• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Müezzinoğlu’ndan HDP’li Milletvekillerine Cevap

Bakan Müezzinoğlu’ndan HDP’li Milletvekillerine Cevap
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Silopi'de bir aile sağlığı merkezinden teröristler tarafından Türk bayrağının indirildiğini ve yerine paçavra...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Silopi'de bir aile sağlığı merkezinden teröristler tarafından Türk bayrağının indirildiğini ve yerine paçavra asıldığını belirterek, "Neden sağlık görevlileri görevlerini yapmıyor" eleştirilerine, "Şimdi burada teröristi tedavi edemeyiz, buradaki vatandaşımızı da tedavi edemeyiz. Burada tedavi yapabilmemiz için ay yıldızlığı bayrağın orada dalgalanması lazım" şeklinde cevap verdi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin beşinci turunda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı bütçeleri TBMM Genel Kurulunda görüşülüyor.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bütçeleri üzerine hükümet adına söz alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özellikle HDP grubu tarafından terör operasyonlarının yapıldığı bölgelerde görev yapan sağlık görevlilerine yönelik suçlayıcı iddialara cevap verdi.

IŞİD mensubu bir teröristin tedavi edildiği yönündeki iddialara cevap veren Bakan Müezzinoğlu, "Bu milletin ve insanlığın bir hekimi olarak hekimlik yeminine duyarlılığımı sizinle tartışmak istemem. Bakanlığımın ilk aylarında "dağda benim askerimi şehit eden teröristi bile tedavi etmek benim görevim" dedim. "IŞİD'ciler Suruç'ta tedavi ediliyor" denildi, çıktım dedim ki, "ben tedaviye ihtiyacı olanın kim olduğuna bakmam, tedavi ihtiyacı varsa onun tedavisini yaparım, suçluysa onun gereğini güvenlik yapar" dedim. Buradaki temel duruşumuz insanı yaşatmaktır. Sağlığa ihtiyacı olana sağlık hizmeti vermektir" dedi.

Silopi'de bir aile sağlığı merkezinin fotoğrafını gösteren Bakan Müezzinoğlu, "Burada hainler tarafından Türk bayrağı indirildi ve bir paçavra asıldı. Şimdi burada teröristi tedavi edemeyiz, buradaki vatandaşımızı da tedavi edemeyiz. Burada tedavi yapabilmemiz için ay yıldızlığı bayrağın orada dalgalanması lazım. Ben hekimlik yeminime sonuna kadar sadığım. İkinci sınıf vatandaş muamelesinin ne olduğunu, asimilasyonun ne olduğunu sizden daha iyili bilirim. Ama bir şeyi daha iyili birim; vatanın, bayrağın, milletin ne olduğunu da sizden daha iyi bilirim. Biz hekimlik yeminimize sadık kalabilmemiz için diyoruz ki, o teröristler silahı bırakacak ve o teröristle silahı bıraktıktan sonra sorunumuz yok. Mayın döşenen yollar, kazılan çukurlar… Bu kürsüde üç, üç buçuk ay önce ettiğimiz yemin, "devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü…" buna sadık kalacağız" diye konuştu.

Terör operasyonları yapılan bölgede bazı bodrum katında sivillere yönelik sağlık hizmeti verilmediği iddialarına da yanıt veren Bakan Müezinoğlu, "Orada "ellerini kaldırıp gelsinler" deniliyor, sivil insan ellerini kaldırıp gelmez mi? "hayır biz tek tek gelemeyiz" diyorlar, "grup halinde gelin" diyoruz, "hayır biz el kaldırmayız" diyorlar. Kimi savunduğumuzu iyi bilelim. O sokaklara güvenlik güçleri herhalde keyfinden gitmedi. Silahı elinde tutan o insanları katletmekten rahatsızlık duymayanlar orada duracak ve onları savunacağız, oraya gidemeyen sağlık çalışanları suçlu olacak, pes doğrusu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim