• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari'deki gençlik merkezi ve spor tesislerini bitirmek için çaba harcadıklarını belirterek, "Fakat bu...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari'deki gençlik merkezi ve spor tesislerini bitirmek için çaba harcadıklarını belirterek, "Fakat bu ülkeye ihanet edenler; bu vatana, bu millete ve özellikle Hakkari'de yaşayan gençlerimize kazandırmak istediğimiz yatırımların gecikmesine neden oldular" dedi.

Sabah saatlerinde helikopterle Hakkari'ye gelen Bakan Akif Çağatay Kılıç, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü M. Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Polis merasim mangasını selamlayan Bakan Kılıç, ardından valilik bahçesi dışında bekleyen kalabalığın yanına gitti. Buradaki yoğun kalabalıktan dolayı yer yer zor anlar yaşayan Bakan Kılıç, vatandaşların sorunlarını dinledi. Hakkarili bir genç ise Bakan Kılıç'a Hakkarispor atkısı hediye etti.

Ardından geldiği valilik binası girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Hakkari'de devam eden ve yapılacak olan spor tesisleri hakkında bilgi verdi. Vali Toprak, "Hükümetimiz Hakkari için her türlü talebimizi yerine getiriyor. Şu anda kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezinin yapımı devam ediyor. İnşallah yakında büyük bir spor kompleksi de yapılacak. Çoğu ilde bulunmayan buz patenimiz var. Şu anki halimizle birlikte sporcularımız ülke çapında madalyalarla dönüyor ve bize gurur veriyorlar. Gençlerimizin önünü açtığımız taktirde her türlü başarıya ulaşacaklardır. Spor Toto Teşkilatından 5 adet kapalı halı saha talebimiz oldu. Meslek hayatımda ilk defa şahit oldum, biz 5 istedik onlar 13 adet kapalı halı saha yapacaklarını bize illettiler. İhaleleri bitti, inşallah çalışmalara bir ay içerisinde başlanacaktır. Sayın Bakanımızın Hakkari'yi ziyareti ile birlikte sayıyı 15'e çıkarttıkları müjdesini bize verdiler. Yani biz bir istiyoruz, devletimiz bize iki veriyor. Hakkarispor ve kadın takımımız var, maçı izlemeye gelenler bizleri çok iyi karşılıyorlar ve tezahüratlarda bulunuyorlar" dedi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Kılıç ise bitirilmesi gereken ancak bitirilemeyen spor tesisleri ve Hakkari Belediyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hakkari'ye gelirken valilik önünde bekleyen vatandaşlar tarafından çok sıcak bir şekilde karşılamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Bakan Kılıç, Hakkari'ye Cumhurbaşkanı ve Başbakanın özel selamlarına getirdiğini söyledi.

"Hainler yatırımların gecikmesine neden oldu"

Hakkari'deki gençlik merkezi ve spor tesislerini bitirmek için çaba harcadıklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Fakat bu ülkeye ihanet edenler; bu vatana, bu millete ve özellikle Hakkari'de yaşayan gençlerimize kazandırmak istediğimiz yatırımların gecikmesine neden oldular. Müttehitleri baskı altına aldılar. Ama inşallah haziran ayında spor kompleksini tamamlayarak hizmete açacağız" dedi.

Hakkari Belediyesinin hizmetlerine de değinen Bakan Kılıç, "Belediyecilik anlamında hizmetlere baktığımızda, Hakkari'de daha önce belediye başkanlığını üstlenmiş olan ve vatandaştan oy alıp da ne kadar belediyecilik hizmeti yaptıkları zaten ortadadır. Şimdi inşallah belediye için görevlendirilen belediye başkanımız hızlı adımlar atacaktır. Altyapı ve yol çalışmaları yapılacaktır. Sayın valimizin desteğiyle de Hakkari halkı hak ettiği ve yapılması gereken belediye hizmetlerini yakında alacaklardır. Bölgede zor şartlar altında görev yapan asker, polis ve güvenlik köy korucularına ise teşekkür ediyorum. Onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından yaya olarak gençlik merkezine geçen Bakan Kılıç ve beraberindekiler; esnaf ve yoldan geçen vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler. Gençlik merkezinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Kılıç'a burada çiçek ve kilim hediye edildi.

Resim atölyesini ziyaret ederek bir süre kursiyerlerle görüşen Bakan Kılıç, fotoğrafını işleyen eğitmene de teşekkür etti.

Bakan Kılıç'ın STK temsilcileriyle yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Bakan Kılıç’a sıcak karşılama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim