• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanına yönelik söylemlerine tepki göstererek,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanına yönelik söylemlerine tepki göstererek, "Bu adam uslanmayacak, bunun tek karşılığı budur" dedi.

Varto'da çeşitli temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ardından Muş Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı ile esnafı ziyaret etti. Valilik ziyaretinden sonra belediyeye geçen Soylu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı'na yönelik söylemlerine cevap veren Soylu, şunları söyledi: "İnsanı tahrik etmek istiyor, ülkemi tahrik etmek istiyor. 6-7 Ekim olaylarında yaptığı yetmemiş ve daha sonra ortaya koymuş oldukları yetmemiş gibi Türkiye'mi, benim güzel ülkemi, benim güzel insanımı dünyaya anbe an şikâyet etmesi yetmemiş gibi şimdi başka bir senaryonun altına imza atıyor. Bu adam uslanmayacak, bunun tek karşılığı budur. Hem yaptıklarının zararı ülkemize, insanımıza, 79 milyona dokunuyor hem de maalesef ülkemizin itibarını yalanlarla bir şekilde azaltmaya, ortadan kaldırmaya gayret gösteriyor. Siyaset desem bu siyaset değil, demokrasi desem bu demokrasi değil, insanlık desem bu da değil, vatanperverlik desem değil. Anlaşılıyor ki, bu yalanla birlikte Türkiye'yi bugün benzetmeye çalıştıkları ama benzetemedikleri ülkelerin noktasına getirmeye çalışıyor ama bu mümkün değildir."

Halkın HDP'ye oy vermesine üzüldüğünü ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Güçleri, takatleri, yalan kabiliyetleri buna yetmez. Sadece üzülüyoruz. Neye üzüldüğümü ifade etmek istiyorum, bu millet onlara rey verdi. Demokrasiden zerre anlamıyorlar. Reyin önemine ve reyin namusuna zerre itaat etmiyorlar ve inanmıyorlar. Baskın, şiddet, zorbalık ve çok net söyleyeyim ki; masum insanları istismar ederek yürüttükleri politik tavırlarının dönemi sona ermiştir. Hep birlikte inşallah bunun nasıl olduğunu göreceğiz. Rusya'ya kadar gidip Türkiye'yi şikâyet edeceksin. Avrupa'ya gidip Türkiye'yi şikâyet edip bir sonuç alamayacaksın. Türkiye'de bir huzur sürecini, bir birliktelik sürecini sabote edeceksiniz. İnsanlarımızı, gençlerimizi birbirine düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaksın, ama bunu söyleyeyim ki Güneydoğu'da ve Doğu'da yaşayan kardeşlerimize minnettarız. Bunlara ayak uydurmadı ve sabırla, büyük milletimize olan sadakatle yarına emin adımlarla yürüyoruz."

Soylu, bir gazetecinin Cizre'de belediye ve diğer resmi araçlarda çıkan mühimmatlarla ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Birbirlerinin destekçisi olduklarını zaten bütün dünya biliyor. Bu konuda nasıl birbirlerine sözcülük yaptıklarını, legal ve illegal nasıl birbirine karıştırdıklarını hep beraber görüyoruz, milletimiz de görüyor, devletimiz de görüyor. Bu konuda gereği yapılıyor. Hiç kimse merak etmesin."

"MİLLETİMİZ DEMOKRASİ KONUSUNDA İRADESİNİ ORTAYA KOYDU"

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, yeni anayasa konusunda uzun zamandan beri ciddi bir tartışma içerisinde, bunun en ve ilk önemli adımını 12 Eylül 2010'da ülkemiz attı. Başarılı bir şekilde milletimiz demokrasi konusunda iradesini ortaya koydu, kabulünü ortaya koydu. Şimdi Türkiye 10 bin dolar seviyesinden 25 bin dolar seviyesine gelecekse kurallarını daha demokratikleştirmeli, daha sivilleştirmeli, daha saydamlaştırmalı ve daha kucaklayıcı, milletin kaleminden çıkan bir noktaya taşımalıdır. 1961 Anayasası bu milletin kaleminden çıkmadı. 1982 Anayasası da bu milletin kaleminden çıkmadı, bunu biliyoruz. Şimdi yapmamız gereken buradaki milletin ortaya koyacağı değerlendirmeyle birlikte yeni bir anayasayı, hepimizin kendisinin içinde hissedeceğimiz bir anayasayı, onu okuduğumuz zaman herkesin aynada kendi fotoğrafını görebileceği bir anayasayı, bizi eşit vatandaş şeklinde anlayabilecek bir anayasayı, insanlarımızı ötekileştirmeyen bir anayasayı, devleti ceberut bir noktadan çıkartıp hizmetkar bir noktaya dönüştürebilecek bir anayasayı ve şunu çok net ifade edeyim ki, milletin birbiriyle her sözünde kucaklaştığı bir anayasayı değerlerimizin bütünlüğü içerisinde anlayacağımız bir anayasayı bu millet istiyor, hepimiz istiyoruz."

Bakan Soylu'nun açıklamalarından sonra günün anısına Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından Osmanlı tuğrası hediye edildi. Ardından Bakan Soylu, beraberindeki heyetle birlikte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, öğretmen evinde STK temsilcileriyle buluştuktan sonra Muş'tan ayrıldı.

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Bakan Soylu’dan Demirtaş’a Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim