• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Ramazanoğlu: “2016’Da 30 Milyara Yakın Sosyal Yardım Yapacağız”

Bakan Ramazanoğlu: “2016’Da 30 Milyara Yakın Sosyal Yardım Yapacağız”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2016 yılında 30 milyara yakın sosyal yardım yapacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2016 yılında 30 milyara yakın sosyal yardım yapacaklarını söyledi.

Çeşitli temas ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Aydın'a bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Aydın'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Ramazanoğlu'na Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz ile ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan eşlik etti.

Sosyal devletlerin vatandaşlarına her alanda fırsat eşitliğini sunduğunu ve denetlediğinin altını çizen Bakan Ramazanoğlu, "Seçim öncesi vaatlerimizi 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık periyodlar halinde yerine getirmek için harekete geçtik. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi; yeni dönemde ülkemizi ikinci nesil reformlarla ekonomik anlamda Türkiye'yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir gurubuna hep birlikte taşıyacağız. Sosyal politikalarda 13 yıl öncesine kadar sosyal yardımlar bütçesi birkaç milyar TL iken; Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde gösterdiği olağanüstü hassasiyet ve yakın takipçiliğiyle kurulan Bakanlığımızın bütçesi bugün 18 milyar 874 bin TL'dir. 2016 yılı içinse 25 milyar 63 bin 498 olarak öngörülen bütçe ile rekor düzeye ulaşmıştır. 2016 yılında çok ciddi bir artışla 25 milyarın üzerinde 30 milyar TL'leri yakalayan bir bütçeyi öngörüyoruz.

Demokratik toplumlarda gerek iş dünyamızın gerekse sivil toplum kuruluşlarımızın ekonomik ve sosyal alanlardaki rolü daha çok ön plana çıkmaktadır. Köklü medeniyet anlayışımızın, kültürel değerlerimizin ışığında hep birlikte sosyal hayatın içinde olmaya devam edeceğiz. Artık bölgesel değil, küresel bir aktör olduğumuzun bilinciyle geleceğimizi planlayacağız. İş dünyamızda, ekonomik planlar geliştirirken küresel vizyonu, inovasyonu ve markalaşmayı hedef almalıyız" şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ŞEHİRLERİN RUHUNU YAŞATACAĞIZ"

"Ekonomik gelişmişliğin en önemli göstergesi sosyal politikalardır" diyen Bakan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle bu alanda; kız çocuklarının okutulması, kadın mağduriyetlerinin önlenmesi, çocuk ve engellilere yönelik hizmetler öne çıkmaktadır. Bütün şehirlerimizin bir ruhu vardır. Şehirlerimizin tarihî ve kültürel dokusunu koruyarak onları çevreyle uyumlu, daha modern ve daha yaşanılabilir kılmak için çalışacağız. Önümüzdeki dönemde vahşi kapitalizmin ve betonlaşmanın inşallah önüne geçerek, daha insani değerlerimizi yaşatan ve çevreyle uyumlu, çevreci hassasiyetlerimizin ön planda olduğu bir şehirleşme düzeni için hem planlamalarımızı hem uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Başarı için birlik ve beraberlik içinde olmak, her türlü ayrımcılığı reddetmek, barışı, demokrasiyi, kardeşlik duygularını güçlendirmek önemlidir".

Konuşmasının ardından sivil toplum örgütü temsilcilerini dinleyen Bakan Ramazanoğlu, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bakan Ramazanoğlu: “2016’Da 30 Milyara Yakın Sosyal Yardım Yapacağız”

Bakan Ramazanoğlu: “2016’Da 30 Milyara Yakın Sosyal Yardım Yapacağız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim