• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Işık: Yolsuzluk yok

Bakan Işık: Yolsuzluk yok
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Bakan Işık, Türkiye’de yolsuzluğun olmadığını, yolunu bulamayanların feryat ve figanı olduğunu söyledi.

Dursunbey Belediyesi Toplum Hayatını Geliştirme Merkezi’nde düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu ile çok sayıda partili katıldı. Kürsüye gelen Bakan Fikri Işık, "Dursunbey’e çok gelmek istedim. Üniversite yıllarımda çok sevdiğim arkadaşlarım vardı. İlk defa Dursunbey’e geliyorum. Çalışkan insanların eserlerinin hizmete alınması vesilesi ile buradayım. AK Parti olarak biz hizmet partisiyiz. Birileri konuşur, biz yaparız. Birileri ağustos böceği gibi davranır, biz karınca gibi davranırız. Kim ne derse desin, kim görmezlikten gelirse gelsin, biz milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Dursunbey, şu hizmetleri daha önce alabildi mi?

Sadece belediye imkanları ile yapılanları hayranlıkla dinledim. İnsanımız çalışkan, üretken. Yeter ki ülkeyi idare edenler bu çalışkan insanların önünü açsın. Burada Ruhi Başkan ne kadar çalışırsa çalışsın, önüne engel çıkarılsaydı sadece personel maaşlarını ödemekle yetinecekti. Bugün birileri mangalda kül bırakmıyor. Attıkça atıyor. Memleketin hali kötüymüş, 2002’de bu memlekette adı en çok bilinen yabancı kimdi? Koterelli diye bir adam vardı. IMF’nin memuru. Türkiye’de adını bilmeyen yoktu. Türkiye 3 kuruşa muhtaçtı. Bugün 11 yıl sonra IMF’ye borç kalmadı. IMF Başkanının adını bilen var mı? İhtiyacımız yok. Allah bizi IMF’ye ve namerde muhtaç etmesin. Bunun için istikrarı sürdürmemiz lazım. Bunlar her seçimden önce çıkar, ekonomi kötü, her şey kötü, diyorlardı. Cari açık memleketi batıracak, diyorlardı. Hiçbiri doğru çıkmadı. ’Türkiye’de işler iyi mi, kötü mü?’ sorusuna bir tek soru ile cevap verelim. Türkiye namerde muhtaç mı, değil mi?" dedi.

YOLSUZLUK İDDİALARI

"Bugün yolsuzluk var" diyenlerin 22 banka batırdığını kaydeden Işık, "Türkiye’de yolsuzluk yok, Türkiye’de yolunu bulamayanların feryadı figanı var. Yolsuzluk olsaydı, Balıkesir-Dursunbey arasında duble yol yapılamazdı. Yolsuzluk var, diyenlerin döneminde 22 banka batırıldı, 40 milyar dolar birilerinin cebine girdi. Nasıl bir yolsuzluk ki, Türkiye 11 yıldır büyüyor. Yolsuzluk olan memlekette bunlar olmaz. Bu memlekete kim hizmet ettiyse bunu ödettiler. Rahmetli Menderes canı ile ödedi. ’Yolsuzluk var, 12 uçak altını yurt dışına kaçırırken yakalandı’ dediler, Menderes’i şehit ettiler. Aynı şeyi Necmettin Erbakan Hoca’ya yaptılar. O dönemde Erbakan Hoca’nın takunyası ile, seccadesi uğraşmasalar ne olurdu? Şimdi aynı şeyi Recep Tayyip Erdoğan’a yapmak istiyorlar. Sizler başbakanımızın arkasında olduğu sürece yapamayacaklar" dedi.

Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dursunbey’in göç vermesini istemiyoruz. Burada yatırım yapılmasını istiyoruz. Çok büyük paralar harcayarak duble yolları bitirmek için uğraşıyoruz. Okulu, öğretmeni olmayan yere kimse yatırım yapmıyor. Dursunbey sadece tomruk biçen bir yer olmasın, mobilyacıların olduğu bir yer olsun. Biz bakanlık olarak desteğe hazırız. Dursunbey’in gençleri Dursunbey’de kalsın isteriz. Biz de Dursunbey’in kalkınması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu tesislerin de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmalardan sonra Toplum Hayatını Geliştirme Merkezi, Kapalı Halı Saha ve Gençlik Merkezi, Aktif Hayat Projesi, Suçıktı Dere Islahı, Başaran Caddesi düzenlemesi, Sanayi Meydanı düzenlemesi, Çocuk oyun ve dinlenme parklarının da aralarında bulunduğu 7 tesis hizmete açıldı.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim