• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, son günlerde atık toplayıcılar üzerinden yürüyen tartışmalara son noktayı koydu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, son günlerde atık toplayıcılar üzerinden yürüyen tartışmalara son noktayı koydu. Sarı, AK Parti olarak 78 milyonu kucakladıklarını ifade ederek, bu anlayışla yola çıkan bir bakanlık olarak atık toplayıcıları mağdur edecek herhangi bir çalışmanın ya da yaptırımın içinde olmadıklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirme Toplantısı Antalya'nın turizm bölgesi Beldibi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, milletvekilleri, Tapu Kadastro Geneler Müdür Vekili Gökhan Kanal'ın yanı sıra taşra teşkilatında görevli yöneticiler katıldı. 2001 tarihinde yeni ve güçlü bir Türkiye ile yola çıktıklarını söyleyen Sarı, millete hizmet mücadelesini hep birlikte sürdürdüklerini söyledi. Daha büyük projeler için çalıştıklarını kaydeden Bakan Sarı, "21.yüzyıl hızlı ilerleme ve gelişme çağıdır. Bu nedenle ülke olarak bilgi çağını ve teknolojinin gelişmesi millete sunma başarısıdır. Her anlamda büyük bir sıçrama yaptık. Kamu hizmetleri hedefini gerçekleştirdik. Bilim tarihinin en büyük temsilcilerini yetiştirmiş bir medeniyetin evlatlarıyız. Türkiye, son 13 yılda büyük bir sıçrama yaptı. Bundan sonra daha çok çalışmalı ülkemizi ve kurumlarımızı çağın ilerisine taşımalıyız. Bilimde olduğu gibi yeryüzünün imar edilmesinde söz sahibi olmuş bir milletiz. Dünya başkenti olan İstanbul'u Bursa'yı Ankara'yı hazırlamış imar etmişiz. Biz şehirleri imar ederken, medeniyetin kalbi olduklarını medeniyetin gücünü, yansıtan bir ayna olduklarını bilerek hareket etmişiz" diye konuştu.

KAĞIT TOPLAYICILARI

AK Parti olarak kuruldukları günden bu yana 78 milyonu kucakladıklarını kaydeden Sarı, "Bu anlayışla yola çıkan bir bakanlık olarak onları mağdur edecek herhangi bir çalışmanın ya da yaptırımın içinde olmamız mümkün değil. Özellikle alın teri ile kar kış demeden, ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum. Ekonomimize katkı sağlayan görünmez askerlerimizdir. Biz her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Son günlerde gündeme gelen denetimler atık toplayıcılarımızı sokakta tespit edip bir ceza kesme kesinlikle değildir. Tam tersi bunlar lisanlı ve lisanslı olmayan firmaların ortaya çıkması için bir uygulamadır" dedi.

"KAĞIT TOPLAYICILARIN HEM İŞ HEM ÇALIŞMA ORTAMLARI YETERSİZDİR"

Her işletmenin her fabrikanın denetlendiği gibi, bakanlığın sorumluluğu altında olan firmaların, geçmişte olduğu gibi bugünde denetlendiğini söyleyen Sarı, "Bu denetlenmeler çok farklı şekilde basına yansıtılmaktadır. Özellikle kamuoyunu yanlış yönlendiren, bir anlayış sergilenmektedir. Tabi ki de atık toplayanların hem iş hem çalışma ortamları yetersizdir. Bunun farkında olan bir Türkiye var. Bu nedenle atık toplayanlara, atıklarını teslim ettikleri firmaların, öncelikle sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. En basit çözüm yollarından biri, bu kişilere uygun kıyafet, eldiven maske ve daha modernize edilmiş, araç temini olabilir diye düşünüyorum. Bu konularla ilgili olarak lisanlı firmalar ve belediyeler ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Ve çalışmaları başlatacağız. Atık toplayan kardeşlerimizin sağlıklarını ve çalışma koşullarını çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda Antalya Emekli Astsubaylar mehter takımı, mehter marşı eşliğinde kısa bir gösteri sundu.

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Bakan Sarı, Kağıt Toplayıcılar Konusuna Son Noktayı Koydu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim