• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Kılıç: “Fikirlerin Şiddetle Yan Yana Getirilmesi Kabul Edilemez”

Bakan Kılıç: “Fikirlerin Şiddetle Yan Yana Getirilmesi Kabul Edilemez”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, fikirlerin şiddetle yan yana getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, fikirlerin şiddetle yan yana getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 78. Olağan Genel Kurulu Vali Galip Demirel Vilayetler Evinde yapıldı. Genel Kurul'da konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. ODTÜ'de yaşanan gerginliğe değinen Kılıç, "Fikir müzakere edilebilir ama bunun herhangi bir şekilde şiddetle yan yana getirilebilmesi hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değildir" dedi.

Bakan Kılıç, Genel Kurulda yaptığı konuşmada Kredi Yurtlar Kurumunun öğrencilere sadece barınma imkânı sunan bir kurum olmaktan çıktığını belirterek, "Kredi yurtlar kurumunda barınan öğrencilerimize sunulan eğitim, seminer, kariyer eğitimi, kariyer desteği ve aynı zamanda akademik destek noktasındaki çalışmalarla üniversitedeki eğitimlerine destek olabilecek imkan sunuyor" ifadesini kullandı.

2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de yurt sayısının 190 olduğuna dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu: "Şuan yurt sayımız 570'in üzerine çıkmış durumda. 2002 yılında 190 yurtta 180 bin öğrenciyi barındırma kapasitesine sahip idik. 2002 yılında yurtlarımızda barınan öğrencilerimize sağlayabildiğimiz gıda yardımı 11 liraydı. Aradan sadece 13 yıl geçti. Şuan kredi yurtlar kurumunun geldiği kapasite 450 binin üzerinde. 2015 yılı içerisinde verdiğimiz yemek yardımı aylık 240 liraydı. İnşallah önümüzdeki sene 270 lira olacak. Kredi yurtlar kurumumuzun öğrencilerimize sağlamış olduğu kredi ve burs imkanı noktasında 2015 yılı içerisinde verdiğimiz kredi ve burs miktarı aylık olarak 330 liraydı. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 1 Ocak'tan itibaren bu rakam kredi ve burs olarak 400 lira olacak. Eğer bugün Türkiye'miz de devletimizin imkânları ile biz yüksek öğrenimde eğitim gören öğrencilerimize 400 lira kredi ve burs imkânı sağlayabiliyorsak bu son 13 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin açık bir ispatıdır. Yüzde 300'ün üzerinde yurt sayısı, yüzde 230'un üzerinde bir kapasite artışıyla karşı karşıyayız. Bunun getirdiği bazı zorluklar var. Bu zorluklardan biri de yurtlarımızdaki kurum çalışanlarının üzerindeki yükün artmasıdır. Biz bunu yoğun bir şekilde kurumumuza geçiş yapmak isteyen memur arkadaşlarımızı alarak, ayrıca sözleşmeli personel alarak gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki sene de yine bir alımımız olacak."

BARINMA NOKTASINDA EKSİĞİMİZ KALMAYACAK

"Kredi yurtlar kurumunu sadece barınma imkânı sağlayan bir kurum olmaktan ziyade aynı zamanda milli ve manevi değerlerin ülkemizin geleceğine katkı sağlayabilecek gençlerin kendilerini yetiştirebilmeleri anlamında en üst seviyedeki imkânı sunmak için çalıştığımız bir kurum olarak görüyoruz" diyen Bakan Kılıç, yeni dönemde TBMM'den geçirilen yasa ile Kredi Yurtlar Kurumunun kendi yurtlarını inşa etme yetkisini aldığını kaydetti. Kılıç, "Yakın ilişki içerisinde planlamaları yaptığımız sürece inanıyorum ki barınma noktasındaki eksiğimiz kalmayacak. Bazı yerlerde eksiğimiz var, bazı yerlerde kapasite noktasında hiçbir sıkıntımız kalmadı" diye konuştu.

Milli ve manevi değerlerimizin gençlere aktarılması noktasında hepimizin sorumluluğu olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Daha iyi bir noktaya gelmemiz için hep beraber çalışmamız gerekir. Öğrencilerimize en iyi imkânı sunmak durumundayız. Herkesin inancı doğrultusunda, fikri ve düşüncesi doğrultusunda yaşayabilmesi, fikirlerini paylaşmasını, müzakere etmesinin önünü açmak durumdayız. Ama hiçbir şekilde kanunda aykırı veya şiddet içeren hiçbir şeyin içerisinde gençlerin olmasını istemiyoruz. Bu noktada çok sağduyulu, yoğun bir çaba içerisinde kendini geliştirmeye çalışan gençlerimizse en büyük desteği bizlerin vermesi gerekiyor. Onlara örnek olmalıyız hem bu imkânları da onlara vermeliyiz."

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

ODTÜ'de yaşanan talihsiz gelişmeyle alakalı olarak konunun takipçisi olduklarının altını çizen Bakan Kılıç, "Her gencimiz bizim için değerlidir. Her kardeşimize karşı sorumluluğumuz var. Üniversitelerimiz içerisinde fikir hürriyetinin, inanç hürriyetinin en üst noktada savunulması noktasındaki düşüncemiz hiçbir şekilde bir alternatif kabul etmez. Özellikle öğrenci kardeşlerimizin birbirleri ile olan diyaloglarının sağlıklı olabilmesi için; fikir paylaşımı noktasında her fikir dile getirilebilir, her fikir tartışılabilir, her fikir müzakere edilebilir ama bunun herhangi bir şekilde şiddetle yan yana getirilebilmesi hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç: “Fikirlerin Şiddetle Yan Yana Getirilmesi Kabul Edilemez”

Bakan Kılıç: “Fikirlerin Şiddetle Yan Yana Getirilmesi Kabul Edilemez”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim