• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Soylu: “Biz büyük bir medeniyetiz”

Bakan Soylu: “Biz büyük bir medeniyetiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz büyük bir medeniyetiz. Bizim medeniyetimiz ulu bir çınardır. Bu medeniyet sadece o gövdesi ile bizi bir arada tutan...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz büyük bir medeniyetiz. Bizim medeniyetimiz ulu bir çınardır. Bu medeniyet sadece o gövdesi ile bizi bir arada tutan ulu çınar ile sadece altına huzur vermiyor onu uzaktan fark eden, gören bütün insanlığa güven veriyor. Bu medeniyet aslında bütün coğrafya ve dünyaya bu zenginliği aktarmaya çalışıyor" dedi.

Bakan Soylu, "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Tunceli'den, Afyonkarahisar'a gelen 174 öğrenci ile kahvaltıda bir araya geldi. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Soylu'nun yanı sıra Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma ve davetliler katıldı. Programda Bakan Soylu ile birlikte protokol üyeleri yan yana oturmak yerine her biri ayrı bir öğrenci masasına oturarak kahvaltısını yaptı.

"Bizim medeniyetimiz ulu bir çınardır" diyen Bakan Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz büyük bir medeniyetiz. Medeniyet ne demektir? Kültür, inanç, değer, tarih, insanlık, birikmişlerimiz, acılarımız, sevinçlerimiz, kazandıklarımız, kaybettiklerimiz, ailelerimiz, edebiyatımız, sanatımız, müziğimiz ve farklılarımız bunlar hepsi medeniyetimizdir. Bizim medeniyetimiz ulu bir çınardır. Her birinin kendine ait dalları var. Kimisi yukarı doğru çıkmış ama ulu bir çınar kökleri derinde olan göğe doğru uzanmış, özgüveni yüksek, altına gelen birisine eminlik ve güvenlik veren ulu bir çınar. Bizim medeniyetimiz Tunceli'de, Trabzon'da, Artvin'de, Edirne'de, Afyon'da, Çanakkale'de, Eskişehir'de bizim medeniyetimiz. Binlerce yıl önce geldiğimiz Moğol steplerinden her birinden kendisine güç bulmuş bir medeniyet. Bizim medeniyetimiz sadece biriktirmemiş hep sınav içerisinde olmuş. Kah etrafımızdaki coğrafya da yangın olmuş mazlumlara, insanlara hak etmedikleri davranışlarda bulunmuşlar bizim medeniyetimiz kapısını açmış, güven sağlamış ve "merak etmeyin" demiş bu büyük çınarın altında size de huzur ve güven var demiş. Dönem dönem bu güçten rahatsız olmuşlar "niye bu kadar huzur içerisindeler, niye böyle büyük bir ulu çınarın altında herkes iyiliğin, kardeşliğin birliğin daha fazla güçlü olmayı zengin olmayı istiyor?" diye ara sıra bizi bir birimizden ayırmaya çalışmışlar ama o ulu çınar bizi o gövdesi ile bizi hep bir arada tutmuş ve tutmaya da devam edecek. Kah ezanımızla, kah Kocatepe'de yaptığımız kahramanlıkla, kah Çanakkale'da, kah daha yeni ve taze 15 Temmuz da bu büyük milletin parçası olmaktan onur duyduğumuz bu aziz milletin ortaya koymuş olduğu o üstün ama çok üstün anlayış ile büyük bir medeniyetin parçalarıyız."

"Bu medeniyet sadece o gövdesi ile bizi bir arada tutan ulu çınar ile sadece altına huzur vermiyor"

Bu büyük medeniyetin sadece bulunduğu coğrafyaya değil dünyaya da çok şey aktarmaya çalıştığını vurgulayan Bakan Soylu, "Bu medeniyetin içerisinde İbn-i Sina var, Mevlana var, bu medeniyetin içerisinde Hacı Bektaşi Veli var, bu medeniyetin içerisinde Pir Sultan var, bu medeniyetin içerisinde Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin var. bu medeniyetin içerisinde Osmangazi, Orhangazi var. bu medeniyetin içerisinde tam 400 yıldırı bütün insanlığın yaptıklarını büyük bir hayranlıkla baktığı Mimar Sinan var. Bizim medeniyetimiz büyük bir medeniyettir. Bu medeniyet sadece o gövdesi ile bizi bir arada tutan ulu çınar ile sadece altına huzur vermiyor onu uzaktan fark eden, gören bütün insanlığa güven veriyor. Sadece kendi bulunduğu alanı serinletmiyor, emin yapmıyor. Bu medeniyet aslında bütün coğrafya ve dünyaya bu zenginliği aktarmaya çalışıyor. Onun her birinizden çok umutluyuz ve çok şey bekliyoruz" dedi.

Bakan Soylu: “Biz büyük bir medeniyetiz”

Bakan Soylu: “Biz büyük bir medeniyetiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim