• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısında, "Mekanı cennet olsun Kamer Genç, kürsülerde bizi...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısında, "Mekanı cennet olsun Kamer Genç, kürsülerde bizi sağlık alanında en çok eleştiren vekildi. Ama onu sağlık sorunları dolayısıyla ABD'den ambulans uçağımızla biz getirdik" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinin ve güncel sağlık konularının tanıtıldığı basın toplantısına katıldı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türk Kuşu Kampüsü'nde bulunan hangarda yapılan toplantıda Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra THK Başkanı Kürşat Atıgan da yer aldı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada, "2008 yılında hizmete başlayan ambulans helikopterler yaklaşık 25 bin hastaya hizmet götürdü. Ve yaklaşık 2 bin organ nakli vakalarında ambulans helikopterlerden istifade ettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun Kamer Genç kürsülerde bizi sağlık alanında en çok eleştiren vekildi. Ama onu sağlık sorunları dolayısıyla ABD'den ambulans uçağımızla biz getirdik" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, 78 milyonun sağlık alanında kendisini güvende hissetmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kaza veya acil durumlar geliyorum demez. Ama 112 olarak biz her zaman buradayız. Biz acil durumların olduğu yerde her an varız. Bu ülkenin insanı hizmetlerin en iyisine, en güzeline layık. Türk milletinin herhangi bir ferdi ekonomik, sosyal koşulları ne olursa olsun, imkanları ne kadar sınırlı olursa olsun, hiçbir vatandaşımızın "gelişmiş ülkelerde şu sağlık hizmeti var bizde yok" demeyeceği koşulları hedefledik. Başarılarımızın yeni başarılarla taçlandırılması hedefindeyiz. 78 milyon insanımız sağlık alanında kendisini güvende hissetmeli. Gece gündüz, yağmur çamur demeden 24 saat insanlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Ambulans helikopterler hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, "Gece uçuşlu ambulans helikopterlerimiz 7 Nisan itibariyle hizmete girdi. Bursa ve Çanakkale bölgesinde hizmetler 10 gündür devam ediyor. 7 Mayıs'tan itibaren de üçüncü nokta olan Ankara'da hizmete başlayacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ TERÖRLE DİZE GETİRECEĞİNİ SANANLARI DA BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM"

Tanıtım toplantısının açılışını yapan THK Başkanı Kürşat Atılgan, Bursa'da meydana gelen terör olayını kınayarak, "Bursa'daki terör saldırısı neticesinde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi terörle dize getireceğini sananları da bir kez daha lanetliyorum. Türkiye'nin bu badireleri atlatacağını bir kez daha yineliyorum" dedi.

Gece görüşlü ambulans helikopterlerin pilotlarından kaptan pilot Bora Koç, gece görüşü sayesinde operasyonların 24 saat aralıksız devam edeceğini belirterek, "Gece görüş gözlüğü sistemleri gelmeden önce operasyonları gündüz şartlarında yapıyorduk. Artık 24 saat kesintisiz bir şekilde operasyonlarımızı yapacağız. Hava şartlarının uçuşa uygun olduğu her şartta bu helikopterlerle vatandaşlarımıza kesintisiz olarak hizmet götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Gece görüş gözlüğünün ışığı 25 bin kat güçlendirdiğini kaydeden Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gece görüş gözlüğü ışığı 25 bin kat güçlendirdiği için gündüz çıplak gözle göremediğimiz nesneleri gece görüş gözlüğü ile yeşil ve tonları olacak şekilde görebiliyoruz. Gece normal şartlarda yapamayacağımız operasyonları, çıplak gözle göremediğimiz engelleri ve uçuş rotasını göreceğimiz için bu gözlük sayesinde yapabileceğiz. Gündüz şartlarında insan gözü 180 derecelik bir alanı görebiliyorken gece görüş gözlüğü ile bu açı 40 dereceye düşecek. Ama gece görüş gözlüğü ile uçuş eğitimleri verildiği için pilotlarımız emniyetle uçuş yapabilecek."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmaların ardından uçuş montu giyerek pilotlarla birlikte ambulans helikoptere binip uçuş gerçekleştirdi. Müezzinoğlu, helikopterin içerisinden, "İnşallah ihtiyaç olmaz ama bir ihtiyaç olursa burada sedyesinden diğer tüm ekipmanlarına kadar her şey var. İlk uçuşumuz olacak, hepiniz bir dua edin" dedi.

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı

Bakan Müezzinoğlu Gece Görüşlü Ambulans Helikopterleri Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim