• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”
İZMİR (İHA) – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Evet oyları ne kadar muteber ise hayır oyları da o kadar itibarlıdır bizim için. Biz çünkü...

İZMİR (İHA) – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Evet oyları ne kadar muteber ise hayır oyları da o kadar itibarlıdır bizim için. Biz çünkü milli iradeye güvenen, demokrasiye inanan bir partiyiz. Evet ya da hayır her ikisine de saygılıyız. Hayır oyu verdiğinizde bu oydan hangi çevrelerin memnun olacağını düşünmenizi arzu ediyorum" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün İzmir'e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Torbalı ilçesinde esnafı ziyaret etti. İsmet Paşa Caddesi'nde bulunan esnaflara tek tek hal hatır soran Bakan Özlü, Torbalılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaret esnasında bol bol çocukları seven Bakan Özlü, 4 yaşındaki Mina Duran'ı da kucağına alarak fotoğraf çekildi.

Bakan Özlü, esnaf ziyaretinin ardından, Torbalı Ticaret Odasında sanayici ve iş adamları ile buluştu. Toplantıya Bakan Faruk Özlü'nün yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve iş adamları katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Torbalı'nın Türkiye ekonomisinin nabzını tutan şehirlerden biri olduğu ve Torbalı'nın 77 ilden fazla vergi veren, 63 ilden fazla ihracat yapan bir ilçe olduğunu ifade etti.

"Asla geri adım atmayacağız"

Türkiye'nin daha fazla ve daha nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Özlü, "Kendi otomobilini, haberleşme uydularını, enerji santrallerini, silahlarını üreten bir Türkiye inşa edeceğiz. İşte daha geçen hafta, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attık. Bu köprü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun de bir ayağı olan Osman Gazi Köprüsü ile birlikte Marmara'da bir otoyol ringi oluşacak. Ülkemize ve şehirlerimize güç katacak olan bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Güçlü, lider, zengin, iddialı bir Türkiye inşa etmek hedefimizden asla ama asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

"Evet çıkması, bazı çevreleri korkutuyor"

Bazı çevrelerin referandum sonunda "evet" çıkmasından korktuğunu belirten Bakan Faruk Özlü, şöyle devam etti:

"Böyle bir Türkiye'nin varlığı bazı çevreleri korkutuyor olabilir. Terör örgütleri ve bazı ülkeler böyle bir Türkiye istemiyor olabilir. Onların 16 Nisan'da yapılacak referandumdan bu kadar korkmalarının nedeni budur. Bazı ülkeler, bu referandumda çıkacak bir "evet" kararının, Türkiye'yi nasıl bir yola sokacağını, Türkiye'ye nasıl bir güç ve hız kazandıracağını çok iyi biliyor. Bunu bildikleri için de "hayır" diyorlar, "evet'in önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak nafile bir gayret içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, başarılı olmayacaklar."

"Karşı çıkanları dinleyince hayrete düşüyorum"

Referandumda oylanacak 18 maddenin ne getirip ne götürdüğünü çok iyi tahlil edilerek oyların kullanılması gerektiğini belirten Bakan Faruk Özlü, "Doğrusu ben, bazen anayasa değişikliğiyle ilgili bazı söylemleri hayretle işitiyorum. Bazı söylemler çok anlamlı değil. Mesela meclis kapatılacak, meclis lağvedilecek gibi söylemler bu değişikliğe karşı çıkmaya çalışanlar var. Bu söylemler doğru değil" ifadelerini kullandı.

"Evet kadar hayır oyları da muteberdir"

Düzenlemelerin iddia edilen aksine meclisi güçlendirdiğini dile getiren Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi riskler, koalisyon hükümetleri, erken seçimler, gensoru taktikleriyle hükümeti oylama ve yıldırma girişimleri tarihe karışıyor. Yürütmedeki iki başlılık sona eriyor. Her maddenin artısını ve eksisini analiz edin ve ona göre kararınızı verin. Evet oyları ne kadar muteber ise hayır oyları da o kadar itibarlıdır bizim için. Biz çünkü milli iradeye güvenen, demokrasiye inanan bir partiyiz. Evet ya da hayır her ikisine de saygılıyız. Hayır oyu verdiğinizde bu oydan hangi çevrelerin memnun olacağını düşünmenizi arzu ediyorum."

"İzmir, tasarım ve inovasyonda öncü kent olabilir"

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da teknoloji ve bilimde ilerleyen Türkiye'nin sahip olduğu kaynakları öne çıkararak farklılık oluşturmasının, ancak yenilik ve tasarım ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise tasarım ve inovasyonun önemine değinerek, "İzmir'in ilklerin kenti olması, birçok üniversitemizde teknoparklarının olması, bize İzmir'in tasarım ve inovasyon konusunda öncü bir kent olabileceğini söylüyor. Biz de büyükşehir belediyesinin olanakları ile bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnovasyon hayatımızın her yerinde, tasarım hayatımızın her yerinde. Ne kadar yenilik yapabilir, ürün farklılığı yapabilirsek o zaman dünya pazarından pay alma şansımız var. Tabi ki bunu teknoparkların desteği ile yapacağız. Bakanımızın öncülüğünde, İzmir'i bilimde ve teknolojide hak ettiği yere getirmede hep birlikte üretip, gelecek kuşaklara layık olmak zorundayız" diye konuştu.

Toplantının sonunda Cemer Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Bakan Özlü: “Evet kadar hayır oyları da muteberdir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim