• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Kılıç, Tbf Başkanı Erdenay’ı Kabul Etti

Bakan Kılıç, Tbf Başkanı Erdenay’ı Kabul Etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ne katılacak A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımları'na başarılar...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ne katılacak A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımları'na başarılar dileyerek, "Önemli olan sahadaki en iyi mücadeleyi ortaya koymaları, göğüslerinde taşıdıkları ay-yıldızlı bayrağın hakkını vermeleri ve o sevgiyi en iyi şekilde sahaya yansıtmaları. Bunu yansıttıktan sonra ümit ediyorum ki başarı elde edeceklerdir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ı kabul etti. Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde Bakan Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ne katılacak A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımı'na başarılar diledi.

Bakan Çağatay Kılıç hem Erkek hem Kadın Milli Takımı'nın hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "Önümüzde bir olimpiyat süreci var. Elemelerle ilgili olarak yoğun bir şekilde hazırlık yapıyoruz. Hem erkek hem de kadın basketbol milli takımımız hazırlıklarını sürdürüyor. İki takımımızın olimpiyatlara katılması noktasında her türlü çalışmayı yapıyoruz. Erkek ve kadın basketbol takımlarımıza elemelerde başarılar diliyoruz. İnşallah her ikisi de olimpiyatlara katılır diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

"ARKADAŞLARIMIZ, KARDEŞLERİMİZ ÜZERLERİNDEKİ SORUMLULUĞUN FARKINDALAR"

Hem erkek hem kadın basketbol milli takımlarının sorumluluklarının bilincinde olduğunu ifade eden Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Takımlarımız hazırlanıyorlar. Biz ümitliyiz. Takımlarımızın durumları ile ilgili gündeme getirilen konular oluyor. Onların arkasında olup desteklemek anlamında herkesin üstüne düşen bir görevi var. Takımlarımız hazırlanıyor. İnşallah iyi bir mücadele ortaya koyacaklar. Onlar bizim milli takımlarımız. Bayrağımızı taşıyan takımlar. Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bu anlamda üzerilerindeki sorumluluğun farkındalar. Önemli olan sahadaki en iyi mücadeleyi ortaya koymaları, göğüslerinde taşıdıkları ay-yıldızlı bayrağın hakkını vermeleri ve o sevgiyi en iyi şekilde sahaya yansıtmaları. Bunu yansıttıktan sonra ümit ediyorum ki başarı elde edeceklerdir."

ERDENAY: "KADIN BASKETBOL MİLLİ TAKIMI'NIN ŞANSINI DAHA ÇOK GÖRÜYORUM"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Haziran ayının başında kadın milli takımımız Fransa'da elemeleri oynayacak. 12 takımın katılacağı eleme grubundan 5 takım olimpiyata gitme hakkı elde edecek. 2012 Londra olimpiyatlarında oynayan Kadın Basketbol Milli Takımı'nın şansını çok yüksek görüyorum. İnşallah bir sakatlık, aksilik olmazsa 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alacağını düşünüyorum. Erkekler için biraz daha zor gruptayız. Elemeler 4 Temmuz'da Filipinler'de olacak. 6 takımla mücadele edeceğiz. Kanada, Fransa gibi güçlü rakipler var. Oradan bir takımın çıkma şansı olacak. Kanada ve Fransa'yı yenerek, birinci olmayı hedefliyoruz."

Bakan Kılıç, Tbf Başkanı Erdenay’ı Kabul Etti

Bakan Kılıç, Tbf Başkanı Erdenay’ı Kabul Etti

Bakan Kılıç, Tbf Başkanı Erdenay’ı Kabul Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim