• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti eski Milletvekili İlhan İşbilen'in, milletvekilli olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti eski Milletvekili İlhan İşbilen'in, milletvekilli olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifini kendisinin getirdiğine dair açıklamasını doğruladı. Ramazanoğlu, "Bu görüşmeler, hem genel merkezimiz hem Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi." dedi.

'DEDEM VE NİNELERİMİN MEZARLARI ÜSKÜP'TE, MANASTIR'DA'

Bakan Ramazanoğlu, Denizli'de Hayrat İnsani Yardım Vakfı'nca, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenlere gönderilmek üzere hazırlanan yardım konvoyunun uğurlama törenine katıldı. Denizli Polisevi'ndeki törende konuşan Ramazanoğlu, 64. Hükümet'i yeni Türkiye'nin yol açıcıları olarak değerlendirdi. Ramazanoğlu, "Yeni, güçlü Türkiye, emin ve hızlı adımlarla yürümeye devam edecek. Gönül coğrafyamız çok geniş. Balkanlar'dan tâ Türkî cumhuriyetlere, Sedd–i Çin'e kadar, Kuzey Afrika'dan Kırım'a, Rusya'nın içlerine kadar, Ortadoğu hepsi bunlar bizim gönül coğrafyamız, diğer bir ifadeyle bizim dedelerimiz olan Osmanlı coğrafyası. Osmanlı dediğimiz beyefendiler, hanımefendiler çok uzak değil. Hepimizin ninesi, dedesi bir Osmanlı. Benim büyük dedem ve ninelerimin mezarları Üsküp'te, Manastır'da. İşte Üsküp ve Manastır, benim için nasıl yabancı olabilir? Dedemin, ninemin mezarının olduğu bir yer, benden nasıl uzak olabilir? Oradaki bir yetime, oradaki bir zavallı kadına, bir çaresiz bir nineye benim gönlüm nasıl duyarsız kalabilir?" diye konuştu.

'GÖÇ EDEN VATANDAŞLARIN DEVLET OLARAK YANINDAYIZ'

Konuşmaların ardından belediyeler, kamu kurumları ve derneğin halktan topladığı yardım malzemelerinin yüklü olduğu 25 TIR'ın hareket etmesinden önce dua edildi. TIR'ların gönderilmesinin ardından Bakan Sema Ramazanoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Terör sebebiyle Diyarbakır'dan göç eden vatandaşlara yapılan yardımlar konusuna değinerek, "Dün bakanlığımızda, aylık olağan toplantılarımızdan birisini yaptık. Bu, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız'ın her ayki olağan toplantısıydı. Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nde mütevelli heyetinde görevli bir arkadaşımız da bu toplantıya katıldı. O bölgeyle ilgili yakın takip ve tespitlerimiz var. Özellikle Sur ilçesi merkezi ve Silvan ilçesinde bütün vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları, barınma, giyecek, ısınma ve yiyecekle ilgili temel ihtiyaçlarının hepsini tespit ettik. Oradaki valilerimiz, Diyarbakır Valimiz ve oradaki kaymakamlarımızla çok teşrik-i mesai içerisindeyiz ve haberleşme içerisindeyiz. Dün kararlar aldık ve o yardımları organize ettik. En kısa zamanda kendilerine ulaştırıyoruz. Diyarbakır'da bu yardımların organize edilmesi, dağıtılması konusunda Sosyal Yardımlar Müdürlüğü mütevellisinde de bulunan bir arkadaşımız da bu toplantıya iştirak etti. Kendisi düşüncelerini de ifade etti. Orada işlerin hızlandırılması konusunda gerekli talimatları aldı. Dün gece Diyarbakır'a döndü. Hepsini organize ettik. İnşallah vatandaşlarımızın, çoluğumuzun çocuğumuzun, kadınımızın, yaşlımızın, hepsinin devlet olarak yanındayız. İhtiyaçlarını da gidermiş bulunuyoruz ve gidermek üzere çalışıyoruz." dedi.

'GÖRÜŞMELER CUMHURBAŞKANIMIZ'IN BİLGİSİ DAHİLİNDEYDİ'

Bir gazeteci, tutuklanan AK Parti eski Milletvekili İlhan İşbilen'in, kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekili olma teklifini, kendisinin ilettiğini söylediği hatırlatarak, bu iddiaya ne diyeceğini sordu. Bakan Ramazanoğlu, şöyle cevap verdi: "Şimdi biliyorsunuz, seçim zamanlarında birtakım istişari görüşmeler olur. Ben partinin kurucusuyum. İki dönem merkez karar yönetim üyeliği yaptım. Bu çerçevede siyaseten bütün Türkiye'nin tanıdığı bir insanım, ilişkileri olduğu bir insanım. Milletvekili olmak isteyen herkes, birbiriyle istişari görüşmeler yapıyor. O dönemde de istişari görüşmeler çerçevesinde kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler, hem genel merkezimiz hem Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi."

YARDIM KONVOYU GÜVENLİK KORİDORUYLA GÖNDERİLECEK

Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım TIR'larının güvenliği konusu da sorulan Bakan Ramazanoğlu, güvenlik koridoruyla gönderileceğini açıkladı: "Güvenlik güçlerimiz zaten orada biliyorsunuz. Her türlü güvenlik tedbirleri yapılıyor. Bu yardımın güvenle oraya ulaştırılması için güvenlik koridoru da oluşturulmuş durumda, o konuda da bir sıkıntı yok."

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Bakan Ramazanoğlu: Görüşmeler Cumhurbaşkanımız'ın bilgisi dahilindeydi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim