• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bakan Kılıç'tan 'doping' açıklaması

Bakan Kılıç'tan 'doping' açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadele konusunda kararlılıklarının devam ettiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadele konusunda kararlılıklarının devam ettiğini belirterek, "Bu kanseri inşallah hep beraber yeneceğiz ve yok edeceğiz" dedi.

Bakanlık binasında, TBMM Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Kılıç, komisyonun yapacağı çalışmaların Türk sporu ve sporcularının geleceğinin garanti altına alınmasında önemli olduğunu vurguladı.

Kabul edilmesi mümkün olmayan dopingin ahlaki olmadığını ifade eden Kılıç, "Bu kanseri inşallah hep beraber yeneceğiz ve yok edeceğiz. Bir kere bunu zihniyet olarak bütün spor camiasında yerleşmesi noktasında sizlerin çalışmalarının gerçekten çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Şunu çok iyi bilin ki bizim Bakanlığımız, ekiplerimiz sizinle her zaman her saatte çalışmaya hazırdır" diye konuştu.

Kılıç, Türkiye'de doping konusunda bir zihniyet değişiminin başarılması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: "Yasa dışı, gayriahlaki yöntemlerin hiçbir şekilde fayda sağlamadığı, isminin şerefinin ve haysiyetinin üzerinde olumsuz etki yapacağının anlatılması lazım. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Geçmişte başlayan dopingle mücadele kararlılığımız hiçbir şekilde değişmeden artarak, devam edecek. Ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü sıfır tolerans dediğimizde bu tip yanlış uygulamalar yapıldığında bunların cezasının ne olduğunu, ne kadar ağır olduğunu iyi anlatıldığında ama hepsinden önemlisi zihniyet değişimini başardığımızda daha güzel sonuçlar elde edeceğimize eminim."


Doğal yollarla gece-gündüz çalışarak kendisini müsabakalara hazırlayan sporcuların arasından doping yapanların mutlaka ayıklanması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Bu noktada inşallah sağlam duracağız. Kararlı duracağız. Hiçbir şekilde bundan geri adım atmayacağız. Sizlerin de büyük emeğiyle ortaya çıkacak olan raporunuzla bu işin yasal altyapısını daha iyi oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak da Bakanlıkla yürütülen çalışmaların kararlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Dopinge sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde mücadele devam ediyor. Komisyonumuzda yaklaşık 13 uzman çalışıyor. Komisyonumuz da zaten bu konuda bilgi sahibi milletvekillerinden oluşuyor" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim