• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı
GAZİANTEP (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor. Halbuki...

GAZİANTEP (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor. Halbuki kuyruklarda o emeklilerimizin çektiği sıkıntılar neydi. Kuyruklarda hasta olma kuyruklarda vefat etme gittiği halde parasını alamama bugün git yarın gel filan gün bankada arıza çıktı. Banka hesaplarında sorun çıktı. Bütün bunları unuttuk" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü hizmet binası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, AK Partili Milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve diğer idari amirler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumu 78 milyon vatandaşa hizmet ettiğini hatırlatarak, "Hem genel sağlık sigortası hem sigortalık işlemleri hem emeklilik işlemleriyle yurt dışındaki vatandaşlarımıza ve yurt içindeki akraba topluluklarına hizmet eden bir kurumumuz var. 519 sosyal güvenlik merkezi 17 mobil sosyal güvenlik hizmet aracı 17 rehberlik sosyal güvenlik merkezi, 91 il müdürlüğü, 634 hizmet birimimizle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sosyal devletin en beğendiği aygıtı olarak hizmet etmekteyiz" dedi.

İnsana yarından değil de bugünden daha iyi hizmet yapabilme anlayışı ile çalıştıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Dünya ülkeleriyle yarış da iddialı olmak. Dünya devi ülkeleri gelişmiş olduğunu başarmış olmak, bizim ülkemizde başarı olduğunu gösterir. Bizim milletimiz de başarır diyerek bu anlamda önemli mesafeler kat ettik. Arkamızda büyük başarıları arkamızda bıraktık. Ama büyük başarıyı rakiplerimizle önümüzde bizleri bekliyor. Antep'i ve Türkiye'yi bekliyor. Antep bu anlamda bizim arkada bıraktığımız başarıların her adımında Antep'in payı vardır" şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik alanında ödenen miktarlar hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, "2002 yılında bu ülkenin sosyal güvenlik kurumu tüm emeklilerine ödediği para 16 milyar 700 milyon. Yani 17 milyon bütün emeklilerine ödediği para. Bu yıl yalnızca promosyon olarak son 3 ayda promosyonlar emeklilerimize ödenen para 4,5 milyar. Yani bütün emeklilere bir yılda ödenen toplam para 16-17 milyar bugün bu yılın yalnız promosyonuna ödenen para 4,5 -5 milyar. Bizim emeklimize maaş olarak ödediğimiz para ise 197 milyar 2016'da ödediğimiz para. Şimdi emeklerimizin yarınlara olan güveni umudu bu anlamda neden AK Partinin yanında olduğunu kafasında fitne ve dedikodu üretenler iftira atanlar esasında icraatlara bir baksalar neden olduğunu çözecekler. Ama ne hikmetse bir taraf bir türlü o icraatlara bakma cesareti gösteremiyorlar. Çünkü sen o icraatlara baktığın zaman iddialı olabilmek için ondan daha iyisini yapabilme iraden olması lazım" ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda eczanelerin ilaçların karşılığı olan parayı almak için araya ne kadar siyasetçi ve torpil koyduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Eczanelerimiz 1999,2001,2002 6 ve 7 ay sonra hakkettikleri o ilaçların karşındaki parayı almak için araya ne kadar siyasetçi koyuyorlardı. Ne kadar torpil koyuyorlardı. Hatta ne kadar duygusal formüller koyuyorlardı. Bugün bunların hepsi unutuldu. Şimdi bizim ilaca ödediğimiz para yıllık 23-24 milyar hiçbir eczanem bir gün aksadım demiyor. Hiçbir emeklim ben bankaya gittim kuyrukta yarım saat bekledim demiyor. Halbuki kuyruklarda o emeklilerimizin çektiği sıkıntılar neydi. O kuyruklarda hasta olma kuyruklarda vefat etme gittiği halde parasını alamama bugün git yarın gel filan gün bankada arıza çıktı. Banka hesaplarında sorun çıktı. Bütün bunları unuttuk" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Bakan Müezzinoğlu, Gaziantep’te SGK yeni hizmet binasını açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim