• BIST 9548.09
  • Altın 2491.141
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.583
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'daki PKK saldırısında polis babasıyla şehit olan 4 yaşındaki İrem'in kanının barış bildirisine...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'daki PKK saldırısında polis babasıyla şehit olan 4 yaşındaki İrem'in kanının barış bildirisine imza atan akademisyenlerin eline bulaştığını söyleyerek, "Milletimiz zamanı geldiğinde terör örgütüne dolaylı ve direk olarak destek olan her türlü kurum, kuruluş veya görüşte olan insanlara zamanı geldiğinde gereken cevabı verecektir" dedi.

40. AK Parti Sarıçam İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, 2019'da yapılacak seçimlerin 2023 hedefleri için çok önemli olduğunu ve bu seçimleri büyük başarılarla kazanmak için yoğun tempoyla çalıştıklarını kaydetti.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise vatandaşların "AK Parti söz verdiyse yapar" dediğini hatırlatarak, "Bugün geldiğimiz noktada 1 Kasım'dan hemen sonra seçimin üzerinden 2.5 aylık zaman geçmiş, hükümetin kurulmasından bu yana da 1.5 ay geçmesine rağmen söz verdiğimiz birçok hususu hayata geçirmeye başladık" diye konuştu. Erdinç, AK Parti'nin seçim sürecinde vaat edip de bugün hayata geçen hizmetlerini anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da, Sultanahmet Meydanı'ndaki turist kafilesine yapılan IŞİD saldırısını hatırlattı ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Türkiye'nin teröre karşı kendini savunmak zorunda kaldığını vurgulayan Bakan Sarı, dünya basını ve kamuoyunun Fransa'daki teröre gösterdiği hassasiyeti Türkiye'deki terör saldırılarına karşı da göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasını Türkiye'nin ekonomik konumuyla ilgili sürdüren Bakan Fatma Güldemet Sarı, "Gelişmiş ülkeler yüzde 1 hedef koymasına rağmen biz 2016 için 4.5, 2017-2018 için yüzde 5 olarak belirlemiş bir ülkeyiz" şeklinde konuştu. AK Parti'nin 1 Kasım'dan sonra hükümeti kurduktan kısa bir süreçte başlattığı ekonomik reformları anlatan Sarı, "Böyle bir ülkenin bileğini kimse bükemez. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, ekipleriyle, kadrolarıyla bu ülkenin başında olduğu sürece hiçbir güç hiçbir odak bu ülkenin belini bükemez" diye konuştu.

"HEDEF 16 MAZBATA"

Başarılı çalışmaları nedeniyle AK Parti teşkilatlarına teşekkür eden Bakan Sarı, 2019'da yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için teşkilatlara çok önemli işler düştüğüne dikkat çekerek, "Önümüzdeki 4 seneyi bu süreyi öncelikle teşkilatımızdaki kurulduğu günden beri bu partiye hizmet veren geçmişte görev yapmış arkadaşları ziyaret ederek geçireceğiz. Ardından teşkilatımızın bugüne kadar yaptığı her üyeyi ziyaret edeceğiz. Ardından da Sarıçam'da oturan tüm vatandaşları tek tek ziyaret ederek yeni üye yapmaya çalışacağız. Sarıçam teşkilatımızın bunun altından layıkıyla kalkacağına inanıyorum. Sarıçam Belediyesi'ni tekrar alacağız. Hedefimiz Adana'da 16 mazbata almak" dedi.

"FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'de istikrarın sürdüğünden bahseden Bakan Sarı, "Maalesef Türkiye'de bu istikrarı bu düzeni birlikteliği beraberliği bozmaya çalışanlar var gücüyle çalışıyorlar" diye konuştu. Diyarbakır'da 1 polisin şehit olduğu 3'ü çocuk, 5 kişinin hayatını kaybettiği PKK saldırısını hatırlatan Bakan Sarı, "O 1128 akademisyen o bildiriye imza attığı andan itibaren İrem kızımızın kanı da onların eline bulaşmıştır. O yüzden milletimiz zamanı geldiğinde terör örgütüne dolaylı ve direk olarak destek olan her türlü kurum, kuruluş veya görüşte olan insanlara zamanı geldiğinde gereken cevabı verecektir. Bu cevabı 1 Kasım'da verdi, bundan sonra da verecektir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışan karşı bizler her zaman dik duruşumuzu göstereceğiz, kardeşliğimizi bozmayacağız. Bu emeller uğruna çalışanlara fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya çiçek ve plaket verildi. Bakan Sarı daha sonra partilileriyle buluşmak üzere Kozan'a hareket etti.

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Bakan Sarı’dan Bildirge Çıkışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim