• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Kayseri Milletvekili...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun kendisine hakarette bulunduğu için açılan dava sonucu 18 ay hapis cezası almasına ilişkin olarak, "Allah rızası için çalışıp ter dökerken birilerinin iftirasına uğramak çok zor. Allah düşmanıma bile yaşatmasın" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kayseri'de Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlk olarak Kayseri Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Özhaseki, burada Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Özhaseki, "Bugün şehrimizdeyiz. Geldiğim yollar bana yabancı değil. Oturduğum bu koltuk bana yabancı değil. Defalarca bu caddelerden geçerek, bu makama gelerek gerek Kayseri'nin sorunlarını görüşmek gerekse sayın valilerimizin bir çayını içmek için zaten gelmiştim. Kayseri'de olup bitenleri yakinen takip ediyorum. Sayın valimizden ve büyükşehir belediye başkanımızdan brifingde tabi ki almayacağım. Çünkü bildiğimiz ve istişare ettiğimiz konular. Bakanlığımızın ağır olan iş yükünün altından kalkmaya, bir taraftan ülkemizin şu anda içerisinde bulunduğu bir takım sıkıntılı konulara çözüm üretmeye, bir taraftan da Kayseri'mizin bildiğimiz, takip ettiğimiz, kimisi yeni proje aşamasında olan ve ihalesi yapılan işleri hızlandırmaya gayret edeceğim. Tabi Türkiye Cumhuriyeti bakanıyım ama bir taraftan da Kayseri milletvekiliyim. Bu iki görevi bir arada götürmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde CHP eski Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun kendisine hakarette bulunduğu için açılan dava sonucu 18 ay hapis cezası almasını değerlendirdi. O defterleri kapattığını söyleyen Özhaseki, "O defteri kapattık. Eskidendi. Üzerinden geçeli hakikaten çok oldu. Keşke yaşanmasaydı. Keşke o iftiraları yapmasalardı. Başta CHP genel başkanı olmak üzere o dönemde bir kampanya yürüterek seçimlerde neredeyse tüm taktiklerini Kayseri ve benim üzerime kurdular. Defalarca miting alanlarında adımı anarak, akla gelmedik iftiralarda bulundular. O günler benim için sıkıntılıydı. Üzülmüştüm ve söyledikleri bütün sözleri de tespit ettirmiştim. Sonra yargıya gitti ve bazı davalardan kurtarınca "Biz haklı çıktık" diyerek yeni bir yalan furyası daha başlattılar. Yani yalanı usturuplu söylediklerinde hukuktan ceza almamışlardı, hepsi o kadar. Davaların genelinden ceza aldılar. Kimisinden maddi, kimisinden manevi ve bu tür davalardan da gün alıyorlar. Onları hukukçulara bıraktım. Ben o defteri kapatalı çok oldu. Allah kimsenin başına böyle bir iftira furyası vermesin. Hele hele işinde gücünde çalışan idarecilere vermesin. İnsanlara Allah rızası için bir şeyler yapmaya çalışırken, terlerken, hakikaten çile çekerken, çıkıp birde birilerinin iftirasına uğramak o kadar zor ki Allah düşmanıma bile yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve belediye çalışanları tarafından karanfiller ile karşılandı. Burada konuşan Özhaseki, "35-40 yıldır ülkemizin Doğu'sunda ve Güneydoğu'sunda devam eden bir yara var. Devlet olarak orada bazen biraz sert, bazen de yumuşak tavırlar içerisinde olmuşuz. Bu oradaki olayların gelip giden hükümetlerin günü birlik tavırları ve ortaya koydukları performans olarak değerlendirirseniz basit politik bir çıkar peşinde koşmuş olursunuz. Orada bir devlet aklı var ve o işliyor. Bu bazen sert, bazen de yumuşak olarak bugünlere geldi" diye konuştu.

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları

Bakan Özhaseki’nin Kayseri Temasları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim