• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı
Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen referandum mitinginde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu milletin verdiği oyları istismar edip, "Özerklik...

Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen referandum mitinginde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu milletin verdiği oyları istismar edip, "Özerklik kuracağız" dediniz ya, bugün söyleyin de alın boyunuzun, posunuzun ölçüsünü" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eruh ilçesinde düzenlenen referandum mitingine katıldı. Soylu, kendisinin de baba olduğunu ve 13 yaşında bir kızının olduğunu belirterek, "14 yaşındaki kızları acımasız bir şekilde dağa terörist olarak götürmek, şuanda benim onu hissetmem, bana hançer gibi saplanıyor. 13 yaşındaki kızımızın yeri, annesinin yanındadır. 14 yaşındaki kızımızın yeri, okulda öğretmenin yanıdır. 13-14 yaşındaki kızımızın yeri, akşam babası eve geldiğinde ona sarılmaktır, ona sevgisini hissettirmektir. Şunu her gittiğim yerde söylüyorum, burada da sizin huzurunuzda, Eruh'ta söylüyorum. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Eğer bu ülkede buna engel olamayacaksak, 14 yaşındaki bir kuzucuğun annesinin dizinin dibinden kaçırılmasına, terörist yapılması için dağa götürülmesine engel olamayacaksak, Cenab-ı Allah şahittir, siz de şahit olun İçişleri Bakanlığı bana haram olsun" diye konuştu.

Milletin oylarının istismar edildiğine dikkat çeken Soylu, "Bu milletin kardeşliğin üzerinde oyun oynanması yetti artık. Biz spor salonlarımızda çocuklarımızın oynamasını, parklarda oyun oynamasını istiyoruz. Biz, bizim çocuklarımızın doktor, mühendis, hemşire olmasını, bizim çocuklarımızın dünyanın gelişmiş ülkelerinde, "Ben Eruh'tan geldim doktorum, mühendisim" demesini istiyoruz. Bu milletin verdiği oyları istismar edip, "Özerklik kuracağız" dediniz ya, Nusaybin'de, Cizre'de, Varto'da. Hadi bakalım yüreğiniz yetiyorsa, gücünüz yetiyorsa eğer böyle bir cesaretiniz varsa, o gün özerklik kuruyordunuz ya bugün söyleyin de alın boyunuzun posunuzu ölçüsünü" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun tasarrufu yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'ye yönelik bir tasarrufunun olmadığı gibi, Eruh ve bölge insanına yönelik bir gündemin de olmadığını ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Size bir şey diyeyim, bir de Kılıçdaroğlu diye birisi var değil mi? Hani Kılıçdaroğlu diyorum ya, essah mı yalan mı öyle bir adam. Koskoca genel başkanı olmuş güya ülkeyi yönetmeye talip olmuş, Türkiye'yi yönetecek. Yani milletin önüne çıkacaksın, hiç olmazsa bir oku da çık. Ama alışmışlar tabi. Yalanlarıyla beraber bu ülkeyi fitne sokmaya engellemeye alışmış. Sadece SSK'yı batırmadı, CHP'yi de batırdı. Ama merak etmeyin 16 Nisan akşamı referandumda siz sandıkları patlattığınızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşine tenekeyi bağlarla gönderirler. Bu milletle bir derdi olsa "Benim Kürt kardeşim, Arap kardeşim ne yapıyor?" diye buraya gelir. Şu ay yıldızlı bayraklardan bir tane koymaya cesaret edemedi mitingine, başkalarını çağırdı, başkalarının himayesinde yaptı."

Mitingin ardından esnaf ziyaretleri yapan Bakan Soylu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı

Bakan Soylu Eruh’ta referandum mitingine katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim