• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Soluk: " Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacak"

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, ''Olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşacaktır'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, ''Olağanüstü bir durum yaşanmadığı takdirde Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşacaktır'' dedi.

Gezi ve başkanı ve öteki ilgililer tarafından karşılandı. incelemelerde bulunmak üzere Erzincan Havaalanı'na gelen Soluk, burada vali, belediye Vali Demir'i makamında ziyaret ederek, kentin sorunları hakkında brifing alan Soluk, burada yaptığı konuşmada, PTT Genel Müdür Yardımcılığı görevini yaptığı dönemlerde Erzincan'ın şehir merkezinde 6 kilometre bölünmüş yol olduğunu, ancak şu anda Erzincan'daki bölünmüş yolun 248 kilometreye ulaştığını söyledi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ı da ziyaret eden Bakan Soluk, 2009 yılında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapılan şurada, ''İletişim ve ulaşımın altyapısı ne olmalıdır'' şeklinde görüş alışverişinde bulunulduğunu anımsattı.

 Burada oluşturulan en yakın hedefin 2023 yılı, yani Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına denk geldiğini vurgulayan Soluk, şunları kaydetti:

''Kısa vademiz 2023, orta vademiz 2035, uzun vademiz ise 2050 ve sonrasıydı. Dolayısıyla Türkiye'nin 2050 yılına kadar ve sonrası dahil ulaşım ve iletişim altyapısı, ulaştırmayı ilgilendiren sektörler itibariyle belirlenmiş durumda. Diğer partilerimizin birtakım vaatleri oldu. Tabii 12 yıl sonraki vaade göre diğer vaatler peşin sayılabilecek. 12 Haziran'ın 13 Haziran'a devredildiği gün hayata geçebilecek vaatlerdi. Ama vatandaş yapılanlardan duyduğu memnuniyet ve umutla 12 yıl sonraki vaatleri tercih etti.''

''Türkiye, Hedeflerine Ulaşacak''

Bakan Soluk, verdikleri vaatleri yerine getirmek için çalışacaklarını belirterek, ''İnşallah bu vaatlerde de herhangi bir istisnai durum, olağanüstü durum yaşanmadığı müddetçe, bir doğal afettir, depremdir, felakettir Japonya'ya benzer afetler yaşanmadığı takdirde Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşacaktır'' diye konuştu.

Soluk, Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sayesinde, Erzincan'ın artık doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi Trabzon-Gümüşhane-Kelkit vadisinden inen yolun Refahiye-Kemaliye-İliç üzerinden Malatya bağlantısını sağlayacağını vurguladı.

Sansa boğazında, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi bağlantılı yolundaki çalışmaları da inceleyen Bakan Soluk, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim