• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek "Hainlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğimizi...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek "Hainlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğimizi tekrar dile getiriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yalı Cafe'de düzenlenen kahvaltıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Sivil toplum örgütleri, toplumun gelişmesine, şehrin kalkınmasında, ülkenin büyümesinde en büyük dinamik faktör olarak görüyoruz. Ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak bütün unsurlarla merkezi yönetimimiz ciddi istişareler içersindedir. Çünkü hepimizin tek gayesi Türk milletine yararlı ve güzel hizmetleri hep birlikte en kısa sürede hayata geçirmektir" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşları (STK) büyüdükçe demokrasilerin de o kadar güçlü olacağını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "İnsan, sosyal bir varlık, tek başına yaşayamıyor. Bu nedenle insanın en küçük ünite olan aileden devlete bir takım sosyal organizasyonlar içersinde yer alması kaçınılmazdır. Demokrasilerde hayatın 3 alanı vardır dersek yanlış yapmış olmayız. En üstte siyasal alan var. Bir de insanın kendi alanı var. Bireysel alanı ve ailesi ile birlikte özel alanı. Bir de temsil edildiği alan olan sivil toplum alanı vardır. Bu alan ne kadar genişse o demokrasi o kadar sağlıklı ve güçlüdür. Bu alanın yok edildiği, daraltıldığı durumlarda demokrasi sıkıntılıdır. Bu yönüyle baktığımızda sivil toplum bizim çok önem verdiğimiz, değer verdiğimiz bir alandır" şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: "HALK HİZMET İÇİN YALVARIYOR"

Van'da Samsun'un kardeş belediyeleri olan ve AK Parti'li belediye başkanları tarafından yönetilen Tuşba ve Gevaş ilçelerinde yaptığı ziyaretler ve bölge ile ilgili edindiği izlenimler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Van'da ilçe belediyeleri çöpleri topluyor ve belirlenen bir yere atıyorlar. Bunun dışında hiç kimse bir şey yapmıyor. Yani Büyükşehir Belediyeleri de ilçe belediyeleri de hiçbir şey yapmıyor. İdeolojik şeylerle, organizasyonlarla uğraşıyorlar. Halbuki insanımızın hizmete ihtiyacı var. Şehirler değişiyor, dönüşüyor. Şehirler yeniden inşa ediliyor. Oradaki AK Parti'li belediye olan iki kardeşimiz bu mücadele içerisinde, bütün bu olumsuz ortamın içerisinde belediye başkanlığını kazanmışlar ve kazandıkları belediye başkanlığının gereğini halka hizmet ederek, partimizin halka hizmet anlayışını, hizmet partisi anlayışını orada halka yansıtma yönünde bir mücadele veriyorlar. Ancak bu mücadelede önleri kesiliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde istedikleri kararları çıkartamıyorlar. Çıkarmalarını engelliyorlar. Meclislerde, şu anda burada ifade edemeyeceğim kadar bazı güvenlik sorunlarının da olduğu bir ortamda meclis toplantıları yapılıyor" açıklamasında bulundu.

Van'da Cuma namazı sırasında halkın etraflarını sardığını belirterek, "Dün Cuma namazı sırasında halk etrafımızı sardı. "Allah için yalvarıyoruz size. Ne olur, bizim hizmete ihtiyacımız var. Bize, belediyelerimize yardımcı olun" diyorlar. Bunu söyleyen insanların durumu belli ve bunları öylesine hamasi bir nutukla söylemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum örgütlerinin 21. asrın örgütü olduğunu kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Eskiden yönetim vardı, şimdi yönetişim var. Yönetişimin arkasında sivil toplum örgütlerinin özellikle kamu yöneticilerini düşünceleriyle, fikirleriyle etkileyip aldıkları kararlardan aslında sivil toplum örgütlerinin de kararları şeklinde tezahür etmesinden kaynaklanıyor. Onun için sivil toplum örgütleri çağdaş, modern, batı demokrasilerde çok önemli bir yeri var. Sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de en fazla nüfus kriterlerine göre en fazla olduğu 1-2 ilimizden biri Samsun. Bu beni ayrıca sevindiriyor. Çünkü zaman zaman bazı yerlerde sivil toplum örgütlerine çok önem verilmeyebilir ama inşallah Samsun'u en güzel şekilde birlikte yönetme fırsatı oluşur" dedi.

KARAASLAN: "TERÖR SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR"

Terör örgütünün son çırpınışlarını yaşadığının altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan şöyle konuştu: "Türkiye olarak kolay bir coğrafyada yer almıyoruz. Coğrafya kaderdir. Dolayısıyla bu coğrafyanın bize getirmiş olduğu zorluklar var. Tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklü devlet geleneğinden geldiği için her zaman bunlarla mücadele etmiş, her zaman bu mücadelenin sonunda büyük bir zaferle çıkmıştır. Bugün de terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz şu anda çok ciddi bir şekilde terör örgütüne büyük zararlar vererek devam ettiği için son çırpınışlarını yaşayan terör örgütü bu tip saldırılarla birlikte tekrar hem bizlerin hem de acılı ailelerin ocaklarına ateş düşürdü. Birkaç gün önce Ankara'da meydana gelen saldırıda Türkiye'nin tam merkezinde gerçekleşti. Bunun bir mesajı var. Buna karşılık TBMM'nin de bir mesajı var. Çalışmalarına patlamanın tüm şiddetiyle hissetmesine rağmen devam etmiş olması aslında tüm dünyaya bir mesaj vermektir. Fakat terör bir bumerang gibi ilk hareketi ona veren, onu fırlatan her kimse eninde sonunda dönüp dolaşıp onu vuracaktır mutlaka. Dolayısıyla terör tek boyutlu bir konu değil. Terör sadece ulusal bir konu değil. Bunun uluslararası boyutu ile birlikte mutlaka değerlendiriyoruz. Bütün ülkeleri bu konuda samimi olmaya davet ediyorum. Çünkü samimiyet halkla kurduğunuz ilişkide önemli olduğu kadar uluslararası ilişkiler boyutunda birleşmeliyiz. Ülkemiz bu terör belasından kurtuluncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Bunun ben çok kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum. Silopi'de temizleme çalışmalara bitti, hayat normale döndü. Cizre'de çalışmalar bitti ve temizlik çalışmalar bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki günlerde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleşen bu çalışmalar da devam edecek. Onlardan sonra bu bölgelerde hem kentsel hem de sosyolojik olarak tekrar bir çalışmanın içersine gireceğiz."

BAKAN KILIÇ: "HAİNLERE HİÇBİR ŞEKİLDE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen, terör eylemini gerçekleştirenleri de lanetleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç şunları söyledi: "Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Ama bizim duruşumuz, Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu dik duruş, Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu dik duruş, bu anlamda ülkemizin milletiyle, devleti ile parçalanmaz bütünlüğünü, çelikleşmiş iradesi olarak ortada duran bu irade ile biz yolumuza hep beraber devam ediyoruz. Hainlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğimizi tekrar dile getiriyoruz. Bugün de sizlerden ülkemizin ve bölgemizin gelecek günler ve zamanlarda nasıl projeler yapabiliriz, nasıl ilimizi daha iyi kalkındırabiliriz ve bunları nasıl beraberce başarabilirizi istişare ederek gelecek planları yapıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin gücü buradadır. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu zor zamanlarda hep beraber mücadele veriyoruz. Aynı zamanda geleceğe olan umudumuz ve gelecek için yapmamız gereken çalışmalar konusunda müzakere etmeyi ve çalışmayı da ihmal etmiyoruz. İşte bizim en büyük gücümüz ve kudretimiz budur. Devletin hem kudretini hem de şefkatini bir arada yaşatmak gerekir. Ankara'da yaşanan son saldırıda AK Parti'nin, MHP'nin ve CHP'nin ortak bir şekilde bildiri yayınlayabilmiş olması önemlidir. Milli birliğimizin ve duruşumuzun önemli bir göstergesidir. Buna katılamayan HDP'ye de kendi çabalarıyla, kendi çalışmalarıyla baş başa bırakıyoruz."

Bakan Kılıç, Samsun'da yapılan projeler ve çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Samsun'a yapılacak olan hızlı tren çalışmaları ihale aşamasında. Ulaştırma Bakanımız bunu çok yakın takip ediyor. Samsun için taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri vardır ama sadece kendi siyasi partisinde öne çıkabilmek için bazı konuları "ben yaptım, biz ettik" diye ortaya çıkan bazı siyasi partilere mensup arkadaşların da bu söylemleri havada kalıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde şu anda AK Parti iktidardır. Bütün bu çalışmaları zaten hükümet programı içerisinde yapıyoruz."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Bakan Kılıç, STK’larla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim