• BIST 9548.09
  • Altın 2492.667
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5489
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Bakan Müezzinoğlu: ‘Sahte içkiden 27 kişi öldü’

Bakan Müezzinoğlu: ‘Sahte içkiden 27 kişi öldü’
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte içki vakası nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 27 olduğunu Adli Tıp Kurumu'nda bulunan 3 cesetle ilgili ise rapor beklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde düzenlenen Mekteb-i Tıbbiye-i Şahhane'nin açılışının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programa Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz da katıldı.
Müezzinoğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2 kişinin hayatını kaybettiği mantar zehirlenmesiyle ilgili Bakan Müezzinoğlu, “Mantar zehirlenmeleriyle ilgili genelde ilkbahar ve sonbaharda karşılaştığımızı bir gıda zehirlenmesidir. Vatandaşımızdan istediğimiz doğadan topladıkları mantar konusunda duyarlı olmalıdır. Her yıl karşılaştığımız bu vakalar can kayıplarına neden oluyor. Bu yılda 2 vatandaşımızı kaybettik. Yaklaşık 67 vatandaşımız hastanelerimizde müracaat eti. Tedavileri devam ediyor. Vatandaşlarımızdan duyarlılık ve dikkat bekliyoruz. Doğadan toplanan mantarın mutlaka iyi değerlendirilmesi, gelişi güzel mantarları değil bildiğimiz mantarları tüketecek duyarlılığı göstermeliyiz. İlk 8-10 saati en ufak şikayette erken hekime müracaat etmek gerekiyor. 114 nolu zehirlenmeyle ilgi telefondan bilgi alınmalı. Ne kadar erken hastanelere gelinirse vatandaşları o kadar sağlıklı hayata tutundurabiliyoruz. Vatandaşlarımızı genellikle çoklu organ yetmezliğinden kaybediyoruz” dedi.

“27 KİŞİ SAHTE ALKOLDEN HAYATINI KAYBETTİ”

Sahte alkol nedeniyle toplam 27 kişin hayatını kaybettiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Sahte alkolle ilgili şuanda Adli Tıp'ta teşhis bekleyen 3 vefatımız var. hastanelerde yoğun bakımda 8 vakamız var. 5 vakamızda servislerde tedavi ediliyor. Toplam 91 alkol zehirlenmesiyle gelen vakamız var. Metil alkol zehirlenmesi teşhisiyle Adli Tıp raporu aldığımız 27 vakamız var. 3 vakamız da adli tıp raporu bekliyor” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim