• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dopingle mücadelede çok iyi bir yol katettiğini ve bunu bizzat WADA Başkanı'nın dile getirdiğini...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dopingle mücadelede çok iyi bir yol katettiğini ve bunu bizzat WADA Başkanı'nın dile getirdiğini belirterek, federasyon başkanlarına, "Hiçbir şekilde dopinge müsamaha göstermeyin" mesajını verdi.

Bakan Çağatay Kılıç'ın federasyon başkanlarına bir diğer mesajı ise 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlık konusunda oldu.

Bakan Çağatay Kılıç, 58 federasyonun başkanları ile Ankara'da bir araya geldi. Bakanlık Merkez Bina Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yıl sonu istişare toplantısında Bakan Çağatay Kılıç, federasyon başkanlarına önemli mesajlar verdi.

"2016 RİO OLİMPİYATLARI'NDAN BÜYÜK BEKLENTİLERİMİZ VAR AMA GERÇEKÇİYİZ"

Konuşmasına 2016'nın "olimpiyat yılı" olduğunu hatırlatarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:

"2016 Olimpik ve Paralimpik Oyunlarının Rio'da yapılacağı bir yıl olacak. Büyük beklentilerimiz var. Ama gerçekçiyiz. Yıl içerisinde iki tane seçim yaşadık. Yaptığımız hazırlıklarla önümüzdeki seneye doğru yürürken yıl bitmeden sizlerle biraya gelmek istedim. Önümüzde yoğun bir dönem var. Herkesin de bu anlamda hazırlığını yaptığını, bu çalışmalarla ilgili olarak da bir program çıkarttığını biliyorum. Hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğinin de farkındayım."

"2020 TOKYO'NUN HAZIRLIKLARINA ŞİMDİDEN BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR"

Bir yandan 2016 Rio olimpiyatlarına hazırlanırken diğer yandan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın hazırlıklarına da şimdiden başladıklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Çok çok planlı ve programlı yürümemiz gereken iki yol var. Bunlardan birincisi, artık yarısını geride bıraktığımız 2016'nın hazırlıkları. Diğeri ise çok başında olduğumuz 2020 Japonya'nın hazırlıkları. 2020'yi de hafif hafif düşünüp kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bu özellikle Olimpik ve Paralimpik Federasyon Başkanlarımız için geçerli olan bir konu. Tabi bu arada hem 2017'de Samsun'da yapacağımız İşitme Engelliler Olimpiyatları hem de Erzurum'da yapacağımız Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ile alakalı hazırlıklarımıza da şimdiden başladık" diye konuştu.

"DAHA FAZLA BAŞARI ELDE ETMEMİZ GEREKEN NOKTALAR VAR"

Bakan Çağatay Kılıç, 2015 yılında yoğun siyasi gündemi geride bıraktıklarını belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlıkta 2 yılı geride bıraktık. Yoğun bir dönem geçti. Genelde bir ya da iki seçimin yaşandığı dönemde biz dört seçim yaşadık. Yoğun siyasi gündeme rağmen bir yandan sportif gündemi bir yandan da gençliğimizin gündemini koordine etmeye ve sizlerle beraber yönlendirmeye çalıştık. Başarılı olduğumuz noktalar var. Çok başarılı olmadığımız noktalar var. Daha fazla başarı elde etmemiz gereken noktalar var. Önümüzdeki dönem içerisinde bunların hepsinin üzerinde çalışacağız. Tabi her zaman beraber olamayacağımız durumlar var. Ama daha yakın bir diyalog içerisinde planlamanın da bu anlamda daha iyi yapılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma olacak."

Öncelikli hedeflerinin Rio 2016 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olduğunu yineleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Bazı federasyonlarımızın çatısı altında faaliyet gösteren sporcularımızda daha çok beklenti içerisinde olduğumuz noktalar var, daha az beklenti içerisinde olduğumuz noktalar var. Bazı federasyonlarımızda da özellikle bir konuyla alakalı hassas olunması gereken durumlar var. Dolayısıyla bunlara da azami dikkat edilmesi gerektiğini hem sizler hem bizler biliyoruz" şeklinde konuştu.

"DOPİNGLE MÜCADELEDE KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECE"

2012 Londra Olimpiyatları sonrasında dopingle ilgili yaşanan bazı olumsuzlukların Rio 2016'da yaşanmaması adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, bu süreçte Türkiye'nin dopingle mücadelede önemli mesafeler katettiğini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada olumsuz anlamda anılmakla ilgili yaşadığımız bu sıkıntıyı çok şükür şu anda çok farklı bir noktaya taşımış durumdayız. Bu geldiğimiz noktada her şeyi hallettik mi? Hayır. Ama çok iyi bir yol aldık. Kat ettiğimiz yolu, WADA Başkanı bizzat Türkiye'de dile getirdi. Bu önemli bir şey. Bu kararlı duruşumuz devam edecek. Sizin de duruşunuz aynı bu noktada olmalı. Hiçbir şekilde buna müsamaha göstermeyeceksiniz. Bu konuda size gelen bilgileri en iyi şekilde, en yoğun şekilde değerlendirip gerekli adımı atacaksınız. Burada bizden size gereken bir destek olursa bunu da ortaya koyacaksınız. Talep edeceksiniz biz de size bu desteği vereceğiz. Bu durum bu işin vazgeçilmezi. Çünkü biz bu işe baş koyduk."

Dünya spor camiasının dopinge karşı katı bir yaklaşım içerisinde olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Başkalarının ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Başka ülkeler belki bu kadar katı kurallarla yaklaşmıyorlar konuya ama dünya spor camiası artık katı yaklaşıyor. Bu duruma bazıları daha hızlı, bazıları daha yavaş bir şekilde adapte oluyor ama sonuç aynı olacak. Spordan artık bu olumsuzlukların temizlenmesi anlamında çok yoğun ve ciddi bir irade var. Dolayısıyla biz de bunu en hızlı şekilde halletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"SPORCULARIN KENDİLERİNİ DAHA İYİ HAZIRLAYABİLMELERİ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Rio 2016 yolunda birçok branşta kota müsabakalarının devam ettiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizlerle daha yakın bir çalışma ortamı içerisinde olmaya devam edeceğiz. Türkiye'de hayata geçirmiş olduğumuz imkanların daha yoğun kullanımı noktasına odaklanmış durumdayız. Uluslararası organizasyonlara katılan ve farklı coğrafi bölgeler içerisinde iklim şartlarında bulunması gereken sporcularımız var. Sporcularımızın kamplarda kendilerini daha iyi hazırlayabilmeleri için gereken imkanın kullanılması adına biz her türlü desteği vermeye hazırız. Örneğin atletizmde iklim şartı gereği hazırlığını daha yüksek rakımlarda yapması gereken bir sporcumuz varsa, bunun yapılması için gerekli her türlü destek bizim tarafımızdan verilecek."

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar

Bakan Kılıç’tan Federasyon Başkanlarına Önemli Mesajlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim