• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Tüfenkci, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki meselenin Kürt meselesi olmadığını belirterek, "Oradaki mesele taşeronluk...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki meselenin Kürt meselesi olmadığını belirterek, "Oradaki mesele taşeronluk meselesi. Terör örgütünün yaptığı mücadele Kürtler'in haklarını savunma mücadelesi değil, birilerinin taşeronluğunu üstlenme meselesidir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika törenine katıldı. Törende 2015 yılında çalışmaları tamamlanan 11. dönem 33 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 3. ve 8. dönemden 44 oda/borsaya sertifikaları verildi. Törende Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen oda ve borsa başkanlarına seslenen Bakan Tüfenkci, bölgede terörle mücadelenin en üst seviyeye çıktığını belirtti. Tüfenkci, "Terör örgütünün orada yaşayan insanlara, özellikle de Kürt kökenli vatandaşlarımıza yapmış oldukları zulmün en yakın tanıkları ve şahitleri burada bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen oda ve borsa başkanlarımız, esnaf odaları başkanlarımız, STK başkanlarımızdır" ifadelerini kullandı.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİNDEKİ MESELE KÜRT MESELESİ DEĞİL"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen oda ve borsa başkanlarını dinlediklerini ifade eden Tüfenkci, başkanların yaşadıkları sorunları gördüklerini ve çözmek için irade ortaya koyduklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki meselenin Kürt meselesi olmadığının altını çizen Tüfenkci şunları söyledi:

"Oradaki mesele taşeronluk meselesi. Terör örgütünün yaptığı mücadele Kürtler'in haklarını savunma mücadelesi değil, birilerinin taşeronluğunu üstlenme meselesidir. Bizim Rusya ile hafif kriz yaşamamız hemen o taşeron örgüte görev verdiler. Ne yaptılar; gel Rusya'ya yeni emirlerle git Türkiye'ye. Biz Suriye'de Esed'le sıkıntılar yaşadık, taşeron örgüt PYD üzerinden devreye girdi. Kimin için girdi? Nereye girdi? Nereyi yangın yerine çevirdi? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu yangın yerine çevirdi."

"HDP GELDİĞİ NOKTA İTİBARİ İLE BÖLGE PARTİSİ DAHİ OLAMADI"

Halkların Demokrat Partisi'nin (HDP) 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden önce Türkiye partisi iddiasıyla yola çıktığını hatırlatan Tüfenkci, HDP'nin geldiği nokta itibari ile bölge partisi dahi olamadıklarını söyledi. HDP'nin siyaset üretmediğini belirten Bakan Tüfenkci, "HDP ancak terör örgütünün piyanını yapmakla meşgul. Terörü kınayamadığı gibi, zaten kınamasını da şuandan itibaren beklemiyoruz. Orada siyaset yapan milletvekillerinde ne yürek var ne de onlara görev verilmediği sürece ağızlarından bir söz çıkacağına da biz inanmıyoruz. Ama en azından vicdanlarını harekete geçirip oradan oy aldıkları insanlara yapılan o zulmü ve o haksızlığı görüp artık yeter diyebilmeliler. Silahları gömün diyebilmeliler" diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, düzenlenen sertifika töreni ile 33 oda ve borsa ile İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın 2 şubesinin de 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını ifade ederek şunları söyledi:

"5 yıldızın manası şudur; bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar."

Bakan Tüfenkci, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim