• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Ramazanoğlu: "Terör Mağduru Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Bakan Ramazanoğlu: "Terör Mağduru Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında göç eden terör mağduru her ailenin bir sosyal danışmanı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında göç eden terör mağduru her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstişare Toplantısına katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, çalıştay yapmak üzere Van'a geldiklerini belirtti. Çalıştaylarının ana temasının Aile Sosyal Destek Projesi olduğunu anlatan Bakan Ramazanoğlu, "İlk defa Cumhurbaşkanımız Mardin'de bütün Türkiye ile paylaşmıştı. Terör mağduru illerimizde başlattığımız 10 eylem planından en önemlisi de ASDEP programımız. ASDEP çerçevesinde ana temasımız her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bu çerçevede arkadaşlarımız çalışıyor. Daha önce de Bakanlığımız bünyesinde il müdürlerimiz konu ile ilgili arkadaşlarımız ve il müdür yardımcılarımızla Bakanlığımızda eğitici eğitimler vermiştik. Cuma günü bu kapsamda Erzurum'daydım. Erzurum'da da kaymakamlarımız ve vali yardımcılarımı ve proje ile ilgilenen mülki amirlerimizle bir çalışma programı içerisindeydik. Onlara da anlattık. Onlarla paylaştım. Bu programımız çerçevesinde çalıştığımız hedef kitlemiz terör mağdurlarıdır. Van, Yüksekova'dan göç alan bir şehrimiz. Buraya gelmiş olan aileler hedef kitlemiz. İlk olarak onları ziyaret etmeye başladık ve bu ziyaretlerimiz de devam edecek. Bu ziyaretlerimizi sosyal aile danışmanlarımız, aile içine yapmış oldukları ziyaretlerde birinci hedef kitlemiz çocuklarımız, kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız. Çocuklarımız için gerek göçün gerekse bu süreç ile ilgili olarak uğradıkları travmadan en az zararla geçiştirebilmeleri için ve süreçte en az yara almaları için bu süreci kendilerinden bir iz bırakmadan atlatabilmeleri için psikoterapi yapıyoruz. Bu psikoterapinin detaylarını konuştuk. Oyun terapilerinden tutun da birçok yönden destek veriyoruz. İkici hedef kitlemizi kadınlarımız. Rehabilitasyon, rehberlik ve psikoterapi hizmetleri veriyoruz. Rehberlik hizmetleri kapsamında meslek edindirme ve beceri kurslarını konuştuk. Yürüyen projelerimiz var, onların geliştirilmesi ve detaylandırılmasını da konuştuk. Daha fonksiyonel hala getirilecek" dedi.

"BECERİ VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINI İSTİHDAMA DÖNÜŞTÜREN BİR SÜRECE SOKMAK İSTİYORUZ"

Beceri ve meslek edindirme kurslarını istihdama dönüştüren bir sürece sokmak istediklerini dile getiren Bkan Ramazanoğlu, "Yani kadın bir meslek edindi, ama bunun bir adım sonrası istihdam olması gerekiyor. SYDV başkanlığında rutin yardımlarımız ve ekstra barınma, gıda yardımı ve temel ihtiyaçların karşılanmasını da konuştuk. İnşallah burada hem valim hem kaymakam arkadaşlarımızın halkımızın sıkıntılarını giderme konusuna ellerini güçlendirecek bütün organizasyonu beraber yaptık. Bundan sonra da beraber yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Birazdan esnaf ziyareti ve ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Aileleri ziyaret ederken bir bakan olarak değil bir sosyal çalışmacı, bir aile danışmanı olarak aileleri ziyaret edeceğim. Bu projelerimize başka illerde de devam edeceğiz. Bir sonraki geldiğimizde de aldığımız mesafeyi ölçülebilir etki analizlerini yapabilir hale geliriz" ifadelerini kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, yaptığı açıklamanın ardından esnaf ziyaret gerçekleştirdi. Esnafa "hayırlı işler" dileyen Bakan Ramazanoğlu, küçük bir kız çocuğuna hediye alırken, diğer esnaflardan da alışveriş yaptı. Bakan Ramazamoğlu, daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısına geçti.

Bakan Ramazanoğlu: "Terör Mağduru Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Bakan Ramazanoğlu: "Terör Mağduru Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Bakan Ramazanoğlu: "Terör Mağduru Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim