• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Nabi Avcı'dan SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkemenin SBS ile ilgilli kararı ile ilgili konuştu.

Kararın Danıştay tarafından verilmediğini, idari mahkemeye başvurulacağını söyleyen Avcı "Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı olmayacak" dedi. Nabi Avcı, açıklamasında şunları söyledi:

KARARI DANIŞTAY VERMEDİ

"Dava ne zaman açılmış 16 Temmuz'da. Nerede açılmış, dün söylendiği gibi danıştay'da değil. İdare mahkemesinde. Ankara 18. idare mahkemesinde. Biz 1 Ağustos'ta görüş bildirmişiz. Temmuz, ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık geçmiş. Ocağın yarısı geçmiş. Sömestr tatiline 10 gün kalmış. Bu arada okullar açılmış, SBS kalkmış, yazılı sınav sistemi başlamış. 1 milyon 120 bin öğrenci ve aileleri tatile hazırlanıyor.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI 6 AY SONRA VERİLMEZ

Yürütmeyi durdurma kararı gecikmesi sakıncalı hallerde verilir. Mahkeme temmuz ayında, okullar 16 Eylül'de açılmış. Gecikmede sakınca olsaydı Temmuz, Ağustos, Eylül'de sıramalayı etkileyecek bir durum varsa bu o tarihte karara bağlanırdı. 15 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı gelmiş.

BAKANLIK OLARAK ÜST MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ

Biz bakanlık olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvuruyoruz. Hakkaniyetle değerlendirecek diye düşünüyoruz. Çocuklarımız rahat olsunlar. Bu sınavla okula yerleşenler rahat olsun. Öğrentmenler veliler çocuklar endişe etmesin. Hak kaybı olmamıştır. Kimse başka bir yere gönderilmeyecektir. Kazanılmış hakların en büyük savunucusu biziz. Hiç bir çocuğumuz zarar görmeyecek. Mahkemenin kararı ne olursa olsun, ben sağduyulu karar verileceğine inanıyorum. Rahat olsunlar, kaos karışıklık gibi duygular içine girmesinler.

HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMADI

Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını, ne yapacağını biliyor, öğrentmenlerimiz sağ duyu ile değerlendiriyor durumu. Ama kamuoyunda yanlış değerlendirme olmasın diye açıklama yapıyorum. CHP'li veliklerin açtığı dava dışında hiç bir öğrenci ya da veli mağdur oldum diye müracaat eden yok.

İTİRAZI BUGÜN YARIN YAPACAĞIZ

Onun için gazeteciler olarak sizler de rahat olun. Danıştay kararı yok. İdare mahkemesidir. CHP'li vekilin açtığı dava ile karar alınmıştır. İtiraz yolu vardır. Bölge idare mahkemesi kararı değerlendirecektir. Sınava giren tüm öğrencilerimiz müsterih olsun. Müsterih kelimesinin anlamını bilmeyebilir öğrenciler. Kafalarını karıştırmasın, canlarını sıkmasınlar. Hiç biri okullarından edilecek değil. Öyle bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Biz de bir hafta içinde itiraz edeceğiz. İtirazımız hazır. Bugün yarın hallederiz. Uygulama için bir hafta süre veriliyor.

ZAMANLAMA MANİDAR DEMEK İSTEMİYORUM

Manidar sözcüğü çok kullanıldığı için ben kullanmamaya özen gösteriyorum. Ama söylüyorum olan biteni.

ÜST MAHKEME KARARI ONAYLASA BİLE...

Üst mahkeme kararı onarsa, hiç bir çocuğumuzu mağdur etmeyecek şekilde davranırız. Unuttuğumuz bir kural var. Görülen bir dava ile ilgili konuşmak mahkemeyi yönlendirmek suçtur. Ama her ne netice olursa olsun, Bakanlık hiç bir öğrenciyi mağdur etmez.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim