• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve diğer yetkililerin de katıldığı ziyarette Başkan Mehmet Sekmen, Bakan Ramazanoğlu'na çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Başkan Sekmen, son çıkan yasa gereği Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırlarının artık il sınırları olduğunu hatırlatarak, "En ücra mezradan başlayarak şehir merkezine kadar gerek mahallelerimizin gerek ilçelerimizin gerekse de il merkezimizin başta altyapısı, su, kanalizasyon, yağmursuyu kanalları, arıtma, imar planlama, kenetsel dönüşüm olmak üzere her şeyden sorumluyuz. Özel İdare'nin yapmış olduğu hizmetler bize devredilmiş oldu. Biz de öncelikle organizasyon şemamızı tamamlayarak, mahallelerimizin altyapı hizmetleri başta olmak üzere, su, kanalizasyon ve gurup yollarına ağırlık verdik. Bir yandan da kırsaldaki mahallelerimizin okullarına, camilerine ve köy konaklarına destek oluyoruz" dedi.

SEKMEN: "BİZİM DÖNEMİMİZDE ALTYAPI TAMAMEN YENİLENMİŞ OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, altyapı çalışmalarında iki yılda önemli mesafeler kat ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Takribi olarak beş yüz civarında su, kanalizasyon ve basit arıtma tesislerini yeniledik. Gurup yollarının genişletme, altyapı ve asfaltlama çalışmalarını başlattık, yapıyoruz. İlçelerimizin su, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin yenileme ve yeterli hale getirilmesi çalışmalarını devam ettiriyoruz. Karayazı ilçemizin altyapısını, hem su hem de kanalizasyonunu yeniledik. Tekman ilçemizde atık su arıtma tesisi gerçekleştirdik. Devamında Oltu, Horasan ve Şenkaya ilçelerimizin içme sularını yeniledik ve çoğalttık. Önceden kuyulardan su alınırken, şimdi cazibe ile su getiriyoruz. Böylece ayda takribi olarak da 400 bin lira civarında elektrik tasarrufumuz olmuş oluyor. Yine ilçelerimizde "Prestij Caddesi" yaparak, caddelerin altyapılarını, süslemelerini, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Prestij Caddesi uygulamamızla, ilçemizin ana caddesindeki binaların bakım ve onarımını yaparak estetik açıdan güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Yine ilçelerimizdeki okulların bakım ve onarımını yapıyoruz. Binin üzerinde okulumuzun bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Buradaki hedefimiz eğitime katkı sağlamak. Bu konuda Türkiye'deki nadir belediyelerden biriyiz. Şehir merkezimizde bizden önce başlatılmış olan Arıtma Tesisimizi hızlı bir şekilde tamamladık ve şuan hizmet veriyor. Buna uygun altyapı çalışmalarını devam ettiriyoruz. Çünkü mevcut altyapıda yağmursuyu kanalı fazla yok. Yağmursuyu kanalları, atık su kanallarına bağlı durumda olduğu için Arıtma Tesisi'ne götürdüğümüz atık su maalesef çok fazla. Şimdi yağmur suyu ve atık su kanalarını ayırıyoruz. Şehrin içme suyu şebekesini de yenilemeye başladık. Bizim dönemimizde altyapı tamamen yenilenmiş olacak."

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YATIRIM VE ATAK YILI

Büyükşehir Belediyesi olarak "Kentsel Dönüşüm'e büyük bir ağırlık verdiklerini vurgulayan Sekmen, "İnşallah bu yıl, "Kentsel dönüşümde yatırım ve atak yılı" olacak. Şehrin 5 binlik imar planlarını yeniledik. Palandöken ve Aziziye belediyelerimizin binlik planlarını yaptık. Yakutiye Belediyemiz, kendileri yapacaklarını belirtti, onları bekliyoruz. Şehrimizin geçmişten gelen "Sit Alanları" var. İlk etapta Kale ve Çevresi Kültür Yolu Projemizi hayata geçiriyoruz. İnşallah bu yıl Kale ve çevresi tertemiz bir konuma gelmiş olacak. Yine şehir merkezinde de "Prestij Caddeleri" yapıyoruz. Eskimiş 20'ye yakın caddemizi yeniledik. Gayet güzel bir görünün kazandı. Gece caddeye girdiğimiz zaman, ışıl ışıl aydınlatılmış bir cadde ile karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"ERZURUM'UN ÇILGIN PROJESİ" HAYATA GEÇİYOR

"Erzurum'un Çılgın Projesi" olan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi ile diğer projeler hakkında da bilgi veren Başkan Sekmen, şunları kaydetti: " Şehrimizin merkezinde "Çılgın Proje" dediğimiz önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. İçerisinde, sizin bakanlığınızla ilgili de rehabilitasyon merkezleri ve müzeler var. Erzurum'umuza prestij kazandıracak bir proje. Çok muazzam bir yaşam alanı… 2019'a kadar bunu bitirmek istiyoruz. İnşallah burası dünya çapında gelinip, görünen ve bilinen bir yer haline gelecek. Biliyorsunuz Erzurum'umuz en çok hayvan yetiştiren illerden birisi. Fakat ilkel şartlarda bir borsası var. Avrupa'nın sayılı Hayvan Borlarından birini de Erzurum'da yapıyoruz. Yerinin kamulaştırmasını, projesini ve ihalesini gerçekleştirdik. Çok modern ve kurumsal bir Hayvan Borsası'nı Erzurum'a kazandırıyoruz. Sayın Başbakanımız, Erzurum'umuza "Et Borsası" sözü verdi. İnşallah bununla beraber Erzurum'da hayvan yetiştiriciliği çok daha kıymetli bir hale gelecek. Et ve Süt Kurumumuza da yeni modern bir yer yaptık, teslim etmek üzereyiz. Bu, çevre ve şehircilik açısından da çok önemli bir projedir. Çünkü şehir içerisinde kalmış olan ve çevreyi kirleten bir tesisi şehrin uzağına taşımız oluyoruz. Erzurum'a modern bir Fuar Merkezi kazandırmak için çalışmalarımız kış şarlarına rağmen devam ediyor. Haziran'ın sonuna yetiştirmeye gayret ediyoruz. Şehrimizde fuarlar basit yerlerde yapılıyordu. İnşallah artık bu şehirde, 12 bin metrekarelik kapalı alanda çevre illerin ve ülkelerinde katılacağı fuarlar düzenlenecek."

SEKMEN: "SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF VE SANATSAL HİZMETLERE DE AĞIRLIK VERİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak, belediye hizmetlerinin yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hizmetlere de ağırlık verdiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, şu bilgileri verdi: "İçerisinde her türlü eğitimin gerçekleştirileceği "Bilgi Evleri" projesini hayata geçiriyoruz. Şuanda on civarı "Bilgi Evi" projesinin ihalesini yaptık, inşaatları devam ediyor, inşallah bu sene bitireceğiz. Yine, 10 tanesinin de ihalesini gerçekleştireceğiz. Bilgi Evleri bittiği zaman şehrimize büyük bir aktivite kazandıracak. Şuan çeşitli meslek dallarının eğitim ve öğretiminin yapıldığı 13 tane ESMEK kursumuz var. Palandöken Kayak Merkezi'nde "Acemi Kayak Merkezi" oluşturduk. Her hafta 300 çocuğumuzu okullarından alıp kayak merkezine getirip kayak öğretiyoruz. Tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Yine kayak öğrenmek isteyenlere de ücretsiz olarak kayak eğitimi veriyoruz. 6 bin 650 üniversite öğrencisi evladımıza eğitim yardımı yapıyoruz. Yine şehrimizde öğrenim gören ihtiyaç sahibi 145 yabancı öğrenciye eğitim yardımında bulunuyoruz. Yılda 20 bin aileye gıda yardımı gerçekleştiriyoruz. Resmi olarak kurulmuş, Sayıştay'dan denetimli Sandığımız var. Buradan ihtiyaç sahibi ailelere parasal yardım yapıyoruz. 65 yaş üstü 9 bin vatandaşımızı toplu taşıma araçlarımızla ücretsiz olarak taşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bir Hayır Çarşısı oluşturduk. Bu Hayır Çarşısı'nda daha çok kullanılmamış giysi ve eşyaların veya kullanılabilir durumdaki eşyaları yenileyerek ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yapıyoruz. Böyle bir hayırlı müesseseyi de hizmete sunduk. Okullarımızda da 10 bin civarı öğrencimizi giyindirdik. İl genelindeki tüm lise son sınıf öğrencilerimize ücretsiz olarak "Üniversiteye Hazırlık Seti" dağıttık. Bir gencimiz çıkıp, "Benim üniversiteye hazırlık kitabım, kaynağım yoktu; olsaydı ben çalışır üniversiteyi kazanır, okurdum demesin" diye tüm lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık kitapları dağıttık. Sizin açıkladığınız proje çok önemli bir proje! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünüzün "Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ne (SOYBİS) bizde girelim, ailelere bizim de sosyologlarımız, psikologlarımız yardımcı olsun. Biz de yardımcı olalım, destek verelim. İnsanlarımız sadece tıbben hasta olmuyor, ruhen de hasta olup tedaviye ihtiyaç duyuyor. Böyle bir proje düşünmüştük. İnşallah buradaki İl Müdürlüğünüzle beraber bunu yürütmeyi hedefliyoruz."

BAKAN RAMAZANOĞLU: "BAŞKAN SEKMEN, KADİM DOSTUMUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Başkan Sekmenle kadim dostlukları bulunduğunu hatırlatarak, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber ortak dostluğumuz epeyce eski yıllara dayanıyor. Kendileri Kartal Belediye Başkanlığı yaptığı sırada ben de kadın ve çocuklara hizmet veren bir vakıfta tamamen gönüllü olarak, aynı zamanda da Haydar Paşa Numune Hastanesi'nde Uzman Radyolog Doktor olarak çalışıyordum. Sağ olsun, Sayın Belediye Başkanımız vakfımızın yaptığı faaliyetlerde her türlü isteğimizi asla ve kata ikiletmiyor, hızlı bir şekilde çözüyordu. O günden başlayan kadim dostluğumuz, kadim işbirliğimiz var. Kendisinin, İstanbul'daki Belediye Başkanlığı tecrübesi daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ki milletvekilliği tecrübesi, uzun yılların birikimi olan siyaset tecrübesi… Bütün bu tecrübelerini Erzurum'un hizmetine sundu. Erzurum bu manada şanslı bir şehir! Başkanımız gerçekten hizmet ehli bir başkandır, hizmet adamıdır. Erzurum'daki projelerini gördük. Burada bir sinerji görüyorum. Sayın Valimi de eskiden tanıyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Sayın Valimizin burada bulunması Erzurum'a büyük bir kazanımdır, Erzurum'a büyük bir sinerjidir. Erzurum'un göç veren ve ekonomik mecrasını bulamamış bir şehir olması veyahut da elindeki kıymetleri ve hinterlandındaki hareketleri artıya çevirememiş bir şehir olması artık sona eriyor. Bence Erzurum artık başka bir mecraya girdi. 4 yıl sonra farlı bir Erzurum'u göreceğiz, farklı bir Erzurum'u konuşacağız" dedi.

"AİLE SOSYAL DESTEK PROJESİ" ERZURUM'DA BAŞLIYOR

Erzurum'da "Aile Sosyal Destek Projesi"ni başlatacaklarını açıklayan Bakan Ramazanoğlu, projeyle ilgili şunları söyledi: "Biz Erzurum'da da büyük bir projeyi başlatıyoruz. ASDEP Projesi… Sayın Başbakanımız, Mardin konuşmasında Türkiye'nin önünü açacak 10 eylemi açıklarken ilk sıralarda bahsettiği maddelerden biri ASDEP yani Aile Sosyal Destek Projesiydi. Bugün, Aile Sosyal Destek Projemizi beşinci il olarak Erzurum'dan başlatıyoruz. Bu proje ile her ailenin bir "Sosyal Danışmanı" olacak. Aile Sosyal Danışmanı, o aileye rehberlik hizmeti verecek ve o ailenin problem çözme yeteneğini güçlendirecek. Biz aileyi güçlendirdiğimiz, problemlerini çöze bilme yeteneğini güçlendirmiş ailelere dönüştürdüğümüzde, mevcut problemlerin birçoğunun halledilmiş olduğunu göreceğiz. Aile içerisindeki problemler dediğimizde; ekonomik, sağlık, eğitim problemlerini görüyoruz. Her bir başlığın altında da kendi alt başlıkları var… Bütün bunları ilgili danışman arkadaşımız aile ile görüşecek, ön kayıtlarını tutacak, aileye rehberlik hizmeti verecek. Rehberlik hizmetinin dışında "Rehabilitasyon ve Psikoterapi" hizmeti de verecek."

BAKAN RAMAZANOĞLU'NDAN, 1500 YENİ İSTİHDAM MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Başkan Sekmen'i ziyaretinde bir de müjdeli haber vererek şöyle dedi: "Önümüzdeki günlerde Bakanlığımız bünyesine 1500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanı alıyoruz. Bunlardan bir kısmını da Erzurum'da istihdam edeceğiz. Çok yakın zamanda bir gün kapınız çalınacak ve birisi, "Ben sizin aile danışmanınızım. Bundan sonra sizin her türlü derdinizle ben ilgileneceğim" diyecek. Dijital sistemle kayıtlarınızı tutacak. O günden sonra aile danışmanınız, sizin ve ailenizin birçok konuda hem danışmanı hem de rehabilite edici bir yol göstericisi olacak. Erzurum'a ve Türkiye'mize hatırlı olsun."

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Bakan Ramazanoğlu, Başkan Sekmen’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim