• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Işık Gaziantep’te

Bakan Işık Gaziantep’te
Adıyaman programı öncesi hava yoluyla Gaziantep'e gelen Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde basın mensuplarının...

Adıyaman programı öncesi hava yoluyla Gaziantep'e gelen Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ankara bombacısının taziyesine katılan HDP'li vekil ve yöneticilerle ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, "Siz 29 tane masum insanın canına kast eden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz" dedi.

Bakan Işık, konuşmasının devamında, "Hiç bir demokrasi şiddeti ve terörü övmeyi, cesaretlendirmeyi, desteklemeyi, yardım ve yataklık etmeyi kabul etmez ve affetmez. HDP ya demokrasiden yana olacak ya terörden yana olacak. HDP, söylemde demokrasiden yana, eylemde terörden yana. Artık HDP'nin net bir karar vermesi lazım ve duruşunu netleştirmesi lazım. Siz 29 tane masum insanın canına kast eden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz ve bunun gibi sayısız örnekler var. Bu artık milletin sabrını taşırıyor. Bu noktada HDP'nin bir karara varması lazım. Bu topraklar bizim bin yıldan daha fazla kardeşçe yaşadığımız topraklar. Bu topraklara kim fitne tohumu ekmeye çalışırsa, kim ayrılık tohumu ekmeye çalışırsa en büyük tokadı önce milletimizden yer, sonra da ülkemizin birliğini, beraberliğini savunan her kurumdan yer. Bu konuda HDP'nin mutlaka bir karar vermesi gerekiyor. Artık bu aşamada HDP'nin gideceği bir yer kalmadı. Ya tavrını demokrasiden yana koyacak ve terör "dur" diyecek, "sen ne yapıyorsun, bu kazılan çukurlar bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve demokrasiye karşı kazılmış çukurlardır. Bu tehdit demokrasiyedir. Ben halktan oy aldım, aldığım oyun hakkını vermek için demokrasiden yana olmak zorunda olmalıyım" diyecek. Ya da "ben teröre teslim oldum, bizi Kandil rehin aldı, bizim başka yapacak bir işimiz yok" dersiniz. Bırakırsınız. ona göre de artık demokratik hukuk devleti içerisinde yapılması gereken ne varsa yapılır" ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sonrası Adıyaman'a hareket eden Bakan Işık'ın, Sur ilçesinde şehit olan Selçuk Dost'un cenaze törenine katılacağı öğrenildi.

Bakan Işık Gaziantep’te

Bakan Işık Gaziantep’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim