• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Soylu: Yaylalardaki yapılaşma kabul edilebilir değil

Bakan Soylu: Yaylalardaki yapılaşma kabul edilebilir değil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz yaylalarındaki yapılaşmaları kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz yaylalarındaki yapılaşmaları kabul edilebilir olmadığını söyledi. Soylu, yapılaşma tehdidi altındaki bölgenin en önemli turizm merkezi Uzungöl'e kimsenin el atmaya cesaret edemediğini savundu.

Trabzon Valiliği'nde düzenlenen Kamu Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Soylu, Trabzon'un gelişmesi ve kalkınması adına herkesin üzerine düşün sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Bölgede yaşayan insanların yaylalar konusunda temel bir problemi olduğuna işaret eden Soylu, "Bu yayla problemini görüyoruz. Buradaki yapılaşmayı tasvip etmiyoruz. Bu yapılaşma kabul edilebilir değildir. Bu yaylalar bize böyle emanet edilmiş değildir. Evet kritik bir hukuki açık var, daha doğrusu hukuki kapan var; hem yapılamamasına yönelik, hem fiili olarak yapılmasını ortaya koyan. Bu da bizim bu bölgeye ait bir değerlendirmeyle içinden çıkabileceğimiz durum olarak düşünüyoruz." dedi.

"UZUNGÖL MESELESİNE KİMSE GİRMEK İSTEMİYOR"

Bölgenin en önemli turizm merkezi Uzungöl'e dikkat çeken Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzungöl gibi bütün dünya mirasına emanet edeceğimiz çok önemli bir alan var. Ama orada da yapılaşmayı alt üst etmiş durumdayız. Şu anda Uzungöl'ün meselesine hiç kimse girmek istemiyor ve herkes uzağında duruyor. "Acaba girersek buradan çıkabilir miyiz?" diye. Bizim korkularla gidebilecek hiçbir yerimiz yoktur. Biz burada bir nesiliz ve bundan 50-100 yıl sonra sorumluluk bu neslin üzerine bırakılır. "Siz Milli Eğitim müdürüydünüz, siz milletvekiliydiniz, siz belediye başkanıydınız, siz Ticaret Odası başkanıydınız sesinizi çıkartsaydınız" diye bizi sorumluluk içine alırlar. Bu sorumluğu hep beraber hissetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Nasıl bir çocuğumuzun bir problemi söz konusu olduğunda bütün aile gelir ve "bunu nasıl hallederiz" diye düşünüyorsa, buradaki meseleleri de bizim düşünüp halletmemiz lazım."

Bakan Soylu: Yaylalardaki yapılaşma kabul edilebilir değil

Bakan Soylu: Yaylalardaki yapılaşma kabul edilebilir değil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim