• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Bakan Tüfenkci Ağrı’da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "PKK başta olmak üzere terörü, şiddeti iş edinmiş, yaşama biçimi haline getirmiş karanlık yapıların boy...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "PKK başta olmak üzere terörü, şiddeti iş edinmiş, yaşama biçimi haline getirmiş karanlık yapıların boy gösterdiği, başında terör baronlarının bulunduğu bir sektör. Bu terör şebekesi en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza veriyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet, bir takım incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi. Kültür ve Kongre Merkezi'nde İl Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Bakan Tüfenkci, daha sonra buradan esnaf ve sanatkarları bilgilendirme toplantısına katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Bakan Tüfenkci, "Türkiye farklı renkleriyle zenginleşen, farklılıklarıyla güzelleşen büyük bir ailedir. Türkiye'yi güçlü kılanın, zengin kılanın bu çeşitlilik olduğuna inanıyoruz. Her insanımızın kendi kültürüyle, inanışıyla, fikriyle güzel olduğunu düşünüyoruz. Hepimiz insanız, yaradılıştan gelen benzerliklerimiz olduğu gibi farklılıklarımız da var. Farklılıklar anlaşmazlıklara ve hatta çatışmalara sebebiyet veriyorsa bu insanlar olarak bizim yanlışımızdır. Bu toprakların irfanı bize bir olmayı, beraber olmayı, dost ve kardeş olmayı öğütler. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmayı, canan olmayı, candan olmayı öğütler. Asırlara uzanan tarihimiz boyunca bizi bir arada tutan ruh budur, şuur budur. Hepimiz aynı gemideyiz, hepimizin geçmişi de birdir, geleceği de bir olacaktır. Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Her insanı Allah yaratmış der severiz, kardeş bilir, dost sayarız. Türkiye'nin 78 milyon insanının her biri kıymetlidir, birini diğerinden ayrı düşünmek asla mümkün değildir. Hangi bölgede yaşarsa yaşasın, hangi kökenden gelirse gelsin, hangi inançtan olursa olsun her vatandaşımıza hizmet bizim için şereftir. Devlet olarak, hükümet olarak bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bir karış toprağına hizmet etmeyi en temel ilkemiz ve önceliğimiz olarak görüyoruz. Ancak davası ne olursa olsun, özgürleşen, demokratikleşen, temsil kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan bir Türkiye'de hâlâ birileri terörle yol almaya çalışıyorsa, onlara da asla izin vermeyiz. Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kasteden cani şebekelerle, insanlık dışı terör örgütleriyledir. Bizim mücadelemiz okullara, hastanelere, camilere, sokaktaki insanlara saldıracak kadar gözü dönmüş kalleş terör odaklarıyladır. Bu karanlık yapılar, dış odaklarla işbirliği içerisinde huzurumuza, güvenimize, istikrarımıza yönelik saldırılarda bulunuyorlar" dedi.

"BU DEVLET, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BÜTÜN VATANDAŞLARININ DEVLETİDİR"

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve ülkemizde organize suçu işleyen çok sayıda insanın bulunduğunu belirten Bakan Tüfenkci, "Şunu net olarak biliyoruz; devletlerarası ilişkilerde terör örgütlerine destek vermek ve onları himaye etmek gayrı meşru bir yöntem haline gelmiştir. PKK terör örgütü mensupları kimin emir komutasında olduklarına bakmaksızın zaman zaman bölgesel terör ihalesi alıyor. Şimdi de öyle bir süreçten geçiyoruz. Hükümet olarak defalarca ifade ettiğimiz gibi bu ülke terörden tamamen arınıncaya kadar terörizmle mücadele edeceğiz. Şunu net olarak söylüyorum ki, Türkiye terörden arınacak, terörden kurtulacak. Bütün şehirlerimiz, ilçelerimiz terörün yol açtığı tahribattan kurtulacak ve bütün vatandaşlarımız huzura kavuşacak. Yeni bir dönüm noktasındayız. Her şeyi yeni baştan ele alacağız. Terör bugün kandan, gözyaşından, nefretten kazanan bir sektör. PKK başta olmak üzere terörü, şiddeti iş edinmiş, yaşama biçimi haline getirmiş karanlık yapıların boy gösterdiği, başında terör baronlarının bulunduğu bir sektör. Bu terör şebekesi en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza veriyor. En büyük zararı çocuklarımıza, gençlerimize veriyor. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Hakkâri'de, Mardin'de devletin adaletini yanında gören vatandaşımız, terör örgütünün çocuklarına ölümden başka bir gelecek vaat etmediğini biliyor. Devlet ile vatandaşımızın arasına girmek isteyen hiçbir şebeke, hukuktan, adaletten geri adım atmamızı beklemesin. Teröre yaslananlar, dağa kaçanlar, çukur kazanlar, şehirleri cehenneme çevirenler nasıl düşünürse düşünsün, biz vatanımızın, vatandaşımızın yanında olacağız. Kan döken teröristlerin vatandaşımıza acı çektirmesine fırsat vermeyeceğiz. Kimse tahriklere, provokasyonlara, duygu sömürülerine, algı operasyonlarına bakmasın, kanmasın. Kimse sesinin duyulmadığını sanmasın. Terör örgütünün şehirlerimize, o şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza yaşattığı acılar ve sıkıntılar en çok bizim canımızı yakıyor. Şiddeti ve terörü reddeden herkesle omuz omuzayız, aynı masada, aynı sofrada, aynı safta yan yanayız. Herkes emin olsun, yaraları saracağız ve hayat en kısa zamanda normale dönecek. Vatandaş ile teröristi asla birbirine karıştırmayacağız. Türkiye bugünleri geride bırakacak. Kimsenin endişesi olmasın, bu sıkıntılı günler geçicidir. Bizim ülke olarak çözümsüz hiçbir meselemiz yoktur. Yeter ki zor zamanlarda birbirimizin yanında olalım. Yeter ki zor zamanlarda birbirimizin gözünün içine bakarak dertleşelim, birbirimizin halinden haberdar olalım. Bugün bunun için buradayım. Sizlerle görüşmek, konuşmak, derdinizi dinlemek, beraberce çözüm üretmek için buradayız. Bizim kader birliğimiz, tarih birliğimiz, kardeşliğimiz ve vatandaşlığımız başka hiçbir ülke ile mukayese edilemez. Başka devletlerin, başka güçlerin açık artırmayla azmettirdiği terör örgütleri bizim kalplerimizdeki muhabbeti sökemez. Hükümet olarak hedefimiz; ülkemizin her köşesine en iyi imkânları, en son teknolojileri götürerek halkımızın hayat kalitesini yükseltmektir" dedi.

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, esnaf ve sanatkarları bilgilendirme toplantısının ardında Ağrı Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Bakan Tüfenkci Ağrı’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim