• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Sarı: "Yeni Türkiye Yolunda Adana’nın Yeri Çok Önemli"

Bakan Sarı: "Yeni Türkiye Yolunda Adana’nın Yeri Çok Önemli"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Ülkemizin...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında doludizgin devam ettiği kutlu yolda Adana'nın desteği çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bakan Sarı, 5 Ocak 1922 tarihinin sadece Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun değil, aynı zamanda Çukurova'nın makus talihinin değişmesinin de tarihi olduğunu belirterek, Adanalıların verdiği bağımsızlık mücadelesinin günümüzde de özel yerini koruduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal'in "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" sözlerini hatırlatan Bakan Sarı, şöyle devam etti:

"Kurtuluş Savaşı'nın ilk hissiyatının doğduğu bu bereketli topraklar, ülkemizin istiklali ve istikbali arasındaki en önemli köprülerden biri oldu, olmaya da devam edecek. Ülkemize büyük hizmetler veren sayısız isim yetiştiren Adana, toplumsal menfaatlerini her türlü hesabın önünde tutan siz değerli hemşehrilerimin katkılarıyla çok daha aydınlık bir geleceğe ulaşacak. Adana, sadece güneyin incisi değil, aynı zamanda Akdeniz Havzası'nın da en dinamik şehirlerinden biri. Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında doludizgin devam ettiğimiz bu kutlu yolda Adana'nın desteği çok önemli. İşte bu nedenle Adana'mızın enerjiden, tarıma; sanayiden, ticarete her alanda 2023 Türkiye'sinin en başta gelecek şehirlerinden biri olacağına inancım tam. Bugün, 94. yılını kutladığımız Adana'nın kurtuluşu, aziz milletimizin birlik ve beraberlikle her türlü zorluğu nasıl aştığının en önemli örneklerinden biri olması sebebiyle de çok özel anlamlar içeriyor.

Bu duygu ve düşüncelerle yiğit ve kalender memleketim Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim