• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”
Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan, 15 Temmuz şehidi Cengiz Hasbal'ın adının verildiği parkın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar...

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan, 15 Temmuz şehidi Cengiz Hasbal'ın adının verildiği parkın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hayırı destekleyen bir Avrupa, bir Kandil var. Vereceğimiz her evet Avrupa'dan duyulacak, Kandili sarsacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan, 15 Temmuz şehidi Cengiz Hasbal'ın adının verildiği parkın açılışını gerçekleştirdi. Bir hayırsever tarafından bağışlanan 7 dönümlük arazi üzerine kurulan boğaz manzaralı parkın açılışına Bakan Kaya'nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Cengiz Hasbal'ın eşi Çiğdem, babası Ahmet, çocukları Enes Arda ile Emin Talha Hasbal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Kaya, açılışta vatandaşlarla sohbet etti. Cengiz Hasbal'in ailesiyle yakından ilgilenen Bakan Kaya, şehidin çocuğuna oyuncak hediye etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında konuşan Çiğdem Hasbal, şehit eşinin adının parka verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Cengiz Hasbal Parkı'nın açılışında şehit ailesini yalnız bırakmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Akif Ersoy'un şiirini okuyarak toplu vuran yürekler sayesinde 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmadığını söyledi. 249 kişinin şehit olduğunu ama bayrağın düşürülmediğini kaydeden Bakan Kaya, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanların olduğunu belirten Bakan Kaya, "Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesinden rahatsızlık duyanlar var. Kutlu yürüyüşümüzden rahatsızlık duyanlar var. Demokrasi havariliğine soyunup Türkiye'nin iç işlerine karışanlar var. Vatandaşlarımızla buluşmamıza engel oldular. İnsan haklarını ifade özgürlüğünü bir gecede askıya aldılar. Yeni Anayasa değişikliği içeride ve dışarıda Türkiye düşmanlarını rahatsız etti. Evet kampanyamıza izin vermeyen Almanya, Hollanda farklı farklı ülkeler hayır kampanyaları için oraya giden teröristlerin kampanyalarına bir bir izin veriyor. İzin vermeyi bırakın hayır kampanyası için orada olanlara polis koruması veriyor. Benim ve bakan arkadaşlarımız için tutulan salonları sudan nedenlerle iptal eden batı, hayır kampanyalarına açık bir şekilde destek veriyor. Burada durup düşünmek gerek. Hayırı destekleyen bir Avrupa, bir Kandil var. 16 Nisan'ın önemini buradan anlayabiliriz. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar hayır tarafında yer alıyor. Bunlara karşı bu ülkeyi büyütmeye kararlıyız. Bu nedenle 16 Nisan'a kadar durmadan çalışmaya kararlıyız" dedi.

"Vereceğimiz her evet Avrupa'dan duyulacak, Kandili sarsacak"

Güçlü Türkiye için evet çağrısı yapan Bakan Kaya, "Evlatlarımızın geleceği için evet diyeceğiz. Güçlü bir Türkiye için evet diyeceğiz. 2023 ve 2053 hedeflerimizi gerçekleştirmek için evet diyeceğiz. Güçlü yeni Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz. Tek millet için, tek bayrak için tek vatan için tek devlet için evet diyoruz. Vereceğimiz her evet Avrupa'dan duyulacak, Kandili sarsacak" açıklamasında bulundu.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un en güzel mahallelerinin birinde Küplücemizde gencecik kardeşimizin hain terör örgütünün kalleş saldırısına göğsünü siper eden arkasına bakmadan köprüye koşan aziz şehidimiz Cengiz Hasbal'ın adını verdiğimiz parkın açılışındayız. 15 Temmuz'da vatan için canını feda eden aziz şehitleri yaşatmak adına güzel işler yapmak durumundayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde 15 Temmuz şehidi Cengiz Hasbal Parkı açıldı.

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Bakan Kaya: “Hayır diyen bir Avrupa, bir Kandil var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim