• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Işık’tan MKE Müdürü İle İlgili Açıklama

Bakan Işık’tan MKE Müdürü İle İlgili Açıklama
Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş yıldönümü Kutlamaları kapsamında Kocaeli'de bulunan Polis Şehitliği'ni ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı...

Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş yıldönümü Kutlamaları kapsamında Kocaeli'de bulunan Polis Şehitliği'ni ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, savunma ve güvenlik teknolojilerinde artık bazı ülkelerin casusluk faaliyetine konu olacak noktaya geldi" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Şehitliği'nde düzenlenen mevlid okumasına katıldı. Mevlide Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Başsavcısı Mustafa Küçük, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, emniyet müdürleri, polis memurları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

"BİN YILLIK KARDEŞLİK DEVAM EDECEK"

Mevlid okunmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Vatanı için, milletimizin huzuru için, güvenliği için, hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Tabii bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Vatan topraklarının savunması için hemen hemen her ailemizde şehidimiz var. Arzu ediyoruz ki yeni şehitler gelmesin. Ama ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, halkımızın güvenliği için yapılması gereken tüm çalışmalar yapılacak. Teröristlere karşı yapılması gereken tüm operasyonlar yapılıyor. Gönül arzu eder ki hiç şehit olmasın. Ama şehit vermeyi de göze alarak bu terörün kökünü kazımak, hepimiz için en önemli ve öncelikli görev. Şu anda bu yapılıyor. Gerçekten askerimiz, polisimiz, jandarmamız, tüm güvenlik güçlerimiz, köy korucularımız, hepsi, tam bir koordinasyon içerisinde terör örgütüne tarihindeki en büyük kayıplarını verdiriyor. Terör örgütü tamamen silah bırakana kadar, tamamen etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın. Bu topraklarda bin yıldan uzun süredir kardeşçe yaşayan insanlar, birlikte, huzur içerisinde, kardeşçe yaşamaya devam edecek.Buna kast eden hainlere de hadleri her zaman olduğu gibi bildirilecek" dedi.

"TÜRKİYE CASUSLUK FAALİYETLERİNE KONU OLACAK NOKTAYA GELDİ"

Makine Kimya Enstitüsü (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 22 milyon dolara malolan Milli Payede Tüfeği MPT76'nın tüm çizim ve üretim planlarını 1 milyon 200 bin liraya, bir Amerikan firmasına satmaya çalışırken suçüstü yakalanması ile ilgili de konuşan Bakan Işık, "Tabi bu bir açıdan çok üzücü. Yani şu anda tabii olay adli aşamada. Soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor. Ama kişileri suçlamadan yapmamız gereken yorum da şu; Türkiye artık, Allah'a şükürler olsun, özellikle savunma teknolojilerinde, güvenlik teknolojilerinde çok önemli bir noktaya geldi. Artık bazı ülkelerin casusluk faaliyetine konu olacak noktaya geldi. Bu gördüğümüzde tabii olayın detayını bilmiyoruz ve ne olduğuna da yargı karar verecek. Bunu özellikle ifade etmem lazım. Bizim temel anlayışımıza göre; kişinin suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Ama ortaya çıkan bilgiler, belgeler bir casusluk faaliyetinin olduğu konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Bu açıdan, malesef bu kadar üst düzeye gelmiş bir kişinin, böyle bir casusluk faaliyetinin parçası olmuş olma şüphesi bile çok ağır bir şüphe. Bu noktada çok daha dikkatli olmalıyız. Türkiye, Allah'a şükürler olsun, artık başkasının lisansı ile kendi tüfeğini yapan bir ülke değil. Tamamen kendi geliştirdiği silahlarını kullanan, bundan dolayı da dışa bağımlılığını sürekli azaltan bir ülke. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Biliyorsunuz bunun AR-GE kısmında bakanlığımızın, TÜBİTAK'ın çok yoğun bir gayreti var. Üretim aşamasında da savunma sanayimizin çok ciddi bir gayreti var. Bu çalışmalar sürecek. Ama bu konuda da daha dikkatli, daha tedbirli olmak durumundayız. Ama hiçbir vatanseverin bu tip çalışmalara asla girmeyeceğini düşünüyoruz. İnşallah yargı olayı bütün yönleriyle detaylı bir şekilde aydınlatır. Eğer suç işlediyse hak ettiği cezayı alır. Suç işlemediyse de aklanır diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GELİŞMİŞ ÜLKELERLE ARASINDAKİ MESAFEYİ HIZLA KAPATIYOR"

İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3 buçuk saate indirecek olan otoyolun en önemli ayağı olan Körfez Geçiş Köprüsü'nde son aşamaya gelinmesini de yorumlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sabah ben de Hereke'deydim. Üçüncü köprü büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah Mayıs ayında trafiğe açılması ile ilgili her türlü çalışma yürüyor. Bunlar Türkiye açısından gurur verici projeler. Dün Amerika Birleşik Devletleri'ndeydik. Bir eyalette bir köprü gösterdiler. İnşaatının 20 yıldır devam ettiğini söylediler. Yani, Allah'a şükürler olsun, Türkiye artık bu konuda dünyada en iyi ülkelerden biri haline geldi. Bakın şu anda, aynı anda Körfez Geçiş Köprüsü devam ediyor. İstanbul'da üçüncü köprü devam ediyor. Marmaray bitti, Marmaray'ın yanında da lastikli araçların geçeceği tünel devam ediyor. 2017'de o da bitecek. İnşallah 2020'den önce dünyanın ilk üç katlı, alt ve üstten lastikli araçların, ortasından raylı sistemin geçtiği üçüncü tüpü, dünyanın ilk üç katlı tünelini de boğazın altından inşa edeceğiz. Allah'a hamd olsun, Türkiye bu aşamaya geldi. Türkiye gelişmiş ülkeler ile arasındaki mesafeyi hızla kapatıyor" şeklinde konuştu.

Bakan Işık, açıklamasının ardından programına devam etmek üzere şehitlikten ayrıldı.

Bakan Işık’tan MKE Müdürü İle İlgili Açıklama

Bakan Işık’tan MKE Müdürü İle İlgili Açıklama

Bakan Işık’tan MKE Müdürü İle İlgili Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim