• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bakan Ramazanoğlu, Vali Ayyıldız İle Anne Dehşetini Görüştü

Bakan Ramazanoğlu, Vali Ayyıldız İle Anne Dehşetini Görüştü
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nun, Nazilli'de yaşanan anne dehşetini Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile düzenlenen acil toplantıda...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nun, Nazilli'de yaşanan anne dehşetini Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile düzenlenen acil toplantıda ele aldığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Nazilli'de 3 yaşındaki M.E'nin annesi A.E. (27) tarafından dövülerek öldürülmesi iddialarının öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Ramazanoğlu'nun olayın ardından acil kodlu toplantı düzenleyerek durum hakkında bilgi aldığı kaydedilen açıklamada; "06 Ocak 2016 tarihinde Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir bayanın üç çocuğunu darp ettiğinin bildirilmesi üzerine olay yerine intikal eden ekipler, anne A.Y ve çocukları Y.E, M.E. ve C.Ç.E'nin durumuyla ilgili Cumhuriyet Savcısı'na bilgi vermiştir. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından A.Y ve çocuklar kendi açılarından değerlendirilmek üzere Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze getirilmişlerdir. A.Y ve 3 çocuğu getirilmeden önce İlçe Emniyet Müdürlüğünce Müdürlüğümüz telefonla aranılarak, komşunun telefonla arayıp ihbarda bulunduğu, sesler duyulduğunu söylediği, darp yapıldığına dair bir gözleminin olmadığı bildirilmiştir. 07 Ocak 2016 tarihinde yapılan sosyal inceleme sonucunda, vefat eden M.E hakkında sağlık tedbiri, aile üyeleri hakkında danışmanlık tedbiri alınması, çocuklar Y.E ve M.E üzerinde anne A.Y'ye 1yıl süreli Sosyal Ekonomik Destek verilmesi uygun görülmüştür. Ayrıca Nazilli Belediyesi ile yapılan görüşmelerde aileye gıda yardımı, Nazilli SYDV ve Kaymakamlık aracılığıyla da kira, gıda ve evdeki eksik eşyaların temini için nakdi yardım yapılmıştır. Yardım kapsamında aynı gün SYDV tarfından anneye 500 TL nakdi yardım yapılmıştır" denildi.

İDARİ VE HUKUKİ TÜM İŞLEMLER YAPILACAK

Gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarla ilgili 14 Ocak 2016 tarihinde polis tarafından Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi'ne ihbar edilerek anne ve çocukların hastaneye kaldırıldığı, M.E'nin hastanede vefat ettiği belirtilmiştir. Aydın Nazilli'de meydana gelen olayın öğrenilmesinin hemen ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu olayın tüm yönlerinin araştırılması talimatı vermiştir. Bakan Ramazanoğlu, bu kapsamda Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve tüm yetkililerle acil kodlu bir toplantı yapmıştır. Ayrıca çocuklar Y.E ve C.Ç.E. koruma altına alınmıştır. Ramazanoğlu'nun talimatıyla olayın idari yönden araştırılması için 2 müfettiş görevlendirilmiştir. İncelemenin tamamlanmasının ardından ihmal varsa ihmali olanlar hakkında idari ve hukuki tüm işlemler yapılacaktır. Bakanlığımız ilgili birimleriyle adli soruşturma sürecini yakından takip etmektedir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim