• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" demesini eleştirerek,...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" demesini eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında benim tekrarlamayacağım ve kullandığınız o kelimeleri size aynen iade ediyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi programlar için geldiği Samsun'da Tekkeköy ilçesinde TUGVA'nın yaptığı ve Türkiye'nin ilk "Gençlik Külliyesi" olma özelliğini taşıyan "Burhanettin Kayhan Külliyesi"nin temel atma törenine katıldı. Temel atma merasiminden önce konuşan Bakan Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine sert bir dille tepki gösterdi.

"EDEP ÜZERİNE ÇALIŞMALARIMIZI YAPMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK"

Temel atma töreni yapılan külliye hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bugün burada gerçekten mekanların önemi büyüktür. Yapılan bir işte ortaya koyulan mekanın önemini hepimiz biliyoruz. O mekan kadar yapılan işin maneviyatı ve ruhunun da ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün burada temelini attığımız Burhanettin Kayhan Kulliyemiz büyük bir anlam taşıyor. Bu mekanın yapılıyor ve böyle bir düşüncenin ortaya koyuluyor olmasının zaten işin farkındalığının ve yapılmak istenenin ne olduğunu en iyi şekilde ortaya koyuyor. Bu anlamda TÜGVA'ya Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz, 13 yıldır Türkiye'ye yapılan hizmetler ve hedefler doğrultusunda yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Burada bir külliye temel atma törenindeyiz ama biz edep üzere çalışmalarımızı yapmak için bu yola çıktık" diye konuştu.

Sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap vererek devam eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Buradan açık ve seçik olarak söylüyorum. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı siyasi polemik içerisinde olmaz. Buna tevessül edenlerde cevabını alır. Biz edebimizi ve adamızı bozmadan diyoruz ki; Sayın CHP Genel Başkanı, sizin Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında benim tekrarlamayacağım ve kullandığınız o kelimeleri size aynen iade ediyoruz. Zaten bunu Sayın Başbakanımız dile getirdiler. Ama bir şey daha söylüyorum. Neden böyle bir tepki ile karşılaştığını anlayamamış. Ben size söyleyeyim genel başkan, sizin gönlüne giremediğiniz millet var ya, Recep Tayyip Erdoğan'ı yüreğinde taşıyor. Size onun için bu tepkiyi gösteriyorlar. Gönle girmiş olduğu için, vatanımıza, milletimize gece demeden, gündüz demeden hizmet ettiği için ve samimi olduğu için sözünün eri olduğu için samimiyetle millete hizmet ettiği için bu millet size bu tepkiyi gösteriyor. Ama işte bunu bile anlayamıyorsunuz. Onun için bu söylemlerinizin bizim hükmümüzde hiçbir değeri yoktur. Ama kanunlar nezdinde karşılığı neyse onun da gereğini kanunlarımız yapacaktır."

Türkiye'nin ilk gençlik külliyesinin temeli protokol üyelerinin katılımı ile dualar eşliğinde atıldı.

Temel atma törenine ayrıca, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TUGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Bakan Kılıç: “O Kelimeleri Size (Kılıçdaroğlu) Aynen İade Ediyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim