• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Sarı: "Atık Toplayıcılarımıza Destek Olunabilir"

Bakan Sarı: "Atık Toplayıcılarımıza Destek Olunabilir"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, atık toplayıcıların sağlıklarını ve uygun iş koşullarını önemsediklerini belirterek, "Atık toplayan...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, atık toplayıcıların sağlıklarını ve uygun iş koşullarını önemsediklerini belirterek, "Atık toplayan kardeşlerimize, atıklarını teslim ettikleri firmalarca sahip çıkılması gerekiyor. En basitinden bu kişilere uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araçlarla destek olunabilir" dedi.

AK Parti 74. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Sarı, toplantı salonuna "Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde girdi. Burada konuşan Bakan Sarı, ilk olarak Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki patlamada şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye üzerindeki gizli veya açık emelleri olanların hesaplarının tutmayacağına dikkat çeken Sarı, "Bu ülke binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik etmiş bir ülkedir. Yüzyıllardır barış içinde yaşamayı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bütün dünya bilsin; hiçbir terör örgütü Türkiye'nin boynunu bükemez. Türkiye'yi eski Türkiye zannedenler yanılgılarının bedelini acı bir şekilde ödüyorlar. Ödemeye de devam edecekler" diye konuştu.

Devlete "çatışmalar ve operasyonlar durdurulsun" çağrısı yapanların terör örgütüne silah bırakmaktan imtina ettiğini aktaran Bakan Sarı, "Devletimizin çağrısı çok açıktır. Kamu düzenini korumak için yaptığımız faaliyetlerle ilgili çağrı yapmaktan vazgeçsinler. Terör örgütüne ve onların bağlı olduğu gruplara silah bırakma çağrısı yapsınlar. Cumhurbaşkanımız kaymakamlarımıza; "gerekirse mevzuatı bir kenara koyun, milletimizin huzurunu koruyun" talimatını verdi. Doğu ve Güneydoğu'da belli belediyelerin ne tür yasa dışı faaliyetler içinde olduğunu görüyoruz. Bu hendeklerin çukurların hangi makinelerle ne tür imkanlarla kazıldığı artık herkes tarafından biliniyor. Millete hizmet için kendilerine verilen makineleri, milleti mağdur etmek için kullandılar, kullanıyorlar. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı doğrudan bununla ilgilidir. Yani devletin verdiği imkanları devlet aleyhine kullanmaya çalışanların önüne geçme çağrısıdır" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR ACEMİ MARANGOZ"

Bakan Sarı, bakanlık olarak yaşadıkları sıkıntıyı ise şöyle anlattı:

"Kendi bakanlığımı ilgilendiren bir örnek vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Van ilimiz büyük bir deprem faciası yaşadı. Devlet ve millet olarak hepimiz yardıma koştuk. Vanlı kardeşlerimizle el ele vererek, yaklaşık 1 buçuk yılda Van'ı ayağa kaldırdık. Yeni bir şehir kurduk. Ancak şu anki yerel yönetim, hazırladığımız projelerimize haksız dava açıyor imar uygulamalarında sorun çıkarıyor. Van'ın yararına olan çok önemli yatırımlara engel oluyor. Çünkü bunlar hizmetten anlamaz. Bunlar acemi marangoz. Bunların talaşı tahtalarından daha çok olur. İşleri güçleri israftır, milletin malını heba etmek, canına kastetmektir. Üretmekten, kalkınmadan, huzur ve refahtan anlamazlar, sevmezler. Tüketmekten, heba etmekten ve Türkiye'nin annelerini, Türkiye'nin babalarını üzmekten anlarlar."

"ARDINDA 100 KÖPEK HAVLAMAYAN KURT, KURT SAYILMAZ"

Açıklamalarını birlik ve beraberlik vurgusu ile sürdüren Bakan Fatma Güldemet Sarı, "Atalarımızın çok özlü bir sözü var. Ardında 100 köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Bugün manzara budur. Hep beraber bakalım; her türlü terör örgütü Türkiye'nin karşısında saf tutmuş durumda. Kim erken kalkıyorsa, soluğu askerimize, polisimize, vatandaşımıza kurşun sıkacağı bir yerde alıyor. Her ne pahasına olursa olsun, millet ve devlet müdafaasını sürdüreceğiz. Çünkü biz tek milletiz. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ıyla tek milletiz. Arap'ı, Süryani'si, Sünni'si ve Alevi'siyle tek milletiz, tek vatanız. Dertleri, kendilerine bir vatan arayışında olanları, bölücü faaliyet güdenleri, Türkiye aleyhine lobi faaliyetleri güdenleri çok iyi biliyoruz. Üniversitelerde konuşlanmış, akademisyen görünümlü terör destekçilerini de tanıyoruz. Hukuk sistemimize, medyaya, emniyet teşkilatımıza sızan, tek bir noktadan aldıkları emirlerle ülkemizi kaosa sürükleme iştahında olan kirli elleri de biliyoruz. Bu ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanının evini ve mahremini dinleyen simsarları, her türlü çirkin kumpasın arkasında olan uluslararası odakları çok iyi tanıyoruz. Birisi paralel devlet yapılanması olarak karşımıza çıkıyor, diğeri bir başka devlet yapılanması anlayışıyla ortada dolaşıyor. Bunlardan hiçbiri bu milletin sinesinde aradıklarını bulamayacaklar, bulamadılar" şeklinde konuştu.

"SOKAKTA ATIK TOPLAYANLARIN ÇALIŞMA ORTAMLARI YETERSİZ"

Bakan Sarı, son günlerde atık toplayıcıları ile ilgili denetimlerin medya organlarına farklı yansıtıldığının altını çizerek, "Biz 78 milyon insanı kucaklayan bir anlayışla yola çıktık. Bu anlayışla yola çıkan bir iktidarın bakanlığı olarak bizim, atık toplayıcılarımızı mağdur edecek herhangi bir çalışmanın veya yaptırımın içinde olmamız söz konusu değildir. Öncelikle alın teriyle, kar kış demeden ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Atık toplayıcılarımız, ekonomimize katkı sağlayan görünmez savaşçılardır ve biz her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Bu yüzden onları mağdur edecek bir çalışmanın altında kesinlikle imzamız olamaz. Son günlerde gündeme gelen yaptırımlar, atık toplayıcılarımızı birebir sokakta tespit edip ceza kesilen bir uygulama değildir. Tam tersi bunlar lisanslı veya lisanssız firmaların denetimleri sonucu ortaya çıkmış bir uygulamadır. Her işletmenin, her fabrikanın zaman zaman denetlendiği gibi bakanlığımızın sorumluluğu altında olan lisanslı firmaları eskiden olduğu gibi 2015 yılında da denetledik. Ama bu denetlemeler bir haftadan beri çok farklı bir şekilde basına yansıtılıyor. Özellikle sokakta atık toplayan vatandaşlarımızı suistimal eden, onları kullanan bir anlayış var. Sokakta atık toplayanların çalışma ortamları; hem iş hem de sağlık anlamında yetersizdir. Bu nedenle; atık toplayanlara kardeşlerimize, atıklarını teslim ettikleri firmalarca sahip çıkılması gerekiyor. En basitinden bu kişilere uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araçlarla destek olunabilir. Bu konularla ilgili olarak; bakanlıklarla, lisanslı firmalarla ve belediyelerle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Atık toplayıcılarımızın sağlıklarını ve uygun iş koşullarını çok önemsiyoruz. Onlara çok değer veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

AK Parti'ye katılan üyelere rozet takılması ile son bulan toplantıya, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, ilçe başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Sarı: "Atık Toplayıcılarımıza Destek Olunabilir"

Bakan Sarı: "Atık Toplayıcılarımıza Destek Olunabilir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim