• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Ramazanoğlu: Eski Türkiye'de vatandaşlar insan olduklarını unuttu

Bakan Ramazanoğlu: Eski Türkiye'de vatandaşlar insan olduklarını unuttu
Aydın'ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Partililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi.

Aydın'ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Partililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, 1950 öncesinin baskılarla milletin ezilip vatandaş, hattâ insan olduğunu unuttuğu yıllar olduğunu söyledi. Bakanlık bütçelerinin 2016 yılında 30 milyar lira olacağını kaydeden Ramazanoğlu, "Kasım seçimlerinin sonucu bizleri rehavete, gurura, kibire sürüklemeyecektir. Bizler diğer yüzde 50,5 ile birlikte herkesin, yani 78 milyon vatandaşımızın hükümeti olmaya, eşit ve adil hizmet üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Eski ile yeni Türkiye'yi kıyaslayan Bakan Ramazanoğlu, "Yeter söz milletin, 1950 öncesi iktidar dönemi yokluklar, baskılar ve artık milletin bırakın kendisi olmayı, milletin ezilip bir vatandaş, bir insan olduğunu unuttuğu yıllardı. Öyle yokluk, öyle baskı, öyle bir o devletin ceberrut eli üzerindeydi ki milletin. Millet, "devlet adımı soracak" diye evladına nüfus cüzdanı aldırmaktan ve almaktan bile korkuyordu. İşte bu iklimde buralardan çıkan o yiğit evlat Adnan Menderes, "Yeter, söz milletin!" diyerek yola çıktı. 1950 iktidarında DP, güçlü bir şekilde iktidar geldi. Millet bırakın istemeyi, kendisi olmayı bile unutmuştu. Demokrasinin en temel, en değerli şeylerinden bir tanesi sandık, sandıkta iradenizi beyan etmeniz. Konuşan, isteyen ve bütün dünyada ne istediğini bilen bir Türkiye var, bir millet var. Dünyadaki büyük ekonomilerin arasında yer alan ve, "Onların arasında biz de varız." diyen bir millet var." şeklinde konuştu.

Demokrasi vurgusu yapan Sema Ramazanoğlu, "Demokrasiyle din, dil, mezhep ve ırk ayrımı yapmayan herkese eşit mesafedeki devleti, yani laiklik tanımımızı, daha hızlı tecelli eden bir adaleti, hukuk yani, insanca bir yaşam kalitesinin, standartının ve koşullarının, yani sosyal devlet olma çatısının sağlanmasını kuvvetle talep etmeye başlamıştır ve devam etmektedir. Yürüttüğümüz çalışmalar insanı yücelten, insanı değerli kılan ve insana insan olduğunu hatırlatan çalışmalardır. Yüreğimizle, vicdanımızla dört elle sarılmamız gereken sosyal alanlardır bunlar. Sosyal devlet, vatandaşlarına her alanda fırsat eşitliği sunar ve denetler. Bakanlığımızın bugünkü bütçesi, 20 milyar lirayı geçmek üzeredir. 2016 yılı içinse çok ciddi bir artışla 25 milyarın üzerinde, 30 milyar lirayıyakalayan bir bütçeyi öngörüyoruz." dedi.

Öncelikle kadın istihdamının arttırılmasının, önemli konu başlıkları olacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Ekonomik gelişmişliğin en önemli göstergesi sosyal politikalardır. Özellikle bu alanda kız çocukların okutulması, kadın mağduriyetlerinin önlenmesi, çocuk ve engellilere yönelik hizmetler ön plana çıkmaktadır. Şehirlerde betonlaşmanın önüne geçerek daha insani değerlerimizi yaşatan ve çevreyle uyumlu, çevre hassasiyetimizin ön planda olduğu bir şehirleşme için önümüzdeki dönemde hem planlarımızı hem de uygulamalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bakan Sema Ramazanoğlu, daha sonra bir çocukevini ve huzurevini ziyaret etti.

Bakan Ramazanoğlu: Eski Türkiye'de vatandaşlar insan olduklarını unuttu

Bakan Ramazanoğlu: Eski Türkiye'de vatandaşlar insan olduklarını unuttu

Bakan Ramazanoğlu: Eski Türkiye'de vatandaşlar insan olduklarını unuttu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim