• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, zihniyetiyle beraber toplumu kuşatan darbe anayasasından kurtulmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, zihniyetiyle beraber toplumu kuşatan darbe anayasasından kurtulmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bakan Soylu, "Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Ben, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin yeni anayasa konusunda öncü olmasını isteyenlerdenim." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 2. Olağan Genel Kurulu toplantısı Grand Cevahir Otel'de yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Emine Sarıaydın, Kadın ve Demokrasi Derneği Gene Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Soylu, "Türkiye'nin modernleşme tarihi, özellikle kadın üzerinden, kadın ve medeniyetin üzerinden büyüyerek bugüne kadar gelmiştir." dedi.

Medeniyetleri ayakta tutan önemli unsurlardan birinin de kadınların her haliyle siyasal hayatın, sosyal hayatın ve kültürel hayatın içerisinde olması olduğunu dile getiren Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Türkiye'de demokrasinin yükselmesinde, demokrasinin var olmasında, Türkiye'nin değerlerinin ayakta durmasında medeniyetimizin yeniden ihya ve inşasında, kadın varlığıyla birlikte çok önemli bir rolü ortaya koymuştur. Eğer Türkiye'de rahmetli Menderes kendi 10 yılık iktidarı döneminde bir büyümeyi ve yükselmeyi sağlamışsa, bilin ki kadının desteğindendir. "

Soylu benzer kadın desteğinin merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Başbakan Necmettin Erbakan döneminde de olduğuna dikkat çekti.

Her şeye rağmen zihniyetlerinin kadını matematik sayılarının arasında sıkıştırmadığını belirten Soylu, kadını aynı zamanda anne, aile bütünlüğü ve değerlerin taşıyıcısı, toplumu bütünleyicisi olduğunu kaydetti.

'YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR'

Türkiye'nin ilk sıçramayı geride bıraktığını ve sıranın ikinci hamleye geldiğine dikkat çeken Bakan Soylu, öncelikle anayasal alanda önemli değişiklerin olması gerektiğine vurgu yaptı Bakan Soyu, "Belki de bizi zihniyetiyle beraber kuşatan darbe anayasasından kurtulmasına ihtiyaç vardı. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Ben, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin yeni anayasa konusunda öncü olmasını isteyenlerdenim. Ama bilmenizi istiyorum ki Ankara'da güçlü bir karargah arıyorsanız ve emek karargahı arıyorsanız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da sizin ve Türkiye'deki tüm kadınların karargahıdır." dedi.

SÜMEYYE ERDOĞAN: ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Kadın ve Demokrasi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ise Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'in kadın meselesinin bir insani mesele, olarak gördüğünü, kadın ve erkeği birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu savunduğunu söyledi.

Konuşmasında ülke olarak zor bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Sümeyye Erdoğan,

"28 Şubat sürecini yaşamış bir kuşak olarak bugün çok daha zor bir ulusal aynı zaman bir uluslararası bir mücadelenin içerisindeyiz. Güç, azim, cesaret özveri bize bugünler için lazım." dedi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Cihan

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Bakan Soylu: Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim