzel bina inşallah Malatya'mıza hayırlı uğurlu olur" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Battalgazi ilçesinin şehrin yarısını temsil ettiğini belirterek, "Özellikle bizim de doğup büyümüş olduğumuz köyümüzün bağlı olduğu Battalgazi ilçemizin bu hizmetinde bulunmaktan ziyadesiyle onur duyuyorum. Eski adıyla aşağı şehir bölgesi artık şehrin yarısını temsil eden 350 bin nüfuslu bir bölge. Tabi AK Parti iktidarlarında yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmaya kalksak buna ne bizim mecalimiz yeter, nede sizlerin tahammülü olur. Yaptığımız hizmetleri görüyorsunuz. Hem Yeşilyurt'un hem de Battalgazi'mizin Büyükşehir Belediyemizin nezaretinde vermiş olduğu devasa hizmetlere imza attılar. Biraz önce Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan da ifade ettiler, büyükşehir olduktan sonra Battalgazi'nin bir büyük belediye hizmet binasına ihtiyacı olduğunu ifade etmişlerdi. Yapmış olduğumuz istişareler sonucu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na götürmüştük. Gerçekten Bakanımız bir Malatyalı kadar Malatya'ya aşık olan bir Bakan. Onlar da bölgeyi iyi bilmesinden dolayı şartsız bu alanı teslim ettiler. Şu anda 30 bin metrekare kapalı alanı olan bu devasa bina eminim ki önümüzdeki 100 yılın hizmetlerinin verileceği bir bina olacaktır. Çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, Malatya'nın standartlarının her geçen gün arttığını belirtti. Kamçı, "Yakın dönemde büyükşehir statüsüne kavuşan Malatya'mızın yaşam standartları gün geçtikçe yükselmekte, ilimiz çok daha güzel ve çok daha yaşanabilir bir hale gelmektedir. Bugün Bakanımız ve değerli milletvekillerimizle birlikte deprem bölgesinde gezdik. Bakanımız burada incelemelerde bulundu. Bu güzel gelişme değerli halkımıza sunulan hizmetin kalitesinin artmasını ve hizmet ağının genişlemesini de zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle aziz halkımıza en kaliteli hizmeti sunmak üzere başta Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimize diğer belediyelerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu an temelini atmak üzere bir araya geldiğimiz Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binasının ilçemiz ve ilimizin yarınlarına ilişkin atılmış müreffeh bir adım olduğunu biliyorum. İnşallah 18 ayda hizmete açacağımız bu güzel binanın Malatya'mıza, Battalgazi'mize en güzel hizmeti vereceğine inanıyorum" sözlerini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile ilgili hazırlanan video gösteriminin ardından konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise belediyecilikte AK Parti'nin milletin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Bakan Tüfenkci, "Özellikle büyükşehir olduktan sonra büyüyen Yeşilyurt ile, gelişen Battalgazi ile, bizler hem o bölgede, hem bu bölgede belediye başkanlarımız çok güzel bir performans gösterdiler. İnşallah bütün ilçe ve büyükşehir başkanlarımızla, milletvekillerimizle, ilimizin bürokratları ile Malatya için söz söylemeye cesaret eden ve sözü olan herkes ile istişare ederek, bu dönemde Malatya'yı bölgenin yıldızı haline getirmek istiyoruz. Bunun için el ele vererek, birbirimizle değil Malatya'nın gelişimi ile uğraşarak, enerjimizi Malatya için yoğunlaştırarak hak ettiğimiz yere geleceğiz. Biz işimizi büyütmek istiyoruz. Biz aşımızı büyümek istiyoruz. Biz dünyadaki, küresel rekabetten pay almak istiyoruz. Biz refah düzeyimizi artırmak, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bütün mücadelemiz bu" diye konuştu.

"BİRİLERİ BOMBA KOYUYOR, ÇUKURLAR KAZIYOR"

Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin bazı illerinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Tüfenkci, "Biz Türkiye'yi geliştirmek isterken birileri ülkemizi geri götürmek istiyor. Biz esnafımıza nasıl daha çok destek veririz derken, ticari erbabımızı nasıl dünya piyasalarla rekabet haline nasıl getiririz derken, sanayimizi nasıl geliştirir, ARGE'yi, teknolojiyi, inovasyonu nasıl getirebiliriz derken, gece gündüz çalışırken, birileri hendekler kazıyor, birileri bombaları koyuyor, birileri çukurlar kazıyor, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın hayatını zehire çeviriyorlar. Onların ekmek paralarına ve aşlarına, işlerine göz dikerek onları sokağa çıkamaz hale getiriyorlar. Hastanelerini, okullarını, yaşlılarımızın ve annelerimizin bacılarımızın hastanelerini yakmaktan çekinmiyorlar. Ondan sonrada her zamanki yalanları gibi utanmadan bunları devlet yaktı demekteler. Orada bir mücadele var. Terörü temizleme adına PKK'nın oradaki vatandaşlarımıza yapılan eziyetleri önlemek adına, bugün 10 gündür Cizre'de Silopi'de, Diyarbakır Sur'da operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlarda şehit olan bütün şehit kardeşlerimize Allah rahmet etsin. Bu operasyonlar inşallah kısa zamanda biter, o bölgeler tekrar huzura ve istikrara kavuşur" şeklinde konuştu.

Malatya'ya bir bakanlığın verilmesinin önemini de vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Malatya'ya bir Bakanlık verilmesi büyük bir şanstır. Bunun için bir bakanın varlığı fazla bir şeyi ifade etmez. Bütün milletvekillerimizle, muhalefetle, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediye başkanlarımızla birlikte, eğer biz bu ilin kalkınması için çaba sarf edersek bu bir anlam ifade eder. Bugün bu yatırımı gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu sıcak karşılama için tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye isminin yazılı olduğu tabloyu hediye etti. Temel atma töreni, butona basılarak harcın temele dökülmesi ve ardından kurban kesimi ile sona erdi.

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın Temelini Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim