• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı
MARDİN (İHA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağında evleri yıkılan vatandaşların başvurabileceği...

MARDİN (İHA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağında evleri yıkılan vatandaşların başvurabileceği Nusaybin Kentsel Dönüşüm irtibat ofisini açılışını yaptı.

Bakan Özhasaki, Nusaybin Aydınlar tesislerinde muhtar, STK ve kanat önderleriyle yaptığı toplantıdan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışına katıldı. Açılışa AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası ofisi gezen Bakan Özhasaki açılışa toplanan ve evleri yıkılan vatandaşlara yeni yapılacak evler hakkında bilgi verdi.

Temizlik işleri uzadığı için geç kaldıklarını belirten Bakan Özhasaki, "Diyarbakır, Cizre, Silopi ve İdilde başladık. Devletin tavrı şu inşallah terör olmaz devlet teröriste şamarını vurur, bir daha olursa yine vurur. İkincisi Devlet Şefkatli kanadı var merhametli tavrı var onu da vatandaşa göstermesi lazım, evi yıkan ve zarara uğrayan adama zararını tanzim edilmesi lazım içte onun için buradayız. Bundan sonra güvenlik kimiside göz ardı edilmez bunu da sıkı tutulması lazım bir taraftan da evi yıkılan kardeşlerimizin "de yavaş yavaş evlerini yapma sırası geldi" dedi.

Yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Özhasaki, "25-30 bin liraya kadar az hasarlı dediğimiz yani evi sağlam olup ta camı, kapısı, badana ve sıvası dökülmüş az hasarlı olanların parasını veriyoruz. Evde kolon kiriş yıkıldıysa yeni ev yapacağız. O yeni evlerde eski evi kaç metrekareyse ona göre vereceğiz. 100- 150-170 ve 200 metre kareyse ona göre vereceğiz. Temel prensip olarak herkesin evi kaç metre kareyse o evi aynen öyle yapacağız. Haliyle aşağıda güvenlik şeridi olarak 600 metrelik bir güvenlik şeridi istiyor devler. O 600 metre içine gelen ev yapılamıyor yıkıldıysa yapılamıyor varsa sağlamsa ona bir şey diyemeyiz. Ama yıkılmışsa diğer mahallelere ev yaptırdığımızda kura çekeceğiz o evlerde gidip oturacak. Bahçeli tek katlı evin içerisinde ineğim danam var onlarla yaşamak istiyorum. Onlara da caddenin öbür tarafında rezerv alanımızda 500 metrekarelik bahçe içinde 160-180 metrekarelik büyük evler yapılıyor. "İneğim danam var biraz onlarla yaşamak istiyorum" diyen de oradan onlara ev vereceğiz. Şehrin içerisinde haliyle bu olmuyor. Burada 6-7 katlı evler olacak. Bu yıkılan yerleri temizliyoruz şimdi oraların planlarını da yaptık biran önce değişik binalar yapılacak 2 artı bir 3 artı bir 4 artı bir büyük binalar yapacağız. Yıkılan evi resmiyette ne kadarsa o göre ev vereceğiz.

'Ama tek bahçeli evde yaşayacağım benim ineğim, danam var ben öyle yaşamak istiyorum" diyen caddenin öbür tarafında rezerve alanda otoban yapılacak Midyat'ta doğru yeni yol açılıyor. 3 kilometre anayola oradan tek kat Beş yüz metrekare arsanın içerisine 135-160 -180 metrelik üç tip ev yapıyoruz. Camiler, sağlık ocakları, sosyal tesisi ve spor alanı hepsi yaptıracak ve yaptığımız evleri de Ankara'da, İstanbul'da yeşillikler içerisinde yaptırılan özel korumalı gayet güzel ve muntazam evler yapacağız. Burada bu günden itibaren arkadaşlarımız çalışmaya başlıyor.

Sizlerden evi yıkılanlardan talep toplayacak ya diyecek ben tek katlı ev istiyorum bana oradan ev yapın. Ya diyecek ki buradan çok katkılardan bana ev verin, bu ayın başına kadar geçerli ayın başında sizlerden aldığımız bu talebe göre evlere başlayacağız" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaretinden sonra çarşıyı gezen Bakan Özhasaki burada vatandaşlarla sohbet etti

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Bakan Özhasaki, Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisinin açılışını yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim