• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimiz bu toprakları ve üzerindeki medeniyeti geleceğe taşımak için büyük gayret gösteriyor. Bunu dün olduğu gibi bugün de engellemek isteyenler var. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır" dedi.

Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler vatandaşlar ile askeri erkan katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve milletvekillerinin kurtuluş vesilesiyle gönderdikleri telgraflar okundu. Daha sonra Ortahisar ilçesindeki "Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi" açılışına geçildi.

Açılışta konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kamu bürokrasinin büyük sorumluluklarını olduğunu belirterek, "Bu ülkenin birliğine beraberliğine, kardeşliğine tarihin anlayışına kast edenlere karşı bu ülkenin ve milletin ortak duruşunun temelinde bu gerçek yatmaktadır. Bir taraftan bu ülkede en masum insanın canı kast edilecek bir taraftan kast edenin sözde taziyesine gidilecek ve ülkede insanların yüzüne baka baka insanların acılarıyla oynanacak. Hepimizin büyük sorumlulukları var, öğretmenlerimizin büyük sorumlulukları var, devlet adamlarımızın büyük sorumlulukları var, kamu bürokrasinin büyük sorumlulukları var, edebiyatçıların, bilim adamlarının, sanatçılarımızın büyük sorumlulukları var. Bu coğrafyada bu sorumlulukları yerine getirmek bizim en temel ödevlerimizden bir tanesidir" dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde devam eden törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, toprakların kolay kazanılmadığını kaydederek, "Bu topraklar yüzlerce defa taarruzla karşı karşıya kalmış, İslam'ın ve milletin bayraktarlığını yapmıştır. Milletimiz bu toprakları ve üzerindeki medeniyeti geleceğe taşımak için büyük gayret gösteriyor. Bunu dün olduğu gibi bugün de engellemek isteyenler var. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Bu millet sadece kendi için bu coğrafyada bulunmuyor. İnsanlığın bütün değerlerini, mirasını dünyaya anlatmak için buradayız. Dünyanın içerisinde bulunduğu manevi boşluğa kendi medeniyetimizin ışık saçabilmesini temin edebilmek için tarihin bize bıraktığı bu gücü dünyaya nakşetmeliyiz. Çok çalışıp, çok mücadele edeceğiz ve sabırlı olacağız" ifadelerini kaydetti.

"BU COĞRAFYADA OYUN KURABİLECEK DE OYUN BOZABİLECEK DE TEK MİLLET, TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Entrikalarla kimsenin moral bozamayacağını söyleyen Bakan Soylu, "Dünyanın büyük güç diye tabir edilen ülkelerin Suriye'de bile Türkiye aleyhine oluşturdukları, çalıştıkları tabloyu ve cereyanı her birimiz görüyoruz. Onun için yerimizde sağlam durdukça, omuzlarımızı birbirine sıkı sıkı dayadıkça bu coğrafyada oyun kurabilecek de oyun bozabilecek de tek millet, tek ülke Türkiye'dir. Entrikayla bin bir hile ile günlük bir takım girişimlerle kimse moralimizi bozamaz. Sizden aydınlık ve geleceği güçlü bir Türkiye bekliyoruz. Biz bu emanet için çok çalışıyoruz bunu bilmenizi isteriz" diye konuştu.

"YOLCULUĞUMUZ UMUTLU OLDUĞU KADAR ÇETİN VE ZORDUR"

"Bizim mühendisimiz dünyanın en iyi mühendisi, öğretmenimiz yeni dünyaya göre şekil almalıdır" diyen Bakan Soylu, "Sanatkarımız, ticaret erbabımız, öğretim elemanımız, sanayicimiz ve diğer bütün meslek erbablarımız ile yeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. Yolculuğumuz umutlu olduğu kadar çetin ve zordur. Her büyümenin, yükselmenin bedeli vardır. Bugün bir kurtuluş günüdür. Yarına ve geleceğe güçlü bir adım atma günüdür. Kendi değerlerimizle yeniden buluşabilme, silkinme ve kendimize gelme günüdür. Kendinizi iyi yetiştiriniz. Çok çalışmalısınız ve gayret göstermelisiniz. Çünkü sizler bu milletin yarınlarısınız. Bize sorumluluk yükleyen bu güzel günün hayırlı olmasını diliyor, Trabzon'un kurtuluşunu bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.

"TARİHİ İYİ BİLMEMİZ VE KUŞAKLARA İYİ AKTARMAMIZ GEREKİYOR"

Türk milletinin 1071'de Anadolu'ya girdiği tarihten beri coğrafyaya medeniyet, barış, huzur ve kardeşlik getirdiğini ifade eden Vali Öz, "1453'de İstanbul'un, 1461'de Trabzon'un fethi ile bu medeniyet ve barış ortamı; Balkanlardan Avrupa'ya, Afrika'ya ve Ortadoğu'ya hakim kılınmıştır. Bu birliktelik maalesef 17. yüzyıl ve özellikle 19. yüzyılda yaşanan savaşlarla birlikte Osmanlı İmparatorluğu zorlu bir sürecin içerisine girmişti. Balkan Savaşı ve ardından gelen 1.Dünya Savaşı ile bütün dünya üzerimize yüklendi. Trabzon şehri de bu dönemlerde yaklaşık 1,5 yıl işgal altında kalarak bu acı günleri farklı bir boyutuyla yaşamıştır. Tarihi iyi bilmemiz ve kuşaklara iyi aktarmamız gerekiyor. Tarihi iyi anlamazsak o zor günleri de bilemeyiz. Çok çetin mücadeleler verildi, göçler oldu ve acılar yaşandı. Ancak kurtuluş sürecinde Trabzon halkı topyekün kahramanlık gösterdi. Trabzon insanı bütün cephelerde kahramanlık gösterdi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüsüne mazhar oldu" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, "Bugün 24 Şubat 2016. Trabzon'un işgalinin yüzüncü, kurtuluşunun da 98'inci yıl dönümüdür. Özellikle gençliğimizden 1915'i çok iyi öğrenmelerini, araştırmalarını ve okumalarını tavsiye ediyorum. Tarih tekerrürden ibarettir. Eğer ders alınsaydı belki tekerrür etmeyecekti. 1915'in sonunda bu aziz milletin evlatları 4 kıta d, 5 cephede amansız bir mücadele veriyordu. Günümüzde de bu aziz vatanın nasıl iç ve dış saldırılar karşısında kaldığını hep beraber yaşıyor ve görüyoruz. Gençlerimizin bu tarih bilinciyle birlikte yetişmeleri, onların vatana ve mukaddesatımıza tam olarak sahip olmasını devam ettirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurtuluş etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Bakan Soylu: "Yolculuğumuz Umutlu Olduğu Kadar Çetin Ve Zordur"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim