• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, devlet korumasında barınan çocuklara yaklaşık 1 ay önce verdiği sözü yerine getirmek üzere bugün...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, devlet korumasında barınan çocuklara yaklaşık 1 ay önce verdiği sözü yerine getirmek üzere bugün Erzurum'a geldi.

Bakan Ramazanoğlu'nu, Erzurum havalimanında Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve mülki amirler karşıladı. Palandöken dağında bulunan Polat Renaissance'de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, burada Türkiye'nin birçok ilinden gelen vali yardımcıları, kaymakamlardan oluşan mülki amirlere seslendi.

Bakan Ramazanoğlu'ndan önce açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak konuşmasında Erzurum'un tarihi ve bölgede ki önemi hakkında Bakan Ramazanoğlu ve katılımcılara bilgiler verdi. Sosyal hizmetler alanında büyük bir özveri ile çok iyi hizmetler yapıldığını da ifade eden Vali Altıparmak, ancak bir takım nedenlerden dolayı bürokraside sıkıntılar yaşandığını, ilk ağızdan bu sıkıntıların dile getirilmesinde, Erzurum'da düzenlenen ve Bakanımızın iştiraki ile birlikte mülki amirlerimizin katıldığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinin bu manada faydalı olacağını inandığını söyledi. Sosyal hizmetler adına aldıkları görevden dolayı katılan mülki amirleri tebrik ettiğini belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak "görevlerin hepsi kutsaldır. Zira bu görev bu alan bambaşka bir alan. Eğer canı gönülden ben bu işi yapacağım dersek ki demek zorundayız, muhteşem bir fırsat. İnsanların ihtiyaçlarını gidermede aldığınız manevi hazdan dolayı muhteşem. Yeter ki hakkı ile yapmaya çalışalım" diye konuştu.

Konuşmasına yaşanan terör olaylarını kınayarak başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'da "Ülkemize, milletimize büyük bir aşk ve şevkle hizmet etmenin eşiğindeyiz. Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışıla gelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan yoksun kalırsınız. Ben burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum. Her insan mesleğine idealist başlar, zaman içinde idealizm tecrübeyle yoğrularak verimli hizmete dönüşür. Görev yaptığınız süre içerisinde idealizmi korumalı ve geliştirmelisiniz. Bu tanımlamaları diğer birçok meslek için yapabiliriz. Ancak kaymakamlık mesleği öyle değildir. Her kaymakam arkadaşımız görev yaptığı süre içerisinde idealizmini korumalı ve geliştirmelidir" dedi.Sosyal politikaların son yüzyılda gelişen insan ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir araç olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, "Hedef kitlemiz toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere yine toplumun tamamını kapsamaktadır. Zira aile toplumun temelini oluşturmaktadır. Bu anlayışla insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda biz varız. Sosyal yardımlar, kadın, aile, çocuk, engelli ve yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerimiz öncelikli olarak görev alanımız içerisinde yer almaktadır. Daha önce 1,3 milyar TL olan bütçemiz bugün 25 milyar TL civarına yükselmiştir. Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkânı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz." diye konuştu.

Çocuk evlerine dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, mülki amirlere talimat vererek, "Özellikle çocuk evlerinin güvenliği ve bu evlerdeki çocuklarımızın her türlü istismara karşı korunması için siz mülki amirlerimizden özel hassasiyet istiyorum. Siz rutin kontroller dışında çat kapı gidin habersiz bakın bakalım o evlerde neler oluyor. Çocuklarla yanınızda bir psikolog bulundurarak tek tek görüşün. Bu çok önemli." dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan mülki amirlere Bakan Ramazanoğlu, Vali Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen tarafından sertifika verildi.

Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda çocuklarla öğlen yemeğinde bir araya gelen Bakan Ramazanoğlu merkezde incelemelerde bulundu. Aziziye ilçesinde bulunan Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) de ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu burada ki incelemelerinin ardından uçakla Erzurum'dan ayrıldı.

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Bakan Ramazanoğlu Erzurum’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim