• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de açılan "Kill Erdoğan" pankartına tepki göstererek, "Bunun demokrasiyle, fikir hürriyetiyle,...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de açılan "Kill Erdoğan" pankartına tepki göstererek, "Bunun demokrasiyle, fikir hürriyetiyle, insanlıkla ne alakası var. Sonra da çıkmış bize demokrasi, hürriyet dersi vermeye çalışıyorlar. Haddinizi bilin" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde esnaflar ve iş adamlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Gündem hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, İsviçre'de bir mitingde açılan "Kill Erdoğan (Erdoğan'ı öldür)" pankartı ve yanındaki silah resmi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bunun demokrasiyle, fikir hürriyetiyle, insanlıkla ne alakası var"

Mitingde kullanılan resimlerin ve terör örgütü bezlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İsviçre'de bir halk toplantısında, mitingde bir resim koydular. Ne diyorlar orada? Cumhurbaşkanımızın resmi, yanında da bir silah işareti var. Orada İngilizce "Kill Erdoğan', "Erdoğan'ı öldür" yazıyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır. Bunun demokrasiyle, fikir hürriyetiyle, insanlıkla ne alakası var. Sonra da çıkmış bize demokrasi, hürriyet dersi vermeye çalışıyorlar. Haddinizi bilin. O resmin önünde toplanmış olan vatandaşlarla ilgili olarak ortada bir takım paçavralar var. Terörist başının resmi ve terör örgütünün paçavraları var. Ondan sonra biz size, "terör örgütlerine destek veriyorsunuz, onlara alan açıyorsunuz" dediğimizde "niye bizi bunlarla itham ediyorsunuz" diyorlar. Kendi meydanlarınızda yapılan toplantılarda bunlar yapılıyor. Niye izin veriyorsunuz? Siz bunlara izin veriyorsunuz. Ondan sonra da bize diyorsunuz ki "bu başka bir şey." Bunların ortaya koydukları iki yüzlülük hakikaten sınır tanımıyor" diye konuştu.

"Almanya, 500 binden fazla Doğu Almanya memurunu işten çıkardı"

Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesinden sonra Federal Almanya Cumhuriyeti'nin 500 binden fazla memuru işten çıkardığını ifade eden Bakan Kılıç, "15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü bu ülkede darbe yapmaya kalktı. Bu millet sokaklara indi. Dünya tarihinde hiç görmedim. Sivil vatandaşın, silahsız şekilde darbeyi tarihe gömdüğü tek örnek Türkiye'dir. Bu aziz millet bunu yaptı. 250 şehit verdik. 2 bin 500'den fazla gazimiz var. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de çok memurun işten çıkartıldığını söylüyorlar. Almanya eskiden Batı ve Doğu olarak ikiye ayrılmıştı. Sonra birleştiler. Birleşince Federal Almanya Cumhuriyeti ortaya çıktı. 2 tane unsur oluştu. Doğu Almanya'da görev yapmış 500 binden fazla memurun işine son verdiler. Göreve başlatmadılar. Devlet, çalışan memurunda kendisine sadakati arar. "Ben bunların bize sadakat göstereceğinden emin değilim, işine son veriyorum" diyor Almanya. Ülkesine ihanet eden, darbe yapmaya kalkanların, sivil vatandaşlara silah çekenlerin yanında olanları biz nasıl tutacağız bu devlette. Herhalde işine son vereceğiz. Ama hukukla. Biz bunları hukukla yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan dünyadaki tek genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu"

'Tek adam" söyleminin Kemal Kılıçdaroğlu'na daha çok yakıştığını ifade eden Kılıç, "Türkiye'de koltuk hırsı olanlar var. Sayın Kılıçdaroğlu 7 seçime girdi. 7 seçimde spor tabiri ile sıfır çekti. 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan dünyadaki tek genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu. Dolayısıyla türünün tek örneği olmasından dolayı "tek adam'dır. Recep Tayyip Erdoğan bir sürü seçim kazandı. Kim tek adam? Girdiği her seçimde mağlup olup da ondan sonra da hala koltukta oturan tek genel başkan. Ben CHP'li kardeşlerimize üzülüyorum. Böyle bir genel başkana katlanmak zor iştir. İngiltere'de seçimden galip çıkamayan 2 genel başkan ve başbakan gitti. Almanya'da yarım puanla 1. olamayan genel başkan bıraktı. Bunların Avrupa'da örnekleri dolu. Kılıçdaroğlu, "hepsi toplandı üstüme geliyorlar" demiş. Biz senin üstüne neden gelelim. Bizim öyle bir derdimiz yok. Sen atıyorsun öyle malzemeyi ortaya biz de cevap veriyoruz. Neresinden tutacağız diye bakıyoruz. Tutulacak bir tarafı kalmadı" ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, esnaflar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının ardından toplu fotoğraf çekildi.

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Bakan Kılıç’tan İsviçre’ye “Kill Erdoğan” tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim